Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarownica  z   Andaluzji

Uroda w życiu niewiele daje

Polecane posty

Gość gość
Urodziwi ludzie otrzymują też więcej ciepła i miłości od rodziców i najbliższego otoczenia. Okazuje się, że atrakcyjni fizycznie są nawet w sądach łagodniej sądzeni, niż ci brzydcy za takie same przewinienia. I ktoś mi mówi, że uroda niewiele daje.

Gość gość
Jakie z Was mazgaje :O życie nie jest sprawiedliwe. Ja sie urodziłam w biednej rodzinie i nie marudziłam, że dzieci bogatych rodziców mają łatwiej. Moich rodziców nie było stać na zagraniczne kursy języka angielskiego, na nowa lustrzankę, na mieszkanie, nawet na akademik. Sama swoją cięzką pracą doszłam do tego co mam, zdobyłam wykształcenie, kupiłam mieszkanie, samochód itd

Gość gość
Fajnie. Ciężką pracą można zdobyć atrakcyjność fizyczną? Czy da się zmienić swój genotyp ciężką pracą? Nie. A to o czym piszesz, to naprawdę niewielu rodziców stać. Co z tego, że ktoś zdobędzie wykształcenie, majątek i wszystko inne, jak od dziecka, do starości stając przed lustrem w łazience widzi potwora i wie, że inni widzą to samo?

Gość gość
Oczywiście, że cięzka pracą możesz w pewnym stopniu zmienić swój wygląd. Poprzez sport, siłownie, pływanie uatrakcyjnisz swoja sylwetke. Należy zadbać o biały, zdrowy uśmiech. Odpowiednie kosmetyki pozwolą utrzymać stan Twojej cery na dobrym poziomie. Do tego modne, dobrej jakości ciuchy, fajny zegarek. Facet nie musi byc jakis cud miód piekniutki.

Gość gość
Ale w rywalizacji o kobietę, osoba zadbana przegrywa z atrakcyjną z natury. Osoba o której piszesz, czyli nieatrakcyjna, ale z fajną sylwetką itd. zostanie odrzucona, jeżeli kobieta ma do wyboru atrakcyjnego mężczyznę (normalnie ubranego, bez sportowej sylwetki, bez fajnego zegarka, z normalną cerą). Chodzi o to, że nasz wygląd decyduje o tym, kto zechce dać nam szansę na poznanie się a kto nie. Jak się nikomu nie podobamy, to kimkolwiek byśmy nie byli, nie będzie miało znaczenia, bo nikt nam nie da szansy.

Gość gość
Tak samo jak w rywalizacji o pracę, gdy rywalizują osoby o podobnych kwalifikacjach, zatrudniona zostanie z reguły osoba atrakcyjniejsza, nawet jeżeli ta brzydsza jest inteligentniejsza (przeprowadzano badania na ten temat). Ogólnie w życiu, dbanie o siebie nie sprawi, ze z gnoma o twarzy ogra, zamienimy się w elfa ;)

Gość gość
czyli najlepiej nic nie robić, usiąść, załozyć ręce i płakac nad swoim losem?

Gość gość
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Ostatecznie, za pieniądze, można kupić część tego, co daje uroda, więc jeżeli ktoś widzi możliwości, aby zdobyć ich dużą ilość, powinien skupić się na tym. Ale i tak, powiedzmy 30 letni brzydki milioner, może czuć się bardzo przykro, kiedy pójdzie do sklepu lub na spacer w parku i zobaczy tam małoletnie pary zbudowane z atrakcyjnych ludzi, co mu uświadomi jak niewiele znaczy i jak wiele stracił, jak wiele straci. Można komuś zazdrościć Ferrari, ale to możne kupić teoretycznie każdy, urody czy partnera kupić nie można. Dzisiaj inteligencja znaczy tyle co nic, społeczeństwo ceni, czasami nawet czci, wyłącznie celebrytów, którzy, co chyba nikogo nie dziwi, są przede wszystkimi atrakcyjnymi ludźmi. O ludziach nauki, pisarzach, intelektualistach nie wie nikt nic, poza wąską grupą osób, które niewiele znaczą. Podsumowując, jeżeli jest się naprawdę brzydkim i już coś robić, to skupić się na zarabianiu pieniędzy, każdy inny sposób rozwoju własnej osoby porzucić, bo to nic nie będzie znaczyło.

Gość gość
"O ludziach nauki, pisarzach, intelektualistach nie wie nikt nic, poza wąską grupą osób, które niewiele znaczą." Tym zdaniem strzeliles sobie w kolano. Mało interesują mnie celebreci, szczerze główno o nich wiem. Takimi tematami interesują sie jedynie pustaki. Wole porozmawiac o ksiażkach o nowych osiągnięciach w nauce itd Mam dość duzo znajomych z którymi takie tematy poruszami. Widocznie Ty przebywasz wsród pustaków rajcująch sięnowa kiecka cichopek :D i od nich przejmujesz myslenie, że uroda jest najwazniejsza. Prawdą jest, że uroda przemija i warto sie rozwijac na innych polach. "Można komuś zazdrościć Ferrari, ale to możne kupić teoretycznie każdy, urody czy partnera kupić nie można." Nie masz racji, ferrari może kupic tylko bogacz, tak samo bogacz może kupic sobie urode za pomocą skalpela w rekach chirurga plastyka, tak samo może kupic sobie młodą, sliczną żonke. Światem rządzi seks i kasa.. nie uroda

Gość gość
Moje środowisko jest statystycznie przeciętne, więc obcuje z normalnymi ludźmi. Jeżeli jest jak mówisz, to niemal całe społeczeństwo budują idioci i pustaki. Bogaczem może stać się każdy, ale playboyem nie. Za pomocą skalpela można wyeliminować niewielkie defekty. Koloru oczu się nie zmieni na ten, który by nam najbardziej odpowiadał, kształtu czaszki się nie zmieni, jeżeli ktoś permanentnie wyłysiał (np. w wyniku choroby) to już tego nie odwróci, żadne chirurg nie będzie w stanie określić zakresu zmian, które z osoby nieatrakcyjnej uczynią z nas osobę atrakcyjną. W przypadku mężczyzn dochodzą możliwe problemy ze wzrostem, wydłużanie kości to bolesny, długotrwały i absorbujący wiele czasu proceder. Narządów płciowych na chwilę obecną, mężczyźni nie są w stanie powiększyć, wszystkie metody to pic na wodę i naciąganie naiwnych, można mnożyć i mnożyć. Ale co najważniejsze, wszystkie zmiany jakie wprowadzimy na zewnątrz, nie zmienią "nas" wewnątrz, nasze dzieci nie odziedziczą ślicznego noska którego zawdzięczamy chirurgowi, ale kinol który mieliśmy przed operacją. Nasze dzieci nie odziedziczą wzrostu 182 po rocznych katorgach wydłużania kości, ale 170. Można mnożyć i mnożyć problemy. Bogaczem może być każdy, więc każdy może kupić ferrari. Urody kupić się nie da. Zresztą, jak i tu wykazano, to atrakcyjni więcej zarabiają i stanowią przeważającą większość na stanowiskach kierowniczych. Brzydki jak chce być managerem wielkiej korporacji, to... musi sam taką założyć. Za pieniądze można kupić sobie piękną, młodą żonkę, która oczywiście będzie "dawała nam swoje ciało i towarzystwo" w zamian za "wygodę i pieniądze". Między czasie będzie marzyć o seksie z kimś swojego rodzaju, co może zakończyć się zdradą. No ale ostatecznie lepszy ktoś taki, niż nikt, lub ktoś kto się nam nie podoba. Fakt faktem, pieniądze, duże pieniądze, mogą pozwolić wznieść życie brzydkiego człowieka na nowy, wcześniej niedostępny poziom. Może warto.

Gość gość
"Koloru oczu się nie zmieni na ten, który by nam najbardziej odpowiadał,." Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma :D Jeszcze nie widziałam takiego co zostałby zdyskfalifokowany z powodu brzydkiego koloru oczu :D Zresztą od czego są soczewki kontaktowe, możesz zmieniać swój kolor oczu co 5 minut :P "kształtu czaszki się nie zmieni, jeżeli ktoś permanentnie wyłysiał (np. w wyniku choroby) " A przeszczepy włosów? "W przypadku mężczyzn dochodzą możliwe problemy ze wzrostem, wydłużanie kości to bolesny, długotrwały i absorbujący wiele czasu proceder. Narządów płciowych na chwilę obecną, mężczyźni nie są w stanie powiększyć, wszystkie metody to pic na wodę i naciąganie naiwnych, można mnożyć i mnożyć." tutaj masz racje z małym penisem i niskim wzrostem nic nie zrobisz. Jednak ja znam osobiście 4 niskich facetów a laski za nimi biegają :) "Ale co najważniejsze, wszystkie zmiany jakie wprowadzimy na zewnątrz, nie zmienią "nas" wewnątrz, nasze dzieci nie odziedziczą ślicznego noska którego zawdzięczamy chirurgowi, ale kinol który mieliśmy przed operacją. Nasze dzieci nie odziedziczą wzrostu 182 po rocznych katorgach wydłużania kości, ale 170. Można mnożyć i mnożyć problemy. " Odbiegasz od tematu, skupiamy sie na poszukiwaniu partnera, pracy a nie na dziedziczeniu urody :P TE wielkie gwiazy za oceanu tez sa po operacjach a jakos nie boją się rozmnażać. "Bogaczem może być każdy, więc każdy może kupić ferrari. " A to ciekawe?? powiedz to głodującym dzieciom z indii, brazylii czy bieszczad. "Zresztą, jak i tu wykazano, to atrakcyjni więcej zarabiają i stanowią przeważającą większość na stanowiskach kierowniczych. Brzydki jak chce być managerem wielkiej korporacji, to... musi sam taką założyć. " Kolejna głupota, moim menagerem w miedzynarodowej korporacji jest brzydal z nadwaga. Facet jest kompetentny i tylko to sie liczy. "Za pieniądze można kupić sobie piękną, młodą żonkę, która oczywiście będzie "dawała nam swoje ciało i towarzystwo" w zamian za "wygodę i pieniądze". " A chciałbyś, żeby ta młoda zonka była z Toba tylko dla Twojej urody która predzej czy pozniej przeminie?

Gość gość
*zdyskwalifikowany, sorry za błąd :P

Gość gość
boshe co za durny temat!!! autorko, nie masz większych nieszczęść w życiu jak jedynie bycie piękną??? k***a co za pustak, ja p******ę. idź się wysraj czarownico z andaluzji, może cię oświeci jaka pusta jesteś

Gość gość
Niektóre kolory oczu wyglądają bardzo brzydko na niektórych twarzach. Do końca życia ma ktoś w soczewkach chodzić? A jak wypadną przy partnerze to co? Koniec? Na każdy krok trzeba uważać? Przeszczep włosów stosuje się w przypadku lokalnych braków ;) Ci którzy stracili je całkowicie, nie mogą ich przeszczepić. przeszczepy są dobre na zakola, albo jak ktoś ma "rzadkie" (w sensie że nie są gęste) włosy. Jasne, że biegają. Za Messim też biegają, ale on jest dość atrakcyjnym facetem. Być może, dzięki kuracji hormonem wzrostu, którą mu ufundował klub, jego narządy płciowy również znacznie, znacznie urosły. A to bardzo wiele znaczy. Głodujące dzieci w Indii czy Brazylii pokazują jak ważny jest seks w życiu i że bez niego niemal nie da się normalnie funkcjonować. Te dzieci zostały spłodzone przez biednych rodziców, którzy pomimo świadomości, że nie są w stanie wychować potomstwa, uprawiali seks. Tamci ludzie nie wiedzą, co tracą, nie wiedzą jak wygląda życie "tu" w cywilizowanym środowisku. Ich bieda jest dla nich czymś normalnym. Ale to nie przeszkadza im od najmłodszych lat uprawiać seks. Głodują, ale tracą energię na coś takiego. Twój szef nie jest właścicielem tej korporacji? Od czasu do czasu zdarzają się wyjątki. To niczego nie dowodzi. Chciałbym, aby ta młoda żonka czuła pożądanie, pociąg seksualny, żeby nie zaciskała za plecami pieści, kiedy próbowałbym ją pocałować, żeby pożądanie gasło w sposób naturalny, jak u par atrakcyjnych, żeby nie widziała we mnie "przyjaciela" który mi się nie podoba, ale któremu "pozwalam się bzykać" za to "że mnie utrzymuje i mogę dzięki niemu żyć jak królowa". Równie dobrze można się z prostytutką ożenić. Ta przynajmniej wie jak udawać ;)

Gość gość
autorka pomimo urody czuje się samotna i niezrozumiana. no tragedia normalnie. pustak z niej, nic dodać, nic ująć.

Gość gość
sorry nie mam juz siły z Toba dyskutowac jesteś bardzo pusty :O nigdy nie chciałabym za faceta takiego pustaka...

Gość gość
Jestem pusty bo piszę prawdę i posiłkuje się faktami w swoich opiniach? Bardzo dziwne masz kryteria oceny ludzi. Ja też z tobą dyskutować nie mam zamiaru, prostacka idiotko.

Gość gość
"Jestem pusty bo piszę prawdę i posiłkuje się faktami w swoich opiniach? " Fakty z d**y wzięte. Jak ja nie lubie takich mazgai,usiądz i płacz nad swoim losem. Najlepiej idz nawurzaj swoim rodzicom ze przez nich jestes szpetny.. i nigdy nie rób dziecka, po co ma kolejna ofiara losu chodzic po swiecie...

Gość gość
Ależ ja nie płaczę nad swoim losem. Rodzicom nawrzucałem na swoje 19 urodziny, to było 8 lat temu i od tamtej pory tej pary prymitywnych zwierząt nie widziałem. Mam nadzieję że umarli, za to co mi zrobili. Seks okazjonalnie uprawiam za pieniądze, to i dobrze i źle, dobrze bo jestem spokojniejszy, źle bo wiem, że jestem odpadkiem, musząc się zniżać do takiego poziomu. No i zdecydowanie za rzadko mam okazję z usług profesjonalistek korzystać. Dziecko może też kiedyś zrobię, tak dla zabawy, zniszczę życie jakiemuś innemu człowiekowi, tak jak zrobili to mi rodzice. Matką byłaby najpaskudniejsza kobieta jaką uda mi się odnaleźć. Po spłodzeniu dziecka, trzeba będzie ją zostawić. Fajne perspektywy, co? I to wszystko przez brak urody. Bo gdyby ta była, to i chęć do życia mógłbym mieć, mógłbym mieć ambicje, bo wiedziałbym, że gdybym coś osiągnął to ktoś by to docenił. A tak, to nieważne kim jestem, w oczach kobiet i ludzi pozostanę tylko brzydalem, choćbym miał ubrania z platyny i złota, IQ 200, jacht i kwotę z 8 zerami na koncie ;) - Witamy w rzeczywistości. Fakty nie biorą się z d**y. Wszystko co piszesz, jest oparte na twoim widzi mi się i ma się nijak do rzeczywistości.

Gość gość
"Wszystko co piszesz, jest oparte na twoim widzi mi się i ma się nijak do rzeczywistości." Mogłabym to samo powiedziec Tobie :P Co takiego zrobili Ci rodzice po za tym, że obdarzyli Cię brzydotą, że taką świnią dla nich jestes?

Gość gość
Cokolwiek by nie zrobili innego, nie ma to znaczenia. Nie byli zamożni, nie byli atrakcyjni, dla mnie jeżeli tacy ludzie mają dziecko, to są okrutni, bo z premedytacją skazują je na gorsze życie. Moi rodzicie to moi wrogowie, którzy celowo, świadomie, pozwoli mi żyć, abym przez całe swoje życie, od małego dziecka, musiał odczuwać poczucie niższości, bycia kimś gorszym, bezwartościowym. Może gdyby naprawdę bardzo im zależało i chronili mnie przed środowiskiem, byłbym inni, ale im wydawało się, że wszystko jest normalnie. Otóż nie jest. Nie każdy jest w stanie żyć zadowalając się ochłapami.

Gość gość
Uroda daje dużo w życiu, ale nie gwarantuje szczęścia w miłości. Atrakcyjny człowiek będZie miał większą szansę na urodziwego partnera, ale na wyglądzie świat się nie kończy.

Gość gość
jestes bardzo okrutny w stosunku do Twoich rodziców.. Oni Cię społodzili z miłości... Nie doceniasz daru życia jaki otrzymałeś. To, że zyjesz zadowalając sie ochłapami to tylko i wyłacznie Twoja wina.

Gość gość
"Nie byli zamożni, nie byli atrakcyjni" o kurde, aż tak cię skrzywdzili? toż to zbrodnia :D a tak na serio, poniekąd się zgadzam, że przeciętni nie zawsze powinni mieć potomstwo, skoro gówno im oferują, ale daj spokój. nie urodziłeś się w patologii, nie wychowywałeś w domu dziecka, w Afryce, Indiach czy na ukrainie ludzie żyją w o wiele gorszych warunkach sam może coś w życiu osiągnij, a nie patrz, aż ci skapnie z nieba za trudne to dla ciebie? roszczeniowy chłopaku?

Gość gość
Jesteś zgorzknialym człowiekiem. Sa inne radości i przyjemności w życiu niż seks i wydawanie pieniędzy, ale kiedy stajesz w opozycji do całego świata za to jaki jesteś, to nigdy nie będziesz umiał cieszyć się z tego masz, co możesz zrobić, przeżyć.sam jesteś sobie wrogiem.

Gość LKJHGFDS
tiaaaa, kolejna piękna i inteligentna, której żaden porządny facet nie chce :D x wklej fotę, to pogadamy o twojej cudownej piękności autorko, może wyglądasz po prostu wulgarnie i dlatego przyciągasz męskie pustaki :O

Gość gość
Ludzie w Afryce którzy mają ode mnie gorzej, nie są świadomi swojego położenia, nie mają punktu odniesienia. Myślisz, że takie dziecko czy nastolatek w jakiejś afrykańskiej wiosce, które pije zamuloną wodę i je raz na 2 dni ma świadomość tego, że ma świecie są miejsca w których ludzie codziennie wiele litrów wody marnują, żeby się umyć a porządne jedzenie wyrzucają do śmieci? Nie wie. On nie wie co traci, jego rzeczywistość i jej percepcja jest ograniczona. Oni nie wiedzą o odkryciach nauki, nie rozumie działania świata, wierzy w jakieś mistyczne bajeczki i organizuje swój czas w sposób jaki jest dla nich naturalny, bo nie znają niczego innego. W przypadku mnie jak i mi podobnych, my wiemy co traci, znamy realia, fakty, wiemy co nam zabrano, jesteśmy (używając słów jakieś tam filozofa ;) ) świadomi swojej nędzy. Moi rodzicie nie spłodzili mnie z miłości, ale z instynktownej potrzeby przedłużenia żywotności ich genów. Szkoda, że nie mieli rozumu, aby zrozumieć, że ich geny powinny umrzeć wraz z nimi, bo przekazywanie ich dalej nie ma sensu, a nośnik który się pojawi (ja) będzie miał przechlapane. Mam żałować zwierzęta, które nie panują nad popędem? Gdyby to byli ludzie rozumni, nie pisałbym teraz tego postu. Pisałem już, że czegokolwiek bym nie osiągnął, niczego to nie zmieni. Moje dzieci nadal będą brzydkie, kobiety będą mną dalej gardzić, ludzie zaczną zazdrościć i dopatrywać się we mnie kolejnych wymyślonych cech (bo brzydki jak coś osiągnie to ukradł, zabił, zg****ił) i ostatecznie jedyne co się zmieni na plus, to moją częstotliwość wizyt u prostytutek. Cokolwiek by się nie stało na zewnątrz, w lustrze będę widział tego samego człowieka, podobnie inni, i to na tej podstawie co widzą (a nie kogo) będą mnie oceniać i tak też traktować. Co do przyjemności, to aby znaleźć te inne, wypadałoby aby nasz organizm nam na to pozwolił, a żeby to zrobić, to trzeba dostarczyć mu podstaw, czyli snu, żywności i seksu. Oczywiście spanie w lesie na gałęziach i jedzenie surowego mięsa, to za mało, podobnie jak seks z mężczyzną, masturbacja bądź stosunek z kobietą do której czujemy wstręt, może okazać się niewystarczający aby nasz organizm, nasza biologia uznała, że podstawy są, więc dajemy "mu" wolną rękę do szukania przyjemności wyższych.

Gość gość
jedynym rozwiązaniem dla Ciebie to popełnienie honorowego seppuku :P

Gość Rijeeka
Widzę,że niektórzy z wypowiadających nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Autorka wyraźnie napisała, że jest uważana za piękną przez innych, natomiast dla niej samej uroda jest dodatkiem i nic nie daje, gdyż i tak jest nieśmiała, zamknięta w sobie i uczuciowa. Wy oczywiście wyzywać ją od pustaków, ale cóż... anonimowość zwiększa chamstwo.

brak urody też niewiele daje, więc co tu marudzić życie ogólnie lekkie nie jest, a naszym zadaniem jest to wziąć na klatę i się z tą nielekkością zmagać

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej