Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bebiko 1 na poczatku ok a teraz

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie,moja córka ma 4 tyg. Od poczatku była karmiona mm,bebiko 1. Było ok,kupki były. Od dwóch dni nie robi kupki. Polozna powiedziała mi wczoraj bym poczekala wczoraj do wieczora jak nie to wsadzić czopek. Tak zrobiłam. Kupka poszła. Dzis znow to samo do wieczora kupki nie było. I kolejny czopek.. nie wiem,jest niespokojna po zjedzeniu mleka,zaczyna plakac i ma twardy brzuszek. To tak od razu po zjedzeniu. Ale tez nie zawsze no i teraz brak tej kupki.. to mleko mogło nagle przestać jej pasować? Było wszystko ok i teraz tak jest. Polozna jak polozna,pediatra na urlopie,ale może Wy mamy doświadczone pomozecie? Martwi mnie to zobacze jutro jak będzie i pojde do innego lekarza,ale może ciut pomocy?

Gość gość
ja bym zmieniła mleko a w miedzy czasie herbatka koperkowa, rumianek, espimisan. szkoda że nie karmiłaś piersią, chociaz kilka miesięcy.

Gość gość
Te herbatki podaję. Tylko myslalam,ze jeśli tyle czasu było ok po tym mleku były kupy itd to tak już zostanie. A tu po 4 tyg zaczynają się problemy. I przepraszam ze tak nie skladnie pisze,zmęczenie..

Gość gość
Moja droga, uwierz mi mam świetną położną rodzinną i dzięki niej nie mam takich problemów z moją córką. Zaleciła herbatkę dla małej Hipp ale tylko rumiankową (nie koperkową) bo wbrew pozorom jakie każdy zna działanie koperku, to tak naprawdę koperek wzdyma brzuszek. Druga sprawa zaleciła mi mleko Enfamil 1, jest najlepsze pod względem składników jakie są w mleku zawarte i nie jest za słodkie tak jak np. Nan przez które wiele niemowląt ma problemy z wypróżnianiem się a jeśli wypróżni się po kilku dniach to kupki dziecka są zbite a takie nie powinny być w pierwszych miesiącach. Dodam że ja karmię głównie piersią córkę a mlekiem Enfamil ją dokarmiam, i mała mogła zrobić nawet 8 kupek w ciągu doby i to jest całkiem normalne. A powiem Ci jeszcze jedną ciekawostkę, moja siostra urodziła córkę kilka dni przed moim porodem, z tym że miała inną położną (mieszkamy w sąsiednich miastach) przez którą mała miała problemy z wypróżnianiem się, dlaczego? Położna powiedziała jej że jeśli chodzi o herbatki to może kupić koperek lub rumianek, to siostra kupiła koperek bo była święcie przekonana że koperek będzie najlepszy. Nic bardziej mylnego. Do tego wtedy siostra dokarmiała małą mlekiem Nan,i położna nawet tego mleka jej nie odradziła. Dopiero jak zasugerowałam siostrze żeby kupiła mleko Enfamil 1 i rumianek to problemy minęły u siostrzenicy. Jeśli chciałabyś kupić mleko Enfamil to kupisz je jedynie w Tesco, Rossmannie, i w niektórych aptekach. Ja z tego mleka jestem bardzo zadowolona :). Zero skutków ubocznych.

Gość gość
A i masuj delikatnie brzuszek małej od czasu do czasu.