Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdsfdsfdsfdsdfsfds

Pranie jeansów. Ręcznie czy w pralce?

Polecane posty

Gość fdfdsfdsfdsfdsdfsfds

Jak pierzecie jeansy? Moja koleżanka pierze tylko ręcznie, bo twierdzi, że w pralce (nawet bez wirowania) się niszczą. Ma rację?

Gość August the 1st
Jak ma szmaty z reserved to się zniszczą bo to nawet koło dżinsu nie leżało. Jak ma oryginalne typu Levis, Wrangler, Tommy H. to można prać w pralce nawet po 1 założeniu i i tak nie niszczą się szybciej niż po 4-5 latach

Gość gość
Bez przesady! Piorę w pralce i jest OK.

Jak jest podróba to ma racje że pierze ręcznie, bo po wypraniu w pralce wyjdzie szmata.Takie jest chińskie badziewie.

Gość grankanaria
dobre firmowe można i tak i tak , formy nie stracą

ręcznie to ja prałam w latach 80-tych, kiedy pralka polar była luksusem i służyła do wyższych celów :) noszę "jeansy" za 50 zł, piorę w pralce i nic im się nie dzieje, wytrzymują przynajmniej 2 lata przy intensywnym użytkowaniu jeans to nie jedwab, bez przesady

Gość gość
jak bylam mloda,to pralam recznie.To jest bardzo ciezko!Do tego wykrecanie reczne jeansow-potrzeba 2 osob.Jak masz pralke w domu,to tylko tam!

Gość gość
w rzece, ewentualnie w zalanym kamieniolomie

Gość gość
dżinsy ręcznie???? Ręcznie to piorę delikatne sweterki z prawdziwej wełny albo rajstopy czy pończochy. Reszta do pralki

Gość gość
Zawsze w pralce, wywrócone na lewą stronę.

Gość gość
pralka

Gość gość
"Jak jest podróba to ma racje że pierze ręcznie, bo po wypraniu w pralce wyjdzie szmata.Takie jest chińskie badziewie." jakież to szczęście, że Lee, Wrangler i inni szyją w JuEsEj, a nie w Chinach :) naiwność ludzka jest bezgraniczna

To zależy. Czy podczas prania nachodzą takie myśli!!! Pierze się dżinsy i mruczy: - Nikomu nie można ufać, nikomu ..... Nawet sobie ....Przecież tylko pierdnąć chciałam... Wtedy lepiej pralka, no lepiej!!!

Gość eside
Ja piorę ręcznie bo są za drogie na pralkę. :D

Gość gość
recznie w misce 😭

najpierw wywalić nie wiadomo ile kasy na gacie, a potem jeszcze użerać sie z nimi przy ręcznym praniu to trzeba mieć posrane we łbie

Gość gość
jeans generalnie został wymyślony dla klasy robotniczej, używano ich powszechnie i wciąż używa się na budowach itd i generalnie chodziło o to, żeby się szybko nie niszczyły i nie wymagały niewiadomo jakiego dbania o nie. Jeans jak najbardziej do pralki, żaden materiał nie nadaje się tak do prania w pralce jak ten.

Gość gość
nie umiem obslugiwac pralki :D pisze powzanie :D:classic_cool:

Gość gość
Polecam do każdego automatycznego prania dolewanie kieliszka octu ktory i tak wywietrzeje przy suszeniu a jeansy nie beda blakly i beda ciagle żywe:-D

Gość gość
Hah, ja noszę główne tureckie jeansy, bo takie sprzedają na ryneczku. :) Nie do zdarcia :P

Gość gość
Pralnice w pralni mają odpowiednie programy do prania nawet jeansów! Ja prałem swoje ulubione 2 pary i wróciły do mnie czyściutkie i super świerze! Oni tam mają specjalne proszki i płyny np SOVRANA! Nie są tak agresywne jak zwykłe proszki a piorą doskonale! Pralnico-wirówki mają więcej programów do odpowiednich typów tkanin!

Gość Ups

Czytałam kiedyś zalecenia ekspertów firmy Levis i oni zalecali właśnie pranie ręczne i...uwaga...wkładanie dżinsów do zamrażarki. W ten sposób giną roztocza i to, według nich, sprawia, że spodni nie trzeba już prać, bo są odświeżone. Ten, tego, więc...

Gość Gość

Wszystkie jeansy piórem w pralce i te tańsze i te droższe. Nic się z nimi nie dzieje. Piorę na lewej stronie w płynie do czarnych i ciemnych ubrań  . I nie oczekuję ze jeansy pi 3 latach będą jak nowe. Przecież to normalne że z czasm się spiora. I czas na nowe. 

Piorąc ręcznie to bym sobie chyba nadgarstki powykrecała i ile to by czasu zajęło. A tak wkładam 4 pary na raz i po godzinie juz się susza  .

Ręcznie piore staniki i delikatne bluzeczki czy sweterki.