Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goraca alkohilczka:)

Sasiadka sie zdziwila, ze pije piwo w poludnie

Polecane posty

Gość gość
Niezłe okazy ;)

A zdajecie osbie sprawe, ze swoim postepowaniem dajecie przyklad swoim dzieciom... chcecie, zeby alk byl dla nich normalka w przyszlosci? Moja dalsza sasiadka pila w ciazy ur dziecko ktore jest chore , teraz to dorosly chlopak ale juz na oko widac , ze ma zespol FAS. dLATEGO DZIWIE SIE , ZE CIEZARNE NIC SOBIE NIE ROBIA Z przestrog lekarzy tylko popijaja bedac w ciazy. No ale kazdy bierze odpowiedzialnosc za swoje zycie.

Gość gość
Jagoda- ale autorka nie jest w ciazy!

Gość ludzieopanujtasie
jaki przyklad ? a skad dziecko ma wiedziec co ja mam w butelce ? z reszta mi nie bedzie przeszkadzac jak moje dziecko opiekujac sie w przyszlosci moimi wnukami, bedzie saczyc piwo ;/ jagoda - ty masz jakies patologiczne przejscia, czy jak ?

Gość gość
Stawiam bardziej na geny niż 1 piwo :D

Gość gość
Co to jest, żeby ci się sąsiedzi wtrącali i obserwowali? Nie mają swojego życia? Jak żyję czegoś takiego na Zachodzie nie widziałam ;)

Gość o matko dorga
jagoda nie mogła tego zaobserwować bo zapieprzała na szmacie i sprzątała cudze syfy zapewne. Ja widywałam pary z dziećmi rożnego wieku, które do obiadu zamawiały wino. Dziadków z wnukami popijających piwko. Baa, kobiety w widocznej ciąży popijające drinki. To obrazki z bardzo dobrych restauracji w Wenecji, Rzymie, Brukseli, Barcelonie, Paryżu czy Monachium i innych wielu miast w Europie, które zwiedziłam w życiu. Tylko w Polsce zauważyłam, że rodzic jest niewolnikiem swojego dziecka. Boi się napić, przeklnąć czy zdenerwować i wcale nie zw względu na dziecko tylko na opinie innych. Niech każdy pilnuje siebie i swojego "światka".

ludzieopanujtasie, widze, ze w Twoim zyciu jest wszechobecny alkohol, wspolczuje. U mnie tak nie jest wiec mnie dziwi, ze matka opiekujaca sie dziecmi pije piwo ktore ma w sobie ALKOHOL.

Gość goraca alkoholiczka
alez ja wlasnie dam dziecku w przyszlosci przyklad, ze jedno piwo i w ogole alkohol w normalnej ilosci to nie jest nic zlego. Nie chce by moje dziecko w przyszlosci kojarzylo 1 piwo czy lampke wina z patologia:O

Gość goraca alkoholiczka
w ciazy nie pilam:O wiec nie wiem co to sie ma jogodko do twojej sasiadki:O

Gość gość
kobieto, wez zadzwon na policje i powiedz im, ze cie nachodzi, z sadu zalatw sobie jej zakaz zblizania sie do ciebie i wchodzenia na twoja posesje. Wspolczuje psychicznych sasiadow, ale w Polsce to classic, jak mieszkala w Polsce sasiadki do wszystkiego sie wpierdalaly, a czemu nie wietrze, a co gotuje, a gdzie pracuje, ile zarabiam, jak dekoruje mieszkanie, i te dobre rady, jak mam wychowywac dziecko.... Masakra... Jakby mnie maz lal w morde codziennie i bysmy chlali od rana do wieczora, dzieciaki chodzilyby potargane i biedne, to nikt by sie nie zainteresowal, mam to przyklad z domu rodzinnego, gdzie moj ojciec mnie i matke katowal, to nikt sie nie odzywal, nikt sie nie wtracal, bo bali sie sami, ze w rylo dostana, a jak normalna rodzina, to juz czuja "prawo" do wpierdalania sie jej w zycie...

Gość gość
"ludzieopanujtasie" :D

o matko dorga jagoda nie mogła tego zaobserwować bo zapieprzała na szmacie i sprzątała cudze syfy zapewne." widze, ze sadzisz wszystkich wg siebie a szkoda bo to co dalej piszesz to bzdury wyssane z palca. Ale nie chce mi sie pisac i nikogo na sile przekonywac :P najwazniejsze , ze wy jestescie super matki bo pijecie piwko i dziecmi sie zajmujecie. Gratuluje postawy!

Gość goraca alkoholiczka
ja licze na to, ze jak sie odgrodzimy to bedzie spokoj. teraz to przechodzi ludzkie pojecie. Nie wiem dlaczego oni sie tak nas czepili. Ich najmlodsze raz przyszlo samo do nas- to jest do zgloszenia na policje by 2 latek chodzil sam po ulicy:O i chcial sie pobawic z naszym synkiem,ale odprowadzilam go, bo myslalam, ze ona sie bedzie martwic. Ale gdzie tam. Okazala sie ze sama wyslala to dziecko do nas, bo ma prasowania duzo i maly jej pod nogami biegal.

Gość gość
Chcą was przerobić na j********h katoli :D

Gość goraca alkoholiczka
najpierw mieli nadzieje, ze jestesmy tak samo wierzacy, potem jak sie dowiedzieli, ze koscielnego slubu nie mamy to probowali nas nawracac i "zblizyc" sie do nas:D teraz tylko nas szpieguje i rzucaja zlosliwe komentarze

Gość KaroIka
Heheh to kobiecie nawet sobie jednego piwa w upał wypić nie wolno? :D Ciekawe, jakby ojciec siedział na tym ganku i pił piwo, czy sąsiadka by mu gadała. A jednym piwem naprawdę nie da się narąbać Autorko jestes spoko :)

Gość ludzieopanujtasie
jagoda mierzysz ludzi swoja miara ? z reszta co ja bede sie tlumaczyc jakies kretynce!

Gość gość
kochana buduj mur jak najszybciej, bo widac, tylko pasozyt kombinuje, z ktorej strony sie do was podczepic. Jak myslisz dlaczego tak was nachodzi, kasa, kasa, kasa, najpierw delikatna znajomosc, potem pozycz cukier, a to niech dziecko sie pobawi, a potem bedziesz miala ja i jej dzieciaki od rana do wieczora, na sniadane, obiad i kolacje i bedziesz miala problem jak sie z tego wywinac. To dopiero poczatek. Potem zamiast pani, bedziesz "ciocia" i beda tak latac, ciocia, a daj na loda, ciocia, a moge to czy tamto, ciocia, pozycz na prad itd... Moja matka tak miala, nie byla asertywna i na obiady codziennie przylazily a taka ze swoimi bachorami, a ja jak potrzebowalam potem na wycieczke to nie ma, bo p. Halinka pozyczyla od niej na prad :/, bo ona musi przylazic w dzien w dzien i sie stolowac, ciagle o cos prosic, stolowac. To trwalo latami, ja juz sie wyprowadzilam na swoje, a dalej pasozyt zerowal, doszlo do tego, ze bezczelna krowa zaczela do mnie do domu przychodzic i nachodzic, jak matki nie bylo w domu i chciala robic to samo, W********ilam za drzwi odrazu, losie wiesz jaka obraza, moja matka to prawie z placzem przybiegla, jak ja moglam tak potraktowac p. Halinke i jej dzieci... Buduj jak najszybciej mur wysoki na 2,5 m a na gorze daj rozbite butelki, bo to nawet na taki wejdzie...

Gość gość
Z jakiej racji to szpiegowanie i komentarze? ;) katole to są frajerzy jednak, najbardziej uciążliwy typ ludzi. Kogoś oceniają a na siebie nie spojrzą. Możesz zapytać się jaki mają plan na zapewnienie przyszłości 6 dzieci? :D

ludzieopanujciesie, no czego sie tak podniecasz? Ja ci tylko napisalam, ze jestescie super bo pijecie i pilnujecie dzieci. SUPER :D

Gość go jagody:
a jak twoj maz po piwkach lezal nawalony to tez bylo super, ze dzieci patrza:D to juz lepiej jak dziecko zobaczy ze matka 1 piwo kulturalnie pije niz ma widziec nawalonego ojca a trzezwa matke.

Gość do jagody:
a kto sie zalil, ze maz za duzo pije i alkoholu naduzywa? to co myslisz ze twoje dzieci nie widzialy nachlanego tatusia?

Maz wypije wieczorem piwo do kolacji a poza tym to jest ojciec- facet a kobiecie nie wypada zeby pila piwsko bo jest matka :)

Gość ludzieopanujtasie
napisalas ze w moim zyciu jest WSZECHOBECNY ALKOHOL. A tak nie jest. To, ze sporadycznie wypije lakohol, nie znaczy, ze go naduzywam. Nie jestem alkoholiczka i nie zycze sobie by ktos mi cos insynuował!

Gość ludzieopanujtasie
kobiecie nie wypada ... i wyszlo typowa KURA DOMOWA :d idz pomyc naczynia i podaj mezowi obiadek co by sie nie zezloscil ;/

Gość gość
kochana buduj mur jak najszybciej, bo widac, tylko pasozyt kombinuje, z ktorej strony sie do was podczepic. Jak myslisz dlaczego tak was nachodzi, kasa, kasa, kasa, najpierw delikatna znajomosc, potem pozycz cukier, a to niech dziecko sie pobawi, a potem bedziesz miala ja i jej dzieciaki od rana do wieczora, na sniadane, obiad i kolacje i bedziesz miala problem jak sie z tego wywinac. To dopiero poczatek. Potem zamiast pani, bedziesz "ciocia" i beda tak latac, ciocia, a daj na loda, ciocia, a moge to czy tamto, ciocia, pozycz na prad itd... Moja matka tak miala, nie byla asertywna i na obiady codziennie przylazily a taka ze swoimi bachorami, a ja jak potrzebowalam potem na wycieczke to nie ma, bo p. Halinka pozyczyla od niej na prad :/, bo ona musi przylazic w dzien w dzien i sie stolowac, ciagle o cos prosic, stolowac. To trwalo latami, ja juz sie wyprowadzilam na swoje, a dalej pasozyt zerowal, doszlo do tego, ze bezczelna krowa zaczela do mnie do domu przychodzic i nachodzic, jak matki nie bylo w domu i chciala robic to samo, W********ilam za drzwi odrazu, losie wiesz jaka obraza, moja matka to prawie z placzem przybiegla, jak ja moglam tak potraktowac p. Halinke i jej dzieci... Buduj jak najszybciej mur wysoki na 2,5 m a na gorze daj rozbite butelki, bo to nawet na taki wejdzie... Dokładnie :) tak jak gość pisze. Najgorsza patologia to jest z takich katolickich rodzin co niedzielę chodzą do kościoła i chcą żerować na innych. Czemu oni was tak obserwują? Powód jakiś musi być. I bynajmniej nie taki, żeby was nawracać :D

Gość do jagody:
nie kazdy ma takie przekonania kurko domowa:) Ja jestem za rownouprawnieniem, pracuje, wypije czasem piwko, a ty siesz jak mysz pod miotla bo do niczego wiecej sie nie nadajesz. Ja ide do sephory i krem diora kupuje normalnie a ty musisz chowac przed mezem:O

Gość gość
hahaha matka to inny typ człowieka i piwa pić nie może ;p za to ojciec! oo tak , to co innego :) bawią mnie takie sformułowania. A co do tego jednego piwa...to ja ogólnie nie piję alkoholu ale po jednym piwie nadal się jest trzeźwym, więc o co tyle szumu? Poza tym ktoś napisał(pewnie jagoda), że jakby coś się stało i musieliby jechać na pogotowie to co by zrobiła autorka? Ano zadzwoniła po karetkę- gdyby było to coś poważnego. A poza tym nie słyszałam, żeby zabierano dzieci komukolwiek przez jedno piwo.