Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annimal

Czy nie uważacie, że w Polsce powinna być policja dla zwierząt?

Polecane posty

Gość gość
przeprowadziłam się z miasta na wieś i widzę jak tu ludzie traktują zwierzęta, moi sąsiedzi prawdziwe wieśniaki, już 2 psy tak wykończyli, obydwa zachorowały, nie wiem czy czyms się otruły czy co, w każdym bądż razie obydwa byly osowiałe, wymiotowały i nic nie jadły, oczywiście nikt z sąsiadów nic nie zrobił, nie pojechali do weterynarza, bo "pewnie samo przejdzie", po kilku dniach kazdy z psow zdechł, ale co tam przeciez :/

Gość annimal
Bo na wsi zwierzę trzyma się do pracy/dla zarobku, a nie z potrzeby serca. A przecież jedno z drugim można połączyć. Oczywiście nie wszędzie tak jest, ale ciągle jest.

Gość sfrustrowana 35
Dopóki pies, albo kot nie da mleka, które można sprzedać, to niech sobie zdycha. Co innego jak zachoruje świnia , albo krowa, to moment do lekarza. Smutna ta rzeczywistość, wiem coś o tym.

Gość Logideal
Absolutnie tak!!!!!!! Uważam,że w Polsce powinna istnieć w każdym mieście wyspecjalizowana komórka policyjna[w ramach formacji jaką jest policja],która specjalnie mogłaby zajmować się sprawami zwierząt. Moja propozycja jest taka-byliby to funkcjumariusze policji mający wszystkie jej uprawnienia[broń,zatrzymania,obrona i inne działania]a oprócz tego dysponujący wszelkimi instrumentami pomocy,ochrony,zabezpieczania,asekuracji czy transportu zwierząt. Do tej komórki powinny być przydzielone specjalne radiowozy i sprzęt i z tą komórką powinny wiązać się określone procedury jak współpraca z placówkami takimi jak schroniska czy lecznice zwierząt. Powinno coś takiego w Polsce funkcjonować bo obecny system to chaos. Komu innemu zgłasza się znęcanie nad zwierzętami,komu innemu pojawianie się zwierząt stanowiących zagrożenie[agresywne psy],jeszcze inaczej wygląda sprawa zagrożenia wścieklizną a jeszcze innaczej gdy ktoś widzi zwierzę ranne błąkające się po okolicy któremu chciałby ktoś pomoc ale nie wie w zasadzie jak. Zorganizowanie takiej komórki i odpowiednich procedur z nią związanych uprościłoby sprawę. Przy okazji ci "wyspecjalizowani"funkcjunariusze mogliby kierować jakimiś większymi akcjami z udziałem reszty policji jak i pomagać policjantom z wydziału kryminalnego ale przede wszystkim chodzi tu o sytuacje na codzień.Takie sytuacje jakie obecnie wiążą się z poważnym logistycznym bałaganem.

Gość annimal
Logideal Sytuacja idealna, tylko wiesz...kto za to zapłaci :)

Gość sfrustrowana 35
Bez przesady jeden podatek w tą czy w tamtą, nie robi różnicy. Wprowadzają jakieś bzdurne śmieciowe, od deszczówki, a to jest o wiele bardziej szczytny cel.

Gość gość
Ja chce otworzyc policje dla zwierzat jest tylko taki jeden problem ze osoba prywatna nie moze otworzyc takiej instytucji mysle o tym od 3 lat i po studiach moze uda mi sie cos zdzialac w tym kierunku

Gość annimal
Tyle że podatek od deszczówki czy śmieciówki nie wymaga takich nakladów jak policja. Tym ludziom trzeba by przecież płacić, nie mówiąc o zapleczu...

Gość gość
Ważny temat - UP!!!

Gość kotka mrauu
oczywiście, że taka policja dla zwierząt powinna być w każdym regionie Polski, sama mogłabym pracować w takiej organizacji nawet za grosze, byle legalnie sprawdzać podwórka i zachowanie ludzi względem zwierzaków, bo faktycznie to co ludziska wyprawiają ze słabszymi od siebie to przechodzi ludzkie pojęcie