Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Dalysmy rade przytyc to i damy rade schudnac...:-D co to dla nas...bulka z maslem:-D :-D :-D najwazniejsze zeby od samego poczatku szukac motywacji i checi a nie odwrotnie:-* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiattek19 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 damy damy rade :) nie od jutra, tylko od dziś zaczynam, póki czuję motywacje, koniec syfiastego żarcia! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiattek19 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 a myślicie że takie coś jest zdrowe??? 5kg/2tyg "Jest to mozliwe. Ale musisz da c z siebie wszystko. Robisz tak: 1. dzis do konca dnia jesz same WARZYWA - marchew, salatki, papryke, seler co tam chcesz oprocz ziemniakow. Taki detox do wieczorka chyba wytrzymasz, co? Duzo pij. 2. Wieczorem przed snem wez 2 tabletki Xenny 3. Rano sie porzadnie wyproznisz, oczyscisz jelita z tresci, spuscisz wode. 4. Kup duzo herbat na te 2 tygodnie: czerwona, zielona, pokrzywe, bardzo duzo pij - przynajmniej 1,5l dziennie 5. Przez te 2 tygodnie jedz tak: ś. kromka ciemnego chleba, cienko masle, z szynka lub twarozkiem lub owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, otrebow, zalanych jogurtem naturalnym, garstka truskawek do tego 2ś: maly owoc do wyboru lub jogurt o: porcja miesa lub ryby, do tego warzywa, zadnych ziemniakow czy makaronow, warzywka polej lyzka oliwy k: 2 jajka w formie jakiej chcesz: omlet, na miekko, do tego miseczka warzywek typu papryka, pomidor, cebulka, ogorek, oliwki. Na kolacje mozesz tez wybierac serek wiejski i pomidorek ale na jajkach sie lepiej chudnie. Kolacje zjedz o 18 i po 18 ani kesa do buzi. Mozesz jedynie pic gorzkie herbaty te co podalam. Jesli bedziesz sie tego trzymac juz po 3 dniach bedziesz miec plaski brzuch, a 5 kilo zrzucisz w 2 tyg. bo to co podalam ma 900kalorii a syci, dodaj do tego skakanke 4 serie po 500podskokow ale nie od razu tylko na raty przez caly dzien. Spacery, no jakikolwiek ruch. Cwiczenia z plyty co chcesz godzinke dziennie. I tyle wystarczy. Bedziesz lekko glodna,a le na pewno na takiej diecie nie zrobisz sobie krzywdy. Lykaj witaminki z apteki w tym czasie. Duzo pij. Mozna kawe pic na tej diecie. Ja na czyms takim schudlam 8kg w 2 tyg." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymistka... Napisano Czerwiec 21, 2013 Ja też już od dzsiaj porzucam syfiaste żarcie, ale od poniedziałku dopiero mogę dorzucić, żeby było regularnie:) Będzie dobrze:) Macie jakieś fajne plany na weekend? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiattek19 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 idę dziś na rower, akurat przejadę się do chłopaka 5 km a co mi tam, dla d*pci wszystko :D a tak ogólnie to jutro maluję pokój i nauka... sesja wrze :) a jak tam Wasze plany? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Kwiatek...dla mnie brzmi to calkiem niezle, wydaje sie ze to co potrzeba znajduje sie w tej diecie, moze faktycznie malo jedzenia ale da sie wytrzymac i mysle ze powinny byc calkiem fajne efekty wagowe stosujac cos takiego:-) Ja planow nie mam zadnych na weekend, ewentualnie jakies zakupy gdzies dalej...bo 6lipca moj slub i chrzciny Oli mojej:-D takze trzeba jakas kreacje upatrzec bo czas najwyzszy... Ugotowalam rano ta swoja zupe i przed chwila zjadlam dopiero druga porcje, o 18 jeszcze zjem. Sama zupa dzis do jedzenia;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiattek19 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 tak tak, Ola bardzo ładnie brzmi, sama mam tak na imię :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwiattek19 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 a jak zrobić zdrową i w miarę chudą zupę??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Moja dzisiejsza zupa wyglada tak: 2 litry wody bez zadnego tluszczu, troche przypraw do smaku (sol i pieprz), 6 plaskich lyzek ryzu, 1½ duzego pomidora pokrojonego w male kawaleczki, pol cebulki posiekanej w kosteczke, 1 marchewka starta na tarce i porzadna garsc posiekanego koperku:-) to wszystko jak juz sie porzadnie ugotowalo zaprawilam trzema lyzkami smietany i wyszlo pol gara...jeszcze jutro bede zmuszona ja wcinac:-D nom tylko trzeba sie liczyc z tym ze moze nie kazdemu by cos takiego smakowalo, ja lubie...ale to kazdy sam musi stwierdzic po skladnikach:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Czesto tez gotuje sobie zupe z samego ryzu i marchewki...tez na wodzie samej i troche przypraw...ale przeciez mozna tez na jakims chudszym miesku zrobic i nie bedzie jakos strasznie bardziej kaloryczne:-) mozna troszke masla albo odrobine smalcu tez dodac gdyby ktos chcial zeby jednak bylo troszke tluszczu...zupy z reguly sa malo kaloryczne wiec tu raczej nie ma problemu:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Mamy przeciez mnostwo zup wiec jest z czego wybierac:-) tylko ja na przyklad najadam sie sama zupa bez zadnego chleba a co niektorzy nie lubia jesc zup bez pieczywa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2013 mam smaka na zupe jarzynowa z kalfiorem zabielana jogurtem naturalnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2013 albo zupe krem np brokulowa z jajkiem ogorkowa z ryzem lub szczawiowa z jajkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Do wyboru, do koloru:-) nic tylko isc i gotowac...tylko czas trzeba miec:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość warga Napisano Czerwiec 21, 2013 u mnie dzis pierogi ktorych ja juz nie jem, wystarczy mi kilka na obiad. No i tez mam dzis zupke na skrzydelkach, kalarepka, marchewka troszke kalafioru koper i natka pietruszki troszke smietany i gra;-) pewnie zjem na kolacje i jutro bede wcinac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Ja tak zastanawiam sie czy skoro dzis zywie sie sama zupa to jutro zdolam ja przelknac po raz kolejny??? hehe ciezko bedzie ale przeciez nie bede jej wylewac i marnowac:-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2013 zupa z dyni albo marchewkowa z obydwu taki krem tez sa pyszne zupa cebulowa lub porowa ( krem ) i nie tucza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpula 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Witam Kobietki. Przyłączam się do Was i mam nadzieję, ze dam rade. Jestem 14 miesięcy po porodzie i nie mogę na siebie patrzeć, chciałabym schudnąć do 58, 59 kg. Przytyłam w ciąży 19 kg, z czego 11 zeszło mi po kilku dniach. Teraz ważę chyba 67 kg, chyba, bo wstydzę się wejść na wagę aby sprawdzić. Moim problemem jest głównie jedzenie po 20.00 i chyba za często z mężem pozwalamy sobie na pizze- mamy pod nosem najlepszą pizzerię w mieście, dosłownie 50 metrów od naszego domku. Tak więc postanowiłam i dołączam do Was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2013 > ile masz wzrostu? zapraszamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Atrea 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Dopiero teraz udało mi się wejść i nadrobić zaległości w wątku :) Śniadanie dzisiaj zjadłam koło 9, trzy kanapki, koło 11 zjadłam marchewkę, później koło 15 skusił mnie wafelek :(, przed 17 obiad, na dzisiaj mam przewidzianego jeszcze banana i jedną bułkę. Muszę jakoś powiedzieć mamie o tym, że na jakiś czas rezygnuje z jej obiadów, bo makaron mi w schudnięciu nie pomoże. Spojrzałam też przed chwilą na filmiki Mel B, wygląda to strasznie, ale jakoś się przemogę! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Atrea 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 A i właśnie, ja jestem z Poznania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymistka... Napisano Czerwiec 21, 2013 Szpula, ja też mam dość patrzenia na siebie. Z tym, że ja mam dużo więcej do zrzucenia, ale wiem że dam radę. po porodzie bardzo szybko schudłam, ważyłam mniej niż przed ciążą, ale potem dokańczanie obiedków po Maleństwie, nieregularne posiłki, z czym borykam się do teraz i proszę- waga urosła, a wiadomo- pozbyć się łatwo nie jest. Ale mam dobrą grupę wsparcia, więc jestem przekonana, że z każdym dniem bedziemy się lepiej czuć, a waga bedzie lecieć w dół:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcin.misiek@op.pl Napisano Czerwiec 21, 2013 ja zchudłem 15kg jedząc raz dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymistka... Napisano Czerwiec 21, 2013 A propos zupek: kiedyś jadłam: ziemniak, marchewka- to wszytsko na kawałku fileta, trochę doprawione do smaku, pietruszka zielona, bez "podbielaczy":); inna, to kalafior, jeden ziemnaik, marchewka, pietruszka korzeń, seler, zabielone jogurtem naturalnym, albo krem brokułowy. szybko, prosto i całkiem smacznie:) Można też cienki rosołek ugotować, jeżeli lubicie, albo barszyk z prawdziwych buraków, zabielany jogurtem naturalnym. Faktycznie- zupek do wyboru do koloru:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpula 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Mam 168 cm wzrostu. Ile już schudłyście i w jakim okresie? To dla motywacji dla mnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość JablkoJa Napisano Czerwiec 21, 2013 ja na zupach schulam 8 kilo, wlasnie koncze diete, codziennie jem 3-4 porcje po 200-300 ml, najczesciej barszcz czerwony i kalariorową. Do tego ok 2 litry wody i herbaty figura detox i forever. Czuje sie swietnie i chyba nic nie brakuje mi. Problem tylko z odgrzewaniem, czasem zimna trzeba zjesc :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Ja 7kg od 10maja:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpula 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 optymistka... moja sytuacja jest bardzo podobna, na początku szybko schudłam, karmienie piersią, dieta. Od 3 miesięcy nie karmie piersią i właśnie pofolgowałam sobie z dieta, a to paluszki do filmiku wieczorem, a tu pizza na kolacje z wygody( w końcu nie karmię i nie musze uważać) no i tym sposobem czuję się jak galaretka. Po synku na szczęście nie mam nawyku dojadania- wyrzucam do kosza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zasmucona.na.maksa:-( 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 JablkoJa a przez ile czasu stosowalas taka diete? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szpula 0 Napisano Czerwiec 21, 2013 Linka 22 gratuluję :) Co do zup, to ja do garnka wrzucam takie warzywa, jakie akurat mam w lodówce i zawsze blenderuję, wtedy zupka lepiej mi smakuje- smak warzyw jak dla mnie jest bardziej wyrazisty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach