Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
dlaczego nie bylo skoror tak jest napisane ? ------- --- bo na to sa fakty materialne ---------------- ale dalej? rodzeństwo współzyło ze sobą, żeby powstały inne dzieci? dokładnie tak - co w tym dizwnego ? ------- -- ano to, że współzycie ropdzeństwa jest grzechem. ------------------------ to znaczy w jaki ? ------ -- w drodze ewlucji.

dlaczego nie bylo skoror tak jest napisane ? ------- --- bo na to sa fakty materialne xxxxxxxxxxxxx co ma piernik do wiatraka i jakie to ma znaczenie ? xxxxxxxxxxxxxxxx w tamtym czasie - dopóki Ardam i EWa nie sprzeciwili sie Bogu - nie istniało pojęcie grzechu .

Gość gość
co ma piernik do wiatraka i jakie to ma znaczenie ? --------- -- ano takie, że wobec faktów materialnych i takich dowodów widac, że biblia nie mówi prawdy. ------------------------------- w tamtym czasie - dopóki Ardam i EWa nie sprzeciwili sie Bogu - nie istniało pojęcie grzechu ------ -- chyba nie znasz biblii. adam i ewa sprzeciwili sie Bogu w RAJU. a dzieci już mieli na Ziemi po fakcie sprzeciwienia się.

nie pisałam kiedy Adam i Ewa mieli dzieci ale kiedy pojawiło sie pojęcie grzechu . Rozumiem , że 2 miliardy ludzi sie mylą - ty jeden znasz prawdę ?:D

Gość gość
nie pisałam kiedy Adam i Ewa mieli dzieci ale kiedy pojawiło sie pojęcie grzechu . Rozumiem , że 2 miliardy ludzi sie mylą - ty jeden znasz prawdę ? ------------ ---- tak. napisałas że istniało pojęcie grzechu wtedy kiedy dzieci adama i ewy grzeszyły i w ten sposób realizowały zamierzenie Boga. -------------------- nie wiem czy 2 miliardy się mylą. za to wiem, że to co napisano w biblii nie jest prawdą tzn nie zgadza się z faktami w postaci skamielin.

Gość gość
masz do wyboru. albo wierzyć w to co napisano w biblii albo w naukę i jej zdobycze. co wybierasz?

nie wiem czy 2 miliardy się mylą. za to wiem, że to co napisano w biblii nie jest prawdą tzn nie zgadza się z faktami w postaci skamielin. xxxxxxxxxxxxx czyli 2 miliardy sie mylą - twoim zdaniem :) Ale wolno ci w to wierzyć :)

tylko człowiek ...ograniczony w pojmowaniu świata uważa , ze istnieje tylko taki wybór :)

Gość gość
czyli 2 miliardy sie mylą - twoim zdaniem Ale wolno ci w to wierzyć ---------- ---- to ty stwierdziłas, że się myla a nie ja.:D ja nigdzie nie napisałem że się mylą.....

Gość gość
zaczynasz obrażac....:D a jaki istnieje inny wybór? potrafisz podać jakiś konkret?

oczywiście , ze tak stwierdziłam :) ty wolisz asekurację - Biblia prawdy nie mówi ale moze jednak ...:D

Gość gość
nie pozostawiłem "a może jednak" podałem konkretne cytaty z biblii które kolidują z tym, co wiemy dzięki nauce. i czekam... jaki istnieje inny wybór?

konkret ?:) kto stworzył tą naukę ? te prawa fizyczne , ład i porządek we wszechświecie ? matematykę ? właściwości chemiczne minerałów ? Same sie stworzyły ?a mozę BB je stworzył ? A kto zainicjował BB ? może sam z siebie eksplodował ?:D

Gość gość
masochisci idzie lepiej do kosciola, a nie wpierdalacie sie swoim polskim zwyczajem innym ludziom w zycie...

Gość gość
konkret jeśli chodzi o wybór. nie manipuluj, bo ci to nie wychodzi. podałem swój wybór który ty zakwestonowałaś. podaj jeszcze inne możliwości.

niczego nie podałeś :) wyrwałeś zdania z kontekstu nawet nie zadając sobie trudu żeby zrozumieć o tym mówią jako całość :)

Gość gość
10.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość masz do wyboru. albo wierzyć w to co napisano w biblii albo w naukę i jej zdobycze. co wybierasz? -------- --- jaki jest inny wg ciebioe? poprosze o konkret. --------- -- nieprawda. podałem całe brzmienie konkretnych punktów z biblii z księgi rodzaju.

te są wystarczające - ale jeśli masz problem z ich zrozumieniem .... pech :)

Gość gość
nie mam problemu z ich zrozumieniem. za to ty masz problem z odpowiedzią na pytanie dotyczące twoich własnych słów.

Gość gość
swoja drogą... to dziwne że ludzie wierzący przyciśnięci do muru, potrafia tylko obrażać i manipulować.

jesteś i bardzo łatwy do obrażenia się i łatwy do manipulowania :D pomyśl co z tobą nie tak :)

Gość gość
wybór jest prosty. albo wierzysz w naukę, ludzi rozum albo wierzysz w to co napisano w biblii. twierdzisz, że jest jeszcze inny wybór. podaj go....:D

Gość gość
jesteś i bardzo łatwy do obrażenia się i łatwy do manipulowania pomyśl co z tobą nie tak -------- --- ani się nie obraziłem ani nie poddaje się manipulacjom zamiast zajmowac się mną zajmij się odpowiedzią na moje pytanie dotyczace twoich własnych słów.

Gość gość
to napisz jeszcze raz... tak dla jasności. jaki jeszcze jest inny wybór i pomiędzy czym a czym? tak konkretnie.

sory gościu ale ja jednak jestem przyzwyczajona do pewnego poziomu dyskusji - skoro tobie nie chce sie nawet czytać tego piszę , o zrozumieniu nie wspomnę - to rozmowa z tobą jest pozbawiona jakichkolwiek wartości a jest tylko pustą pisaniną - zapoznaj sie z tym co ci napisałam , pomyśl, ewentualnie odnieś ise do tego .

Gość gość
bardzo się cieszę, ze masz przyzwyczajenia. ale podaj konkretnie pomiędzy czym jest wybór.

Gość gość
ale po co piszecie z fanatykami, z takimi gadac to tj z umyslowo chorymi...niech lepiej ida do kosciola I tak siedza, bo jeszcze ich bog sie na nich obrazi, za to ze zamiast jemu poswiecaja wiecej czasu na kafe, a ich bog jest przeciez podobno zazdrosny...

Gość gość
dodam, że wg mnie NIGDZIE NIE NAPISAŁAŚ O TAKIM WYBORZE a teraz po prostu usiłujesz mnie wprowadzić w błąd. ale może się mylę. dlatego napisz jeszcze raz albo chociaż podaj czas tego postu w którym napisałas o tym wyborze, podałaś pomiędzy czym a czym on jest.

Gość gość
jestem liberałem i ateistą. dlatego usiłuje rozmawiać ze wszystkimi ludźmi. każdemu daje szanse na przedstawienie własnego widzenia i pojmowania świata i obrony tej wizji. i nie obrażam innych tylko dlatego, że widza świat ineczaj niż ja.