Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcowa

MARCOWE MAMY NA START!

Polecane posty

Niestety w śród nas nie ma nikogo kto bierze tran. Lekarz ci pozwolił brać tran to bierz. Boisz się że przedawkujesz to go odstaw.

Gość zapach kwiatów kawy
patija jak się dziś czujesz?

Ewusia moja kolezanka w dwoch ciazach od poczatku brala tran. Z tym ze ona brala jedna dziennie a nie trzy no ale skoro lekarz Ci pozwolil to tak jak dziewczyny pisza to najwazniejsza opinia. Dzieci ma bystre nie powiem ale to raczej po rodzicach niz po tranie :)

Gość Agata.a
Czesc Dziewczyny:) Ja tez mam termin na marzec:) Mam juz za soba pierwsze usg (6tyg i 1 dzien) i zarodek ma 3mm i slyszelismy juz bicie serduszka:) Zycze wszystkim powodzenia i trzymam kciuki:)

Zapach kwiatów kawy- u mnie ok tylko mdłości..;) ale da się przeżyć..;) A u Ciebie jak??

Gość Atena C.
Dzień dobry, witaj Agato :). Kiedy napisałaś, że zarodek ma 3 mm i słyszałaś bicie serduszka, dotarło do mnie, jakie maleństwa w sobie nosimy i zszokowało, że już mają serca. Niby to wiem, ale tym razem utworzyłam palcami taką 3mm-przestrzeń, spojrzałam na nią i mnie to jednak zaskoczyło. Natura jest fascynująca. Nie mogę się dzisiaj obudzić. Nie wiem, co jest gorsze, ta senność czy mdłości. Tylko się cieszyć, że tendencje spadkowe.

Gość Atena C.
Dzień dobry, witaj Agato :). Kiedy napisałaś, że zarodek ma 3 mm i słyszałaś bicie serduszka, dotarło do mnie, jakie maleństwa w sobie nosimy i zszokowało, że już mają serca. Niby to wiem, ale tym razem utworzyłam palcami taką 3mm-przestrzeń, spojrzałam na nią i mnie to jednak zaskoczyło. Natura jest fascynująca. Nie mogę się dzisiaj obudzić. Nie wiem, co jest gorsze, ta senność czy mdłości. Tylko się cieszyć, że tendencje spadkowe.

Ewunia to ja ci powiem . brałam w ciąży tran i żyję , a taże masę przeróżnych leków od witamin bo beta blokery . moja córcia urodziła się z wagą 4030 i 59 cm i dostała 10 punktów jest zdrowa jak rybka , piękna i bystra :) teraz dobija już do 7 kg ma 4 miesiące . ciąża to nie choroba a co ma byc to i tak bedzie nikt tego nie przeskoczy , tak naprawde cieszyc mozna sie dopiero w dniu porodu juz po jak ci powiedzą ze wszystko jest ok , wiem co mowie 3 razy w ciazy lezalam na patologi to sie napatrzałam na ludzkie nieszczescia. Takze tylko spokój relaks dobre nastawienie są kluczem do sukcesu.

Gość Ewusia :p
Dziekuje dziewczuny za odpowiedzi pomoc a nie za to, ze mnie oceniacie:* po prrostu nie chcialabym zaszkodzic mojemu malenstwu i spanikowalam ;) macie racje powinnam słuchać mojej Pani doktor :) wszystkim mamusia życzę zdrówka im i ich pociechą ! :)

Gość Agata.a
To prawda jest to coś niesamowitego...:) Jak usłyszałam serduszko to tak naprawdę dotarło do mnie, ze nosze w sobie nowe życie, tym bardziej ze nie mam jak na razie praktycznie żadnych objawów.

Gość koczet
Hej dziewczyny, jak samopoczucie dzisiaj? Ja to już nie mogę w tym domu wysiedzieć, chciałabym pracować! A Wy co porabiacie? :)

Gość Atena C.
Kiwoszka, to co napisałaś jest nie tylko nieprawdziwe, ale i sprzeczne. Cieszyć się można dopiero przy porodzie, bo różnie może być, ale jednocześnie mówisz o spokoju, relaksie i dobrym nastawieniu? Proszę Cię :)

Gość Atena C.
Koczet, witaj :). Dzięki, u mnie dobrze, kupa pracy i tylko mała przerwa na kafe. A skoro tak Cię ciągnie do pracy, to wnioskuję, że też czujesz się dobrze :)

Hej, dziewczynki Wszystkim świeżym ciężarówkom serdecznie gratuluję. Vera - dzięki za pamięć - ja wciąż czekam - przepisowy tydzień. Jutro wybieram się znów do lekarza. Nie dzieje się dosłownie nic, oprócz tego że juz ponad kg zeszłam z wagi. Cały czas dobrze się czuję, żadnych bóli, krwawień, biust pęka w szwach. Czytam opisy innych przypadków podobnym do mojego - jest ich bez liku i każdy jest inny. Staram się zachować równowagę psychiczną. Mam duże wsparcie w domu. Piekę chleb, trochę ogarniam ogródek, bo zarósł, mam teraz trochę luzu w firmie, więc wykorzystuję ten czas na domowe robótki. Staram się nie myśleć. Dzisiaj w nocy śniły mi się straszne rzeczy. Ale przespałam za to calutką (noc). A jak czosnek? działa? Bo o takim sposobie jeszcze nie słyszałam :) Chociaż wiem, że przecież czosnek to taki naturalny antybiotyk. W sprawie tranu - na pewno nie zaszkodzi, niektóre populacje odżywiają się prawie wyłącznie tłuszczem (wielo)rybim, którym po prostu jest tran. Rodzą, żyją i mają się lepiej niż degeneraci z cywilizowanych betonowych wsi. Kiwoszka - popieram:) Pozdrawiam ciężaróweczki, powodzenia :)

Dobra dziewzyny dzikuje za odpowiedzi :* po prostu wczoraj cos mnie naszlo i spanikowalam :) bede robila to co podpowiadaa mi intuicja :) oczywiscie pod nadzorem lekarza :) przedwczoraj bylam na badaniu,bylam tak przejęta, ze z wrażenia zapomnialam zaplacic za wizyte ! :( ale zadzwonilam do Pani doktor i na szczescie nie ma problemu ureguluje nastepnym razem :) moje malenstwo ma juz 12mm :) olbrzym co ? hihi..;) pozdrawiam !

Czesc dziewczynki! Gosciu dziekuje Ci za rade z czosnkiem...Nie chce jeszcze zapeszac, ale chyba jest lepiej... Caly wieczor siedzialam wczoraj z zabkiem czosnku w uchu, a na noc zrobilam olej czosnkowy, zeby nie poparzyc skory i wlozylam do ucha nasaczony ta mikstura wacik. I chyba jest lepiej...Teraz siedze w pracy z wata w uszach jak babcinka, ale mam to gdzies. Wazne zeby mnie juz nie przewialo, a jak wroce do domu to znowu napcham czosku do ucha :) Marcowa daj znac po wizycie co lekarz powiedzial. U mnie po diagnozie tez dlugo nic sie nie dzialo i mialam zabieg...Trzymaj sie.

Poczatek 8 tygodnia :) a Ty? Pozdrawiam!

Gość gość
Ewusia- a ja nie rozumiem czemu się tłumaczysz forum chyba jest po to by pytać! A te udaja jskie mundre i do przodu! Mi 2 ginekologów zabraniało witamin gdzie była właśnie wit A do 13 t. c. I dobrze że pytasz bo co lekarz to inna opinia i warto się upewnić by krzywdy dziecku nie zrobic, a co innego jedzenie rub i to pd pokoleń a co innego tran

Tlumacze sie... wiem, tak juz mam.... :) to moja pierwsza ciaza ... wśród znajomych mi kobiet kazda robila inaczej podczas ciazy... wiec sprobowalam naforum ... Dziekuje za wsparcie :* Pozdrawiam!

Gość gość
Vera bardzo się cieszę, że czosnek pomógł :) Mam nadzieję, że przejdzie całkowicie. Ja całą ciążę leczyłam się czosnkiem jak tylko łapało jakieś przeziębienie i żadnych innych leków nie musiałam brać. Gardło bolało wystarczyło mleko z czosnkiem lub zjedzenie kilku ząbków (oczywiście nie naraz) i po 2 dniach duża poprawa. Co do tranu to się nie wypowiem bo nie brałam ale skoro lekarz mówi, że można to warto posłuchać ;) Tak poza tym to weszłam na ten temat przypadkiem jak zobaczyłam już marcowe mamy :) Jak ten czas leci, sama niedawno byłam na tym etapie co Wy, czyli początki i wypowiadałam się na sierpniówkach a za 2 tygodnie już mam termin. Trzymam kciuki za Was i dbajcie o siebie i maleństwa :)

Patija gratuluje ! Bylas juz na usg ? :) ja dostalam skierowanie na badania... standardowo... morfologia, mocz... i do tego toksoplazmoza...Pani doktor ppwiedziala, ze duzo kobiet na to choruje... :/

Gość koczet
Dziewczyny, a macie może pomysł jak jeść olej lniany budwigowy? Bo w przepisie jest żeby dodać do białego sera, ale ja nie jadam... Ogólnie to smakuje on odrobinę ziołowo i lekko gorzko. Powinnam tego zjadać 1-2 łyżki dziennie, ale jak spróbowałam po prostu na łyżkę, to ledwo zatrzymałam zawartość żołądka na jej miejscu ;) Macie jakieś wypróbowane sposoby na jedzenie zdrowego obrzydlistwa?

Cześć :) Mogę dołączyć? Hehe;p tak rzadko to pisze, ze za kazdym razem jestem tu jak nowa ;) Ale postaram sie to naprawić :) A to dlatego, że rzadko włączam komputer, bo wszytstko co chcę z internetu mogę przeczytać w telefonie, a niestety pisać nie bardzo, bo troche stary ten tel, ale niedlugo bede miec nowy :) Wlasnie sie zastaniawiam jaki wybrać :) Aaa i jakiś czas temu każdy pisał coś o sobie, to teraz ja :D Mieszkam w małym miasteczku w woj. łódzkim, mam 24 lata, po śłubie jestem 2 lata :) To jest moja pierwsza ciąża. Dziś w nocy mi się sniło, że urodziłam córeczkę, chociaz chyba najpierw bym chciała synka- zreszta najwazniejsze zeby było zdrowe :) I witam wszytskie nowe przyszłe mamusie- fajnie ze jest nas coraz więcej :) Marcowa- wiesz, ja podobnie jak pozostałe dziewczyny trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje ze to wszystko sie okaże pomyłką i będzie dobrze:) Noo, to trochę nadrobiłam zaległości, a teraz ide.. spać!

koczet wymieszaj z mielonym siemnieniem lnianym i taka pasta wyjdzie i na kromeczkę,. Ja tak jadłam dobre..;) Ewusia nie byłam jeszcze na usg idę dopiero 1 sierpnia..;) będzie 7 tydzień wtedy

Patija to powodzenia życzę ! Zobaczyc takie malenkie bijace serduszko to mega przeżycie ! Chwila, ktora zapamietasz na cale życie. .. Cieszę się Waszym szczęściem kobitki !;) powodzenia ! Caluski dla Waszych brzuszków :*

Gość gość
"[zgłoś do usunięcia] gość Ewusia- a ja nie rozumiem czemu się tłumaczysz forum chyba jest po to by pytać! A te udaja jskie mundre i do przodu! Mi 2 ginekologów zabraniało witamin gdzie była właśnie wit A do 13 t. c. I dobrze że pytasz bo co lekarz to inna opinia i warto się upewnić by krzywdy dziecku nie zrobic, a co innego jedzenie rub i to pd pokoleń a co innego tran" Co lekarz to inna opinia więc warto zapytać na forum. No rada stulecia. Ale czego się spodziewać po kimś kto pisze " mundre i rub".

Gość farbeczka11
no to ja też do was sie wpisuje:) termin na 18 marca

Gość farbeczka11
jak sie czujecie???ja bym mogła góry przenosić ale niestety nie mogę,pierwszą ciążę poroniłam i teraz muszę chodzić jak z jajkiem:)a tak z ciekawości długo sie starałyście??