Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka346

Okulista a zaświadczenie do cc

Polecane posty

Gość Anka346

do tych z was które rodzily przez cc a mialy srednio powazna wade wzroku... gdzie, do jakiego okulisty, moze byc prywatny, mam isc, by bez robienia problemow, brania dodatkowych pieniedzy, wystawil mi wskazania do cc? mam astygmatyzm i silna krotkowzrocznosc w obu oczach ale moge na co dzien funkcjonowac i nie pobieram z tego tytulu renty.

Gość gość
silna wada wzroku jest wskazaniem do cc. Idź najlepiej gdzies prywatnie i powiedz co i jak. Poza tym ginekolog tez może poprosić o zaswiadczenie od okulisty o Twojej wadzie i wystawić skierowanie na cc. Najlepiej zapytaj sie o wsyztsko swojego gina

Gość ksfjvbhsfjlvnslf
a czy wada wzroku +3,5 i +4,5 i astygmatyzm kfalifikuje mnie do cc?

Gość ksfjvbhsfjlvnslf
*kwalifikuje , sorrki :)

moja okulistka mnie spławiła powiedziała że PTO nie poleca wydawania zaświadczeń poniżej -6 i bez astygmatyzmu mi nie wystawiła zaświadczenia bo mam tylko -4 i -3 a o cc i tak decyduje ginekolog jak ci się trafi nawiedzeniec to żebyś była ślepa jak kret to kaze ci rodzić naturalnie

Gość Anka234
ale mój ginekolog nie jest nawiedzencem i nie robi raczej problemow. tak wiec spodziewam sie to zaswiadczenie dostac, tym bardziej ze moja wada ostatnio byla raczej wieksza niz -5. pytam tylko, czy nie znacie jakiegos okulisty, ktory jest mily, nie bedzie krecil nosem, wypisze co trzeba - bo nieco mnie ta wizyta stresuje. boje sie ze mi nie da, bede musiala isc do innego - ten znow nie da, i tak w kolko, a pieniadze leca :)

Gość Anka234
Naprawdę nie ma nikt konkretnych nazwisk do polecenia??