Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haxy

drożdże piekarnicze antagonistyczne do candidy

Polecane posty

Gość haxy

mam przerost candidy, objawiające się uporczywym trądzikiem, białym nalotem na języku, drętwienie kończyn, wzdęcia, czerwone stawy!!! i wiele wiele innych, próbuje rozmaitych sposobów m.in picie wody utlenionej(z apteki), leki ziołowe( kwas kaprlowy, liść oliwny itd.), 400mikrogram selenu na dobę(selen pozyskiwany z drożdży) srebro koloidalne oraz na wzmocnienie wątroby surowe czerwone buraki(POLECAM!!!) i oliwa z oliwek oraz oczywiście dieta (0 cukru i przetworzonego jedzenia) jakiś czas temu usłyszałem od 3os. że jego znajomy miał uporczywy trądzik i wyleczył się pijąc/jedząc drożdże(nie wiadomo czy je zabijał czy też nie) do tego ostatnio natrafiłem na artykuł o leczeniu pleśniawek drożdżami piekarniczymi: http://www.academicjournals.org/ijmms/PDF/Pdf2011/March/Premanathan%20et%20al.pdf pół roku temu piłem drożdże przez 2tyg, zabijając je, biorąc pod uwagę fakty wnioskuję, że ryzyko drożdżycy ze strony drożdży piekarskich jest znikome a i jeszcze takie info dla osób które mają problem z trądzikiem, bo niektórzy mogą jeszcze nie wiedzieć. przyczyną trądziku w 100% są toksyny, których jest zbyt dużo lub są zbyt trudne do metabolizowania przez wątrobę(sole rtęci!! - szczepionki) 95% przyczyną toksyn są pasożyty, które wytwarzają owe toksyny. 5% - niezdrowe jedzenie i zatrucie toksynami drogą zewnętrzną . najczęstszym pasożytem jest właśnie candida, więc jeśli ktoś wyleczył trądzik przy pomocy drożdży to nie mogły być martwe drożdże, no więc chodzi o to, że to są tylko moje małe rozważania na temat drożdży piekarskich i brakuje mi trochę odwagi by spróbować zjeść żywe widząc postęp jaki zrobiłem w leczeniu candidy, co wy sądzicie o tym, niech każdy się dobrze zastanowi przed dodaniem posta do tematu, bo wypowiedzi typu"jedzenie drożdży może powodować drożdżyce" nic nam nie daje + nie znalazłem osoby która miała by drożdżyce spowodowaną jedzeniem drożdży piekarskich

Gość gość
żywe drożdże nie są antagonistyczne do candidy , powodują nawroty stanu ostrego o czym w tym momencie sie właśnie przekonuje na własnej skórze :[

Gość gość
jeśli masz ochotę na silny rozstrój żołądka to z głupoty możesz jeść surowe drożdże raz w życiu nie do końca sparzyłam drożdże, efektu nie życzę najgorszemu wrogowi jak surowe drożdże mają leczyć trądzik skoro wyjaławiają przewód pokarmowy z witamin ?