Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska na kupie

mamy zyjace na kupie laczmy sie!!!

Polecane posty

Gość mamuska na kupie
mamy po 28 lat a moj maz pracuje w zakladzie meblowym na pakowaniu mebli

Gość mamuska na kupie
wybrazcie sobie ze mam male dziecko, to jak mam isc do pracy? pomyslcie sobie troche glowka zanim cos napiszecie ok?

Gość mamuska na kupie
aha, a szwagierka ma 19 lat w tym roku zdawala mature wiec od pazdziernika wyjedzie na studia :)

Gość mamuska na kupie
cos sie posty nie wyswietlaja ;/

Gość gość
ja też nie rozumiem tej nagonki.... dla mnie ta syt też nie jest normalna ale.... jest mnóstwo, mnóstwo ludzi którzy tak żyją. Dużo z moich znajomych tak naprawdę się usamodzielniło czyli ma swoje (lub na kredyt) mieszkanie. Ale dużo też mieszka z rodzicami, teściami. nie musiecie od razu tak najeżdzać na nich, na pewno by chcieli mieć swoje M ale ..... no właśnie to PL

Gość gość
jak masz iść do pracy??? normalnie, ja mam dziecko 12 miesięcy i córka chodzi do żłobka, ja do pracy. Moja pensja idzie na wynajem, męża na życie. Wolę tak niż mieszkać "na kupie".

Gość mamuska na kupie
no wlasnie chociaz jedna normalna osoba :)

Gość mamuska na kupie
moje dziecko ma 3 miesiace wiec prosze cie... a po drugie w moim miescie nie ma zlobka

Gość gość
jak czytam kafe to mam uczucie że same milionerki tu są. wszyscy mają swoje mieszkania, domy, świetne prace, wysokie zarobki, wakacje zagraniczne, częste wypady w Polskę, samochody, niańki do dzieci i sprzataczki. jak ja kiedyś na kafe napisałam że mamy dochodu 5 tys miesięcznie to mnie wyśmiano i do biedoty porównano :) jednak widzę co dziej wokół mnie, jak ludzie mieszkają i ile mają... i jest odwrotnie niż tu piszecie.

Gość gość
hej mamuska na kupie szkoda ze nikt sie nie wypowie w sposob normalny ja cie rozumiem pomimo ze mieszkamy sami i mamy wiecej miejsca mamy 1 dziecko ale nie kazdy tak ma wiec nie rozumiem czemy wszyscy tylko potrafia wyzywac nie ma normalnych ludzi ogolnie ta kafeteria zamieniła sie w jakies wyzywania od gorszych porownywania do swojej sytuacji szkoda trzymaj sie i nie przejmuj sie tymi malo inteligentnymi ludzmi zero kultury !!!!

Gość gość
Jejku, dziewczyna napisała jak jest u niej, a tutaj od razu dostała tyle jadowitych uwag, że aż przykro!. I wyzywanie od patologii... A ja zauważyłam, ze ona ma fajne stosunki z teściami i szwagierka, jest zadowolona z życia jakie ma, bez jęczenia, że już, teraz chce więcej, i ogólnie brzmi sympatycznie. To jest dużo bardziej pozytywne, niż jakaś żmija z nowobogackiego domu. Pozdrawiam mamuske na kupie :-D chociaż przyznaję rację, śmiesznie to brzmi :-D ale sama czasem tak mówię.

Gość paulina24lata
My również mieszkaliśmy z małym dzieckiem i u moich rodziców, potem u teściów. Lekko nie było. Po mieszkaniu 1,5 roku u kogoś zdecydowaliśmy się na swój dom :) Od grudnia mieszkamy na swoim i nie wyobrażam sobie inaczej. Im więcej ludzi, tym więcej problemów. Zresztą jak my byśmy nie mieli szans na dom to i tak byśmy wynajmowali. Trzeba mieć trochę prywatności i świętego spokoju. Autorka wątku ma małe dziecko, być moze jak dziecko podrośnie to znajdzie ochotę, aby nie mieszkać na kupie :) zresztą ważne, aby chcieć mieć swój dom, bo może Autorce pasuje tak. ŻEBY MIEĆ DOM TO TRZEBA STWORZYC DOM

Gość gość
można mieszkac z rodzicami/tescimi, ale gdy sa ku temu warunki. A nie żyć w 6 osób w 2 pokojach i nie chcieć tej sytuacji zmienić w ogole. Dodatkowo autorka pisze, że juz swoje lata mają więc nie było na co czekac ( chodzi o slub i dziecko ) No tak, po co znaleźć najpierw prace aby chociaż macieżyński mieć itp. lepiej sobie zrobic dziecko i mieszkac u teściów, a siostra meża niech mieszka w jednym pokoju z rodzicami, bo przecież autorce się należy!!! bo ona się wielmożna pani do rachunków dokłada. Stąd ta nagonka. Ja mieszkam z rodzicami, ale mamy 2 pokoje dla siebie, rodzice chcieli żebysmy z nimi mieszkali bo smai nie chcieli być w dużym domu. Ale jak można pisac, że juz był czas na dziekco itpo gdy sie nie ma pracy,warunków mieszkaniowych itp?

niedawno pisałam na wątku o "braku warunków mieszkaniowych a dzieci" gdzie mnie nieźle zwyzywano za to, że mieszkam z mężem u moich rodziców w dużym piętrowym domu... pomimo tego, że mamy swój parter a rodzice piętro i tak mi się oberwało za to, że wykorzystuje rodziców do tego żeby nie brać kredytu na własne mieszkanie:) ale ja nie widzę sensu życia na kredycie skoro rodzice sami mówią, że budowali ten dom dla nas a ze sobą do grobu go nie zabiorą... no ale cóż elita nie widzi innego rozwiązania jak usamodzielnienie się za wszelką cenę;) tylko nikt zza monitora nie wie w jakich warunkach oni mieszkają:) także mamuśka na kupie nic się nie martw bo zawsze się znajdzie ktoś to powie ze jesteś patologiczna bo to czy tamto:) śmiać mi się chce z tych wszystkich, którzy przeliczają ilość dzieci na metry kwadratowe:) kiedyś mieszkałam u teściów w mężem i mieliśmy jeden pokój, teściowa trzeci i tam nie chciałabym mieć dziecka i mieszkać z nimi bo 4te piętro to ciężko dźwigać dziecko i wózek co chwila:) no i teściowa teściem preferują spokój i ciszę więc mieszkanie z dzieckiem u nich zawsze miałam za nierealne:) ale skoro Ty jesteś szczęśliwa to super, oby tak dalej:)

Gość gość
dwoje dorosłych ludzi było na tyle "mądrych" zeby zrobić sobie dziecko a ne stać ich nawet na wynajem kawalerki?! żal! patologia! jesteś nienormalna jeżlei jesteś szczęśliwa na kupie!

Gość mamuska na kupie
co się tak czepiacie autorki!!! przecież wiele rodzin teraz tak żyje, a z dzieckiem powinno się zostać do 3 latek, czyli do przedszkola

Gość gość
co za kretynka sama sobie temat podbija :o widać ze prowo na 100%

Gość mandarynka232323
MISTRZYNI TEMATU HAHAHA "mamy zyjace na kupie laczmy sie!!! " CÓŻ ZA INFANTYLIZM :D :D Współczuje nie wam (bo wy super szcześliwi :D) ale teściom i tej nastolatce Rujnujecie małżeństwo teściom!!! czy oni moga uprawiać seks?? ciekawe gdzie, przy córce???... nawet kurcze...czułe słowa przed snem... pieszczoty...tego nie ma!!! Zero prywatności, intymności!!! :O koszmar... A córka ma 19 lat, to już dorosła dziewczyna, też ma potrzeby nawet się masturbować!!! Myślisz że dziewczyny tego nie robią szczególnie w jej wieku kiedy jest młoda i pełna popedu seksualnego?? gdzie ma to robić? przy rodzicach?:D młode dziewczyny lubia sobie po nocach pogadac z chłopakiem, albo poplotkowac z koleżanką...takie rzeczy robi sie w zaciszu swojego pokoju. Nawet nie ma gdzie schować swoich prywatnych rzeczy których nie pokazuje sie rodzicom... Kurcze no pokój powinien być jak twierdza, miejsce gdzie ma sie prywatnośc a nie tylko aby było wyro do spania i można siedziec na kupie :D :D To okropne że żyjecie jak patologia... Ale dobrze ze ty jesteś cała happy :)

Gość gość
Ja żyję na kupie:(. Ja, mąż i dzidziuś w drodze 4 pokoje kuchnia wc łazienka:). Jak mieliśmy remont mieszkalam 2 msc u teściów. Koszmar to był.

Nie rozumiem, jak można być tak nieodpowiedzialnym i zrobić sobie dziecko gdy się nie ma na nie warunków. Ja z moim chłopakiem jesteśmy razem 6 lat, mam 22 on 23 i nie wyobrażamy sobie, by na siłę zakładać rodzinę, "bo już czas"! Najpierw wyprowadzka z zad*pia, do dużego miasta, gdzie są jakieś perspektywy... Praca, mieszkanie/kredyt na dom, cokolwiek, ale na swoje! Bo nie chciałabym rodziny obciążać. To, że Twoi teściowie nie narzekają, to znaczy że są dobrymi ludźmi, ale zwyczajnie ich wykorzystujecie.Powinnaś ruszyć d*psko do pracy, dziecko zostawić z teściową nawet... I nie dziwię się, ze nie masz dobrych kontaktów z szwagierką, ona też nie narzeka, ale za pewne przeszkadza jej brak swojego kąta.

Gość paulina24lata
A kto powiedział tak, że z dzieckiem matka musi siedzieć do 3 lat? Tak, można jeżeli warunki pozwalają na to. Ja to w ogólę dziwie się, że teściowie zgodzili się, abyście Wy z nimi mieszkali. U moich rodziców jest dom 3 piętrowy i jakoś chętnie nam nie dali drugiego piętra. Dali, bo dali. Oni byli na parterze, a my na drugim piętrze, a trzecie piętro zajmowali moi bracia nie pełnoletni.

Gość paulina24lata
A może łatwiej jest oddać jeden pokój niż całe piętro? nie wiem. Ja mieszkam już na swoim, ale powiem, że teraz dziękuję moim rodzicom, że nie dali mi resztę domu, bo bym posadziła d*psko i siedziała. A tak to przynajmniej wiem, że to moje :)

Gość gość
raczej chodzi o postawe autorki... odnosze wrazenie ze jej sieprzeciez nalezy... duzo osob mieszka na kupie ale robi wszystko by sie wyprowadzic... a tu pani jest szczesliwa ze mieszkaja wszyscy razem.

Gość fhfkfhf
Pamiętam, że niedawno ktoś na kafeterii napisał, że "teraz to się taka dziwna moda zrobiła, aby wyprowadzać się od teściów/rodziców i mieszkać na swoim". Nosz k***a! Moda się dziwna zrobiła. Bo najlepiej to jak kilka pokoleń siedzi sobie na łbie w jednym, ciasnym domku. Jak czytam to forum to mam wrażenie, że w Polsce ludzie żyją tak, jak żyli nasi przodkowie - czyli na kupie ze wszystkimi! A najgorsze jest to, że ludziom nie chce się tego zmieniać. Dobrze im się żyje w takim ścisku - gdzie pięc osób zajmuje jeden pokój, a kolejne trzy drugi pokój. Swiat idzie do przodu, tylko w Polsce nic się nie zmienia.

Gość mamuska na kupie
oj masakra calkiem zapomnialam ze taki temat zalozylam kiedys :P pozdrawiam wszystkie mamuski na kupie :)

Gość gość
nie wyobrazam sobie tak zyc a tym bardziej byc szczesliwym z takiej sytuacji

Gość mamuska na kupie
a ja jestem nadal bardzo szczesliwa. :)

Gość gość 83
ja z mężem tez mieszkam z rodzicami w dwu pokojowym mieszkaniu...zadną opatologią nier jestesmy,po prostu nie stac nas na mieszkanie...zyje nam się dobrze

Gość mamuska na kupie
gosc 83 ciesze sie ze w koncu ktos normalny napisal. :) pozdrawiam :)

Gość gość 83
tyle ze my nie mamy dzieci,bo nie wyobrazam sobie mieszkac z dzieckiem w jednym pokoju..dzieci nie mamy bo ja nie chcę