Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Æðelgast

Śmieszą mnie ateiści

Polecane posty

Gość gość
18 25 zapewne to byli również i Twoi przodkowie hipokryto

Gość Koleś Olleś
katolicyzm to religia mordu i rasizmu !

Gość gość
tak, tak, na pewno Bóg istnieje, i to na pewno w wersji polskiej/katolickiej - wszystkie inne są błędne. W dzieciństwie też wydawało mi się, że jedyny normalny język, to polski, a inne są jakieś dziwne, śmieszne i niezrozumiałe...

gość - Jedynym Prawdziwym Bogiem jest Jahwe (יהוה), Bóg ze Starego Testamentu, Ojciec Je.zusa Chr.ystusa...

Gość gość
A nieprawda! Jedyny prawdziwy Bóg to Jego Makaronowatość Potwór Spaghetti. Ramen!

Gość Puncta Maxima
katolicyzm to parodia nauki Chrystusa, to jaja z Ewangelii !!!

Gość InonkDePalma
i to będzie widać dobrze wkrótce w tych kiczowatych pochodach zwanych procesjami

Gość _MOCCO_
bez ateistów żylibyśmy w Polskiej Republice Katolickiej dlatego cześć im i chwała za powstrzymywanie ofensywy ciemnoty religijnej.

Gość Noanna de Jaquis
ateizm nie jest śmieszny ! To religia jest śmieszna.

a mnie ograniczony autor tego tematu. e in s tein jest słusznie przywoływany przez at eis tów jako przykład (za to nie słusznie przez ignorantów teis tów), bo do końca życia wierzył, że bóg jest wytworem człowieka, a nie odwrotnie

"bo do końca życia wierzył, że bóg jest wytworem człowieka, a nie odwrotnie" A skąd ta pewność? Siedziałaś w głowie Einsteina? Poza tym, skoro jesteście TAK pewni swoich racji, dlaczego się pieklicie? Nie rozumiem...

Gość gość
_MOCCO_ bez ateistów żylibyśmy w Polskiej Republice Katolickiej dlatego cześć im i chwała za powstrzymywanie ofensywy ciemnoty religijnej. ============ Bez ateistów żyłoby się dużo lepiej, spokojniej, bez kłótni,bez obrażania na każdym kroku,oni podtrzymują ciemnotę umysłową i wszystkie negatywne stereotypy i mity o KK,skłócają społeczenstwo.Bez nich byłby święty spokój.

Gość ale badziew
Tak czytam te wasze wypowiedzi i wieje z nich strasznym bełkotem. Jestem ateistką od 15 lat (a mam 30) i nigdy w życiu nie skrytykowałam nikogo w związku z tym, w co wierzy (a moja najlepsza przyjaciółka jest zagorzałą katoliczką). Uwielbiam papieża Franciszka jako człowieka. Nie znam ateistów, którzy atakują, którzy nienawidzą, którzy sieją propagandę. Jeśli opieracie swoją "wiedzę" o ateistach na medialnych przesłankach, proponuję przestać oglądać telewizję, bo ona strasznie ogłupia. Moim zdaniem ateiści są najbardziej "ludzkimi" ludźmi - bo w imię swoich przekonań nie są gotowi mordować innych, co na przestrzeni historii w prawie każdej religii miało miejsce.

"bo w imię swoich przekonań nie są gotowi mordować innych, co na przestrzeni historii w prawie każdej religii miało miejsce." Poczytaj sobie biografie Robespier'a, Stalina, Mao Tse Tunga etc Antyreligijni fanatycy wymordowali znacznie więcej ludzi!!!

Gość gość
No, to prawda. Ateiści wykazują SPORE braki w dedukcji

Gość gość
Żeby tylko w edukacji...