Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smurfitka 01

Uczulenie na dzieci ???? !!!!!

Polecane posty

Gość Smurfitka 01

nie wyobrazam sobie posiadania nawet jednego dziecka! Makabra jak sie gdzies w rodzinie urodzi to nie mam potzreby ani ochoty isc w odwiedziny do szpitala ani do domu, jakos odraza mnie nawet widok karmienia piersia :-/ Co najgorsze moj partner zostal ojcem chrzestnym dziecka ktore ma sie urodzic w lipcu i juz kombinuje jak sie wykrecic :S sam sie wprosil aby byc (to dziecko jego brata), powinien mnie raczej zapytac, bo dobrze wie jak podchodze do takich spraw :-/ czy jest ze mna cos nie tak ???

Gość Smurfitka 01
a zapomnialam dodac mam 27 lat , moj partner 31 jesli to ma jakiekolwiek znaczenie

Gość gość
nie egoizm

Gość gość
Nie każdy musi mieć dzieci przecież. Ile masz lat?

Gość Smurfitka 01
27

Gość Juleczka99
to jesteśmy równolatki, nie rozumiem takiego podejścia, ale z 2 strony to prawda, że nie każdy jest stworzony do bycia żoną i mamą. Nie można też nikogo przymuszać do zakładania rodziny.... Jednak taka odraza/alergia chyba ma swój powód?

Gość Smurfitka 01
no wlasnie tego powodu nie widze...moze dlatego ze nie mialam kontaktu z malymi dziecmi, jak to u nas bywa rodzina zwykle najpiekniej na zdjecach wychodzi wiec tylko od swieta sie widzimy a rodzina faceta non stop ze soba ma kontakt wiec nie wiem :/

Gość dfffffffffffffffgg
tez mam takie uczulenie ale ja mam 22 lata i wszyscy mowia ze mi przejdzie :p

Gość olejna :D
ciezka sprawa, moze sprobuj sie jakos przemoc?! :p :p :p :p :p

Gość weronika272727
a ja cię rozumiem, bo też nie zamierzam mieć dzieci ale nie dlatego, że ich nie lubię czy coś tylko dlatego, że nie widzę odpowiedniego faceta do założenia rodziny, a z nieudacznikiem wiązać się nie zamierzam, bardzo się zraziłam do facetów po ostatnim związku, mnie raczej przeraża też perspektywa samego porodu, ciąży, wizyt u ginów niż posiadanie dziecka, dlatego nie zdecyduje się na dziecko...

Gość Smurfitka 01
ale tez tak reagujesz na dzieci, kobiety karmiace itp ??

Gość weronika272727
powiem tak patrzę na nie z obojętnością, bez zainteresowania, żyję swoimi sprawami i tyle, a ty za bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz...chociaż ja żyję w specyficznym środowisku gdzie kobieta która nie ma przynajmniej faceta w wieku 20 paru lat jest dziwolągiem a gdybym jeszcze powiedziała, że nie chcę mieć dzieci to w ogole życia bym nie miała:P ale mi to wali...to mój zycie i mój swiat, zresztą przez co niektórych straciłam ostatniego faceta wiec teraz to oni wszyscy mogą się je...ać.

Gość Smurfitka 01
mnie denerwuje jak ktos z rodziny mojego faceta robi impreze z okazji urodzenia dziecka i pokazuja prezentacje ze zdj itp po prostu na takie rzeczy ie chodze i oni nie rozumieja tego

Gość gigi gigi
miałam identycznie dopóki nie urodziłam swojego!

Gość Smurfitka 01
serio?? ale az tak??

Gość Smurfitka 01
mozesz napisac poniwnie bo kafe sie zwiesila :/

Gość gość
do ok 25 roku życia, czyli przez okres studiów miałam identycznie jak Ty - też miałam alergię na dzieci, zarzekałam się, że nigdy nie bede mieć swojego. Potem nagle przez jakiś rok czyli od 26 roku zycia sytuacja zmieniła się diametralnie: poczułam instynkt macierzyński, pragnęłam dziecka, niestety albo stety musiałam na nie poczekać kolejnych 5 lat.... Ale teraz jestem szczęśliwą mamą kilkumiesięcznego synka i nie zmieniłabym tej sytuacji na żadną inną :D

Gość gigi gigi
w dalszym ciągu nie cierpię cudzych dzieci - no chyba, że są ładne i inteligentne

Gość gigi gigi
i jeszcze jedno - urodziłam jak miałam 30 lat

Gość gość
a powiedzialas o tym swojemu chlopakowi? bo on pewnie bedzie chcial miec dzieci, wiec wasz zwiazek to oszustwo...

Gość gość
to lepiej sie naprawde bardzo dobrze zabezpieczaj !!! żebyś później nie płakała nad tzw rozlanym już mlekiem. Bo mam nadzieje, ze nie jesteś jedną z tych istot ludzkopodobnych która jakby co to by usunela wlasne dziecko

Gość Smurfitka 01
zabezpieczam sie dobrze i badam sie na biezaco wiec nie martwie sie o wpadke a jesli znalazlabym sie w tym malym % ktory podany jest na opakowaniu tabsow, jestem na tyle odpowiedzialna ze wiem ze jesli dojrzalam do seksu w razie wypadku tzreba poniesc tego konsekwencje! Co do rozmowy z partnerem oczywiscie on o wszytskim wie niczego przed nim nie ukrywalam, wie od samego poczatju zwiazku, on liczy ze za kilka lat dojrzeje i mi sie odmieni, bo jak na razie jego rodzina jest lekko zdegustowana moim zachowaniem :p

Gość gościak
Nie chcesz, nie miej dzieci. Twój biznes. Zegar tyka... tik tak, tik tak ... może byc za późno.

Gość gośc1111
oj tam oj tam ! najwyżej jej facet zrobi dziecko innej,takiej która chce miec z nim dziecko, a ty ? pójdziesz dalej swoją drogą.

Gość gość
idiotko wyżej, a może ona ma gdzies swój tykający zegar, skoro ktoś nie chce mieć dzieci, to nie chce i już, żadne tykanie zegara tego nie zmieni.

Gość Smurfitka 01
mi nic nie tyka ;-)

Gość 31latka111
ja też mam uczulenie na dzieci, mimo że jestem matką. Jedyne dziecko, do którego czuję sympatię, to dziecko mojej przyjaciółki (dlatego, ze to jej). Ogólnie nie lubię dzieci. Nie ciumkam do nich, nie witam się :o a jeżeli to możliwe, to unikam za wszelką cenę.

Gość gość
Ja mam kolezanke ktora jak poznala swojego faceta to nie kryla przed nim ze nie chce dzieci.On tez nie chcial wiec dogadywali sie dobrze.Po 3 latach bycia ze soba wzieli slub i bylo ok.Kroregos pieknego dnia jej mezowi zachcialo sie potomka i zaczela sie wojna.Oczywiscie skonczylo sie rozwodem.On ma kobiete z 2 dzieci i jest z nim w ciazy a ona ma faceta ktory nie moze miec dzieci i wszyscy szczesliwi. Ze mna bylo podobnie tez nie chcialam dzieci.Jak wyszlam za maz (oczywiscie moj maz wiedzial) coraz czesciej mowil o dziecku.Balam sie ale zaszlam w ciaze i powiem Ci ze przeszly mi jakies tam mysli ze nie dam rady.Urodzilam i byl;am szczesliwa ale nie chcialam drugiego dziecka.Po 10 latach poczulam taki instynkt ze nie idzie tego opisac noi na swieci pojawila sie moja druga corka.Jak moge cos doradzic to NIGDY NIE MOW NIGDY

Gość Smurfitka 01
nie mowie nigdy tylko zastanawiam sie bo dziwne to jest dla nich i skad to u mnie sie wzielo?!