Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
Jasne :o, ktoś założył dzisiaj temat o tym że jego córka chodziła dwa razy w tgodniu do kościoła bo była zmuszana i teraz jest satanistką. Apeluje do wszystkich rodziców: pozwólcie wierzyć waszemu dziecku w co chce

Gość gość
Gdzies slyszalam ze najlepszym sposobem na wychowanie ateisty jest zmuszanie dziecka do chodzenia do kosciola i uczestnictwa we wszystkich obrzedach chociaz ono nie ma na to najmniejszej ochoty. ;)

Gość gość
Wyślą na nas armię liczącą 20 tysięcy żołnierzy, zrzucą na Warszawę bombę atomową, a zniszczeń dopełni atak cybernetyczny

Gość gość
Spadaj psycholu i nie zaśmiecaj tematu. Juz wolałam kiedy katolicy wyzywali mnie od pustych łbów. :P :P

Gość gość
a teraz cofamy sie do lat 80 atak na Europę Zachodnią z użyciem m.in. ponad 40 taktycznych rakiet atomowych. Miały „uderzyć” od granicy NRD z RFN po Portugalię. W tym czasie polskie wojsko powinno „zdobywać” Północne Niemcy, Danię, Holandię i Belgię Wojsko Polskie ma walczyć poza granicami Polski i posuwając się do przodu, powinno dojść do Atlantyku. Równocześnie, w ciągu pierwszych trzech dni, na teren Polski miał wkroczyć drugi rzut sił Układu Warszawskiego – to jest około 3 miliony żołnierzy Armii Czerwonej i 38 tysięcy czołgów i pojazdów opancerzonych. Dalej doktryna przewidywała, że między 6 a 8 godziną od rozpoczęcia wojny przez Związek Sowiecki do walk bezpośrednich rzucone zostanie Ludowe Wojsko Polskie, a właściwie polskie mięso armatnie, bo taka była rzeczywista rola wyznaczona przez sowieckich marszałków dla polskich żołnierzy.

Gość gość
Plany sowieckie przewidywały, że uderzenia atomowe spowodują straty 50 procent w dywizjach tak zwanego pierwszego rzutu strategicznego sił Układu Warszawskiego. Dotyczyło to też oczywiście Polaków a Jeden niedopałek uratował świat?W Siewieromorsku doszło w 1984 roku do największej po II wojnie światowej katastrofy sowieckiej floty.Szacuje się, że w wyniku wybuchów zniszczonych zostało 580 spośród 900 pocisków przeciwlotniczych SA-N-1 i SA-N-3 oraz aż 320 z 400 rakiet woda-woda SS-N-3 i SS-N-12. Te ostatnie były zdolne do przenoszenia głowic atomowych

Gość gość
widze ze dyskusja zeszla na inny tor :D A szkoda :(

Gość gość
upik

Gość gość
Bo jakis psychopata zaczal pieprzyc o wojnach nuklearnych. :O Naprawde myslisz debilu, ze twoje urojenia kogokolwiek interesuja? Ze ktokolwiek czyta te twoje zalosne wypociny? :D

Gość gość
widze ze temat umarl. Ateisci dali sobie spokoj chyba, w koncu zmadrzeli ?

Gość gość
No ale co mam pisac? :D Jak hula tu wiatr i nikt mi nie odpowie? :D

Gość gość
zadaj pytanie to ktos odpowie. Byle madre pytanie.

Gość gość
rosja była ateistyczna i zamierzała wymordować 20 milionów europejczyków stalin dał pozwolenie hitlerowi na 2 wojnie swiatowa poczytajcie sobie ksiazki wiktora Suworowa ideologia lewicowa rosyjska opierała sie na światowej rewolucji karal Marx i engels oni byli za to odpowiedzialni stalinowi pokrzyzowoło plany powstanie warszawskie i postanowił przeczekac Kto wie co by było, gdyby Stalin w 1945 roku nie wystraszył się amerykańskich bomb atomowych i tak jak planował niósł rewolucje na zachód

Gość gość
Mowil ci ktos kiedys ze jestes idiotą ?

Gość gość
podnosze

Gość gość
Dobra to ja mam pytanie. :D :D Przyszło mi do głowy wczoraj przed snem. :P W innym temacie facet przekonywał, że kobiety które stosują spiralę prawie że dokonuja na swoim niezaimplantowanym w macicy dziecięciu aborcji i jest na nie przygotowany odpowiedni kocioł w piekle. Pisał ze grzesznikow czekaja straszne fizyczne katusze w tym cały mpiekl (smoła, kotły rożna, widły itp. :D). I tu moje pytanie: skoro po śmierci ulatuje z nas jedynie niematerialna dusza, a ciało nadal zostaje w ziemi gnijac sobie radosnie, to w jaki sposob ta niematerialna dusza moze cierpiec jakiekolwiek fizyczne katusze w piekle? Przeciez bol fizyczny to domena naszej materialnej powloki, a nie ducha. ;) Wyjasnijcie mi to. :P

Gość gość
jest jeszcze ból psychiczny a słuszałes o bólu fantomowym nie ma reki a boli 2 mln niemieckich kobiet – zdaniem Antony’ego Beevora – mogło paść ofiarą żołnierzy radzieckich. Na Węgrzech podczas zdobywania Budapesztu zgwałcono ok. 50 tys. węgierskich kobiet. (Inne szacunki mówią o 75 do 120 tys.) w Czechosłowacji dopuścili się oni g***tów. Liczba zgwałconych tam kobiet szacowana jest na 10–20 tys Nie oszczędzono ani starych, ani młodych, ani zakonnic zgwałcono 182 zakonnice. ‘W diecezji katowickiej doliczono się 66 ciężarnych zakonnickilku wioskach, gdzie wszystkie kobiety, nawet stare, i dziewczyny 12-letnie, były całymi tygodniami gwałcone przez Rosjan’ (patrz Nord-America, 1.11.1945).Krasnoarmiejcy nie rozróżniali żadnych narodowości i pastwili się na wszystkich kobietach, bez względu na wiek i stan zdrowia, od niemowląt do wiekowych staruszek, również tych tzw. wyzwolonych z obozów koncentracyjnych

Gość gość
ale co ma z tym wspólnego ateizm? zsrr to komunizm, socjalizm a nie ateizm. czy jeśli papież robi kupe i stalin też robił to miedzy nimi jest podobnieństwo?

Gość gość
rosja była ateistyczna i zamierzała wymordować 20 milionów europejczyków ---- - watykan nie był i nie jest ateistyczny a wymordował chyba więcej ludzi niż rosja.

Gość gość
oszołomstwo to najwększe zło świata. i to nie wazne na jakim punkcie. dzisiaj japonia obchodzi rocznice zrzucenia bomby atomowej. a to przecież tylko efekt oszołomstwa japończyków a bomba była dobrem które spotkało tysiące żołnierzy którzy nie zginęli w walce z japończykami. to sami japończycy poprzez swoje oszołomstwo religijne doprowadzili do tego, że trzeba było ich w taki sposób uspokoić!

Gość gość
najwięcej ludzi na całym świecie wymordowała wiara a nie ateizm.

Gość gość
"najwięcej ludzi na całym świecie wymordowała wiara a nie ateizm." - taaa akurat. religia zawsze byla tylko przykrywka. zawsze chodzi o kase i wladze. Gdyby religii nie bylo z pewnoscia znalazlby sie inny powod. Ludzie zawsze wymysla jakis powod zeby zniszczyc drugiego czlowieka. Taka natura

Gość gość
w ten sposób można wszystko wytłumaczyć. religia to zło.

Gość gość
taa za to ty sobie nic w ten sposob nie tlumaczysz co ? hipokryta.

Gość gość
nie. trzymam się faktów

Gość gość
fakty ? jakie fakty haha smieszny jestes. No ale kazdy ma wlasne zdanie , ja po prostu mam inne.

Gość gość
np wyprawy krzyżowe są faktem, palenie czarownic również, wymordowanie plemion nadbałtyckich. top wszystko fakty.

Gość gość
Owszem to sa fakty. ludzie mordowali innych ludzi pod przykrywka religii. I jak myslisz , chodzilo o religie czy moze o cos innego ? ja mysle ze o cos innego. bo jesli przykazanie brzmi "nie zabijaj" to jakim skur.wysynem musial byc ówczesny papiez zeby wydac na ludzi taki wyrok.

Gość gość
A Indianie? :D Kto ich wymordował? ;)

Gość gość
Jesli chodzi o mordowanie kogokolwiek to winni sa ludzie prawda. I jesli ktos deklaruje sie ze jest chrzescijaninem a mimo to zabija innych ludzi to cos tu jest nie tak.