Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erswwstw

egzamin zawodowy 2013 technik usług kosmetycznych

Polecane posty

Gość olala25
hej dziewczyny .... ja tez pisałam dzisiaj ten egzamin praktyczny o makijażu... porażka :( też nie przerabiałyśmy makijażu... tylko cokolwiek bo profesorka stwierdziła że to tylko dodatek do pracy kosmetyczki. ja uznałam że cera klientki to typ zimy ale poległam na kolorystyce bo wybrałam paletę cieni ciepłych :( zresztą jak wiele z moich koleżanek... a opisywałyście diagnozę?ja tak bo zastanowiła mnie ta lampa bezcieniowa w liście aparatury i środków. a na tych trzech stronach ledwo się zmieściłam i czasu mało. a wy jakie macie odczucia po egzaminie? bo ja niestety fatalne:(

Gość gość
ja nie wiedziałam co pisac wiec zrobłam proceduryprzygotowanie stanowaiska wywiad demakijaz i diagnoza przeciwskazania i pozniej malowałam pani zima chłodne barwy itd

Hejka, ja też miałam dziś wątpliwą przyjemność zdawania tego gniota...kto układał listę kosmetyków i wyposażenia... nie było hokera, pelerynki ochronnej dla klientki, lustra, oświetlenia...a co ważniejsze TUSZU DO RZĘS, pudru transparentnego (tylko sypki bezowy do cery chłodnej-porażka), korektora do zamaskowania ciemnobrunatnych plam, kredki do oczu, konturówki do ust, no i oczywiście fixera...co tam, niech spłynie kobiecie makeup pomiędzy kolacją a deserem:-) Ogólnie porażka...ja zapytałam członka komisji jak to ugryźć...miałam pisać tak jak na zajęciach, więc pisałam...w efekcie pewnie nie zdam, bo użyłam kilku rzeczy których na liście nie było, a które moim skromnym zdaniem być MUSZĄ! widać, że układał to totalny laik, bez wyobraźni...jak nic nie wiedział, mógł zajrzeć do pierwszej lepszej książki o makijażu...ogólnie jestem zniesmaczona! Aha ja napisałąm - typ urody to zima, kolory chłodne. - twarz kwadratowa (korekcjapbrązer na skroniach, bokach twarzy i żuchwie/rozjaśniacz przy linii włosów i na brodzie) - oczy blisko rozstawione, głęboko osodzone, duże - nos za szeroki przy skrzydełkach nosa - usta - górna warga węższa nie wymianiałam żadnych kolorów, pisałam tylko że odcienie chłodne

Gość gość
Hej dziewczyny:) Jestem nieziemsko wkurzona, bo u nas też nie było w ogóle na zajęciach makijażu. Kolorystyka, typy urody owszem, ale wykonania nie. Nie ukrywajmy, że nie było to mega ciężkie zadanie. Co do karty klienta i zaleceń...trochę skąpo tam opisałam, bo co wpisać w typie kolorystycznym urody oprócz zima...? A linijek jak na elaborat. przełożyliby je do częśi z projektem;P Wyglądał on inaczej niż nam go przedstawiano. Podejrzewam, że u nas nie zda masa osób:(((

Gość gość
ja jak wyżej napisałam przygotowanie stanowiska wywiad demakijaz diagnoza przeciwskazania i stwierdziłam brak przeciwskazan ale malowanie to koszmar za 3 razem sie uda

Gość gość
Ja oczywiście też malowałam ją i tuszem,i konturówką, i utrwaliłam! ;) wydaje mi się, że to podstawa! wiedząc że nie zdam według klucza, zrobiłam taki makijaż, że babeczka by się nie obraziła;P

Gość gość
i znowu czekac 2 miesiace chociaz ten egzamin był gorszy od pierwszego tam mialam 70% a tu ha ha ha

właśnie, jakbym wykorzystała tylko to co dali, kobita wyglądałaby jak koszmar... u nas też każdy napisał inaczej...jedni więcej, inni zupełnie minimalistycznie...mi zajęło 2,5 strony z zaleceniami do domu, wskazówkami, i posprzątaniem stanowiska:-)

Gość gość
Dziewczyny jak jutrzejszy egzamin ma wyglądać? wiecie coś?:)

Gość gość
nikt sie niespodziewał makijazu troche porazka i ciekawe jak beda oceniac ?

Gość gość
tyle nauki a tu rozczarowanie pisałycie procedury pomimo braku fotela i stolika u nas duzo dziewczyn pisał przygotowanie stanowiska wywiad przygotowanie kosmetyczki demakijaz diagnoza itd pozniej makijaz

Gość Yza4567
Oni z nas zartuja!!! nie dosc ze bzdurne te projekty sa - kryteria oceniania itp to jeszcze taki absurd ze w wykazie kosmetykow byla zaledwie polowa!!! Powinni wszystkim pozowlic zdac jesli nie potrafia pozadnego egzaminu stworzyc a pozniej oceniaja wg jakichs chorych standardow ;/ napewno wszystkie mialyscie ogromne wiadomosci z zakresu kosmetyki bo w przyszlosci mamy byc kosmetyczkami a nie wizazystkami.. wiec nikt nam malowac nie kaze.

Gość gość
szacun dla dziwczyn co zdadza nie wiem jak beda oceniac w pierwszym egz. było duzo do pobrania i duzo punktów mozna bylo zdobyc a teraz ?

Gość gość
A gdzie można znaleźć pytania? :)

Gość gość
macie moze arkusz pisemny dzisiejszy? bo klucz jest ale nie ma pyttań.

Gość włocławektuk
Dziewczyny macie może arkusz z pytaniami z cz teoretycznej z 2014r?

Gość gość
A macie może pytania..? bo u Nas nie można było zabierać arkuszy. Będę wdzięczna jak ktoś mi wyślę, bo ta niepewność mnie przeraża.. :) kwiatuszek1225@wp.pl PROSZĘ :)

Gość gość
ma ktoś arkusz teoretyczny z dzisiejszego egzaminu?? Stara teoria?? Proszę na maila anitka_6@wp.pl

Gość gość
furrlady- a na cholerę ci fixer? Stosuj kosmetyki najwyższej jakości fixer jest niepotrzebny. Wiem, co mówię, stosując profesjonalne kosmetyki nie ma prawa nic spłynąć. Jedyne, co rozumiem to to, że nie było tuszu.

Gość gość
Witam. Pisze troche w innym temacie ale nie mam pojecia gdzie pisac;-) A wiec chce isc na kierunek technik uslug kosmetycznych i mam takie pytanie: na jakie zabiegi dostaje sie certyfikat i czy w ogole taki sie dostaje? Ogólnie wszędzie tylko napisane jest ze mozna nauczyc sie zabiegow pielegnacyjnych, upiększających i i leczniczych. Nie jest natomiast napisane jakie to zabiegi. I ogólnie jak to wszystko po ukończeniu szkoly wygląda. Pozdrawiam. Dzieki za odp:-)

Gość gość
dostajesz certyfikat po pierwszym roku musisz napisac test teoria i egzamin praktyczny i osiagnac z praktyki co najmniej 75% inaczej bedziesz zdawac do skutku pierwsza kwalifikacja dotyczy zabiegów na twarz, po drugim roku 2 kwalifikacja na ciało stopy i dłonie i znów egz teorii i egz. praktyczny i jesli zdasz dostajesz certyfikat zabiegi na ciało itd napewno udziela ci w szkole wszystkich informacjii zycze powodzenia nie jest łatwo ja pomimo ze cały czas sie uczyłam zdałam teorie po pierwszym roku ale zabrakło mi 5 procent na egz praktycznym teraz jestem na 2 roku .... życze c***owodzenia

Gość emilka1111
heejj :) ja tez pisalam ten egz. praktyczny porazka pisalam co wiedzialam :/ tak jak piszecie duzo rzeczy brakowalo tj tusz kredka czy eliner ale mimo tego ja pomalowalam babeczke tuszem i kredka :p ogolnie mam pytanie czy znalazlyscie moze gdzies jakis przykladowy ten nasz? bo z teori sa odp...

Gość gość
jak pomalowałas kredką i eyelinerem? jak nie pisalo w spisie, to nie wolno

Gość gość
co do tego co było na liscie ja wytuszowałam rzesy tez nie było tuszu stolika fotela tez niebyło ale co na podłodze miałam posadzic klientke zobaczymy co bedzie w kluczu

Gość gość
są gdzieś podane klucze ze starszych egzaminach?

Gość gość
hejka dzis słyszałam jak beda oceniac egazminy trzeba bło zaznaczyc zima twarz kwadratowa odcienie chlodne oczy osadzone głeboko oceniane było przygot stanowiska pracy wywiad i jak nakładamy preparaty fluid czym technika

Gość gość
w czerwcu ma być tylko praktyczne wykonanie, nie będzie projektu ponoć

Gość gość
Też tak słyszałam... ciekawe czy faktycznie tak będzie

Gość gość
czy to potwierdzone informacje, że w czerwcu będzie praktyczny przy stanowiskach? :( Kuźwa, w takim razie chyba zrezygnuję