Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
czyli mam rozumiec ze co powie papiez jest wazniejsze niz to co napisane w Biblii tak ? czyli inaczej mowiaz chu*j z Biblia. trzeba sluchac kleru. ------- - dokładnie. od interpretacji Biblii jest kk a nie ty. spytaj się ksiedza, potwierdzi.

Gość gość
wszystko zależy od tego czy jesteś katolikiem czy nie. jesli jesteś to ja mam rację, jak nie jesteś to ty masz rację.

Gość I co mi po tym nicku
a wiec. co robie Ja. Staram sie dostosowaywac do porzykazan Bozych i trzymam sie z dala od 7 grzechow glownych. A to co robi, mysli i nakazuje kler to juz inna bajka czyli taka opcja mozna powiedziec. x czyli jesli kiedys papiez nakaze mordowac innowiercow to mam go posluchac i isc i zabijac ? dajcie spokoj.

ależ Biblia jest napisana w sposób zrozumiały dla każdego :) Oczywiście śa Księgi trudniejsze , których zrzoumienie wymaga wiedzy z innych dizedizn , z innych opracowań , odwoływania sie do przypisów czy innych źródeł historyvznych - ale to nie jest księga tajemna dla wybranych . Przeciwnie - jest dla wszystkich :)

Gość gość
jest zrozumiała dla każdego? to dlaczego katolicy moga mieć przetaczana krew a jehowi nie? :D

Gość gość
wszystko zależy od tego czy jesteś katolikiem czy nie. jesli jesteś to ja mam rację, jak nie jesteś to ty masz rację. - - - - Zrozumiała dla każdego? To na czym latał Duch Boży? w tym fragmencie? "1 Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię. 2 Ziemia zaś była bezładem i pustkowiem: ciemność była nad powierzchnią bezmiaru wód, a Duch2 Boży unosił się nad wodami."

Piszesz ze mam sie sluchac kleru. A czy kler wlasciwie interpretuje Biblie ? takiej gwarancji nie mam i nigdy mial nie bede.

papież nie bedize nawoływał do mordowania innowierców ale np . masowo " produkuje " świętych , którzy odciągają uwagę wiernych od Boga a skupiają na sobie . Papież nie zarządzi niczego kryminalnego ale przygotowuje dokument , który ogłasz wszem i wobec ,zę matka Jezusa Maria jest " współwłaścicielką " czyli jest rówana Jezusowi ... w jakim celu tworzone śa takie " dogmaty " ? kto czyta Biblię ten wie . reszta ma kulić uszy i wierzyć czlowiekowi .

Gość gość
i nie do ciebie nalezy ocena. zakładam że jesteś katolikiem bo jesli nie jesteś, masz prawo oceniać wszystko.

Gość gość
papież nie bedize nawoływał do mordowania innowierców ------ - jak widze z historią jesteś na bakier. poczytaj o wyprawach krzyzowych.

nie odnosiłam sie to historii ale do teraźniejszości . czytaj ze zrozumieniem , nie bazuj na schematach .

Gość gość
napisałaś ogólnie "papież" a nie konkretny... historia to nie schematy

A tak na zakonczenie bo ide pic piwo. x 1 - Wierze w Boga i zycie wieczne po smierci. 2 - czytam Biblie. (juz 8 raz) 3 - Zyje wg 10 przykazan Bozych x Kler z papiezem na czele nie jest mi potrzebny no chyba ze do dawania sakramentow sw. I mozecie mowic co chcecie. Ja czuje sie chrzescijaninem. Amen. pozdro Allium.

nie napisałam , ze historia to schemat tylko ze ty myślisz schematycznie - to różnica .

Gość gość
nie bazuj na schematach -------- -- bazuje na historii

Gość gość
Przekazywanie depozytu wiary chrześcijaństwo urzeczywistniało najpierw poprzez ustne przepowiadanie kerygmatu oraz przez pisma apostolskie, spisane za życia Apostołów, czyli pierwszych dwunastu uczniów Jezusa, których wybrał jako nowych patriarchów Kościoła-nowego Izraela, na wzór 12 pokoleń Jakuba.

a ja jeszcze raz powtarzam - nie pisałam o historii , pisałam o teraźniejszości co łatwo wywnioskować nawet z kontekstu .

Gość gość
nie. nie pisałaś o teraźniejszości. jeśli czytac to dosłownie pisałaś o PRZYSZŁOSCI "papież nie bedize nawoływał do mordowania innowierców "

Gość gość
drugi przykład: "Papież nie zarządzi niczego kryminalnego "

ok - ty wiesz l epiej . Ciekawe ,że ani słowem nie odniosłaś sie do tego co napisałam :)

Gość gość
odniosłem się. oto post odnoszący się do twoich słów: "09.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość papież nie bedize nawoływał do mordowania innowierców ------ - jak widze z historią jesteś na bakier. poczytaj o wyprawach krzyzowych."

wiesz co to czas przeszły ? a przyszły ? przeszły - zarządził , przyszły - zarządzi . rozumiesz różnicę . ? historia to czas przeszły dokonany , teraźniejszość w kontekście dalszych osunięć papieża - czas przyszły . ogarnij się jak chcesz jakieś rozmowy prowadzić ...

Gość gość
ok - ty wiesz l epiej ------- - To nie jest kwestia mojej wiedzy a tego co napisałaś sama, własnymi słowami (dałem przykłady).

Gość gość
przyszły - zarządzi . dokładnie napisałaś tak: ""Papież nie zarządzi" a więc czas przyszły dokonany

Gość gość
papież nie bedize nawoływał do mordowania innowierców ------ - i tutaj tez czas PRZYSZŁY.

Gość gość
historia to czas przeszły dokonany ------- - to rzeczownik dla ścisłości.

Gość gość
no i Allium zwiała. No to dobranoc:D

odnosze sie do merytorycznych postów -nie do prób pokazania " jakiż ze mnie humanista " :D masz cos madrego do napisana w temacie - pisz . Masz zamiar rozbijać dyskusje o farmazony - żegnaj .

A mnie sie wlasnie piwo skonczylo.