Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margoletta

Wasz wymarzony dom

Polecane posty

Mi zawsze marzyl sie nowoczesny bungalow. Nie musi byc duzy ale przytulny. Duzy salon z ciemna podloga , kominkiem, otwarta kuchnia i wyjscien na ogrod z malym basenem. Ogrod z 2 duzymi palmami , kwiatami i oczkiem wodnym oraz tarasem oswietlonym lampionami gdzie bede mogla spedzac wieczory przy grilu z przyjaciolmi i rodzina.

Gość wyalienowana Ula
może być mały , bez wypasionych mebli byle z dala od ludzi , najlepiej w lesie , dwa psy ,kilka kotów , muzyka i ja , żadnych pustostanów obok ,dosłownie i w przenośni :)

Gość gość
ja niedługo zaczynam realizacje wymarzonego domu, już nie moge się doczekać. na wsi, daleko od sąsiadów, koło lasu, a do tego ekologiczny - wykonany z naturalnych materiałów ( tylko fundamenty będą z cementu :( )

Gość gość
Mój wymarzony dom jest właśnie w budowie. Jest położony pod Warszawą (Żelechów), będzie drewniany (drewno oczywiście najwyższej jakości z Siekierek), wybuduję w nim kominek :) W okolicy mało sąsiadów, bardzo duże podwórko. Planuję też wykopanie niewielkiego stawu :D Nie mogę się doczekać, aż wszystko będzie gotowe i w końcu tam zamieszkam :)

Gość gość
Mi się marzy o taki http://www.polskadrewniana.pl/willa-na-dolnym-slasku-2/1211 :) Wielbiciele drewnianych domów zrozumieją! Czyste piękno jak dla mnie. Poza tym słyszałam,że ta firma ma najlepszą ekipę ciesielską, robią bardzo precyzyjnie i dokładnie. Do tego nawet wyposażają domy w meble wlasnej roboty, okiennice, drzwi itp, aby wszystko pasowalo do siebie. Nie mowcie ze nie chcielibyście takiej chatki na jakims spokojnym odludziu.. :)

Gość gość
A ja bym chciała taki parterowy dom z użytkowym niskim poddaszem na max 2 sypialnie i łazienkę małą. Mam uraz do dużych domów - rodzice mają 240m i jest tam masa niewykorzystanej przestrzeni. Dla mnie optymalne jest te 150m. Kominek jest fajny ale też trzeba to sprzątać a z tym u mnie cienko. Ale najbardziej mi się marzy sypialnia ze skośnym dachem i wielkim łóżkiem z materacem z wysokiej jakośc****anki elastycznej i masie poduszek. Do tego duże drewniane okna i olejowana naturalna podłoga. Masywny rozkładany stół do jadalni na jakieś 16 osób z litego drewna. Duża - wielka kuchnia z masą szuflad i wielkim cargo w ramach spiżarni. Tylko nie widzę tam dzieci - chyba nie chce dzieci nie wiem, młoda jeszcze jestem (24l) teraz spłacam kawalerkę za jakieś 6 lat startuje z budową mam nadzieje :)

Gość gość
Parterowka z uzytkowym poddaszem. Duzy salon z kiminkiem, pelno kolorowych poduch, duzo lampek, fantazyjny stolik na kawe, na jedej scianie biblioteczka z ukochanymi ksiazkami. Funkcjonalna kuchnia w kolorze zlamanej bieli z wyspa, pachnaca ziolami poustawianymi w kolorowych doniczkach. Na pietrze ogromny pokoj kapielowy z wanna narozna do ktorej wchodzi sie po kilku schodkach. Sypialnia w stonowanych spokojnych bezach. Zwariowane pokoje dzieci. Wszedzie mnostwo zdjec i luster.Na tarasie ratanowe meble, duzo zieleni, wiszacy hamak, lawki. Moj dom jest prawie gotowy. Duzo na niego prqcowalismy ale jest nasz ukochany, wysniony.

Gość gość
Ja marzę o domu z bali drewnianych. Właśnie taki dom wydaje mi się przyjazny, przytulny, bezpieczny. Taki dom jest zdrowy i ekologiczny, a mieszkanie w nim daj***ardzo dużo korzyści, np. dzięki niemu oszczędza się energię. Tutaj można o tym wszystkim przeczytać www.findrewno.pl. myślę, że już niedługo spełni się moje marzenie, bo rodzice chcą mi pomóc finansowo. Wtedy zamierzam właśnie zwrócić się do tej firmy, bo podobno pracujący tam fachowcy mają doświadczenie w budowie takich domów i potrafią stworzyć piękne, unikatowe konstrukcje. Moja kuzynka, która mieszka w domu z bali niezwykle ich chwaliła

Gość gość
Tak! Dokładnie wiem w jakim chciałabym mieszkać domu! Oczywiście ten nie jest energetycznie dostosowany do moich marzeń ale pewnie jakbym miała pieniądze to by się taki stał. Podoba mi się taki dom http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_vt1-34_ce.htm Znam każdy jego zakątek i często sobie wizualizuję że w nim mieszkam. Czasami jak moja rodzina za dużo ode mnie wymaga to wysyłam ich w różne zakątki tego domu. Np. Jest godzina 12.30 (ja o tej porze pracuję)a dziecko(załóżmy że z jakiś powodów jest w domu) mi mówi że chce popływać, mówię wtedy żeby zeszło na parter i za oranżerią są takie pszeszklone drzwi za którymi jest basen. Często sobie tak żartuję z mojej rodziny, kiedy nadarza się okazja:)