Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

najprawdopodobniej ... czyli łatwiej ci uwierzyć we właściwie nie wiadomo co niż w osobowego Boga - dlaczego?

Gość gość
bo to jest przynajmniej logiczne a przynajmniej nie ma w tym nic sprzecznego bo nikt nie wie i nie zna tego czegos lub tego kogos bo nie uwazam ze ludzie sa lepsi od zwierzat bo nie uwazam ze wszechmocny i wszechmilosierny bog mógl stworzyc taki gowniany swiat i po co bo kazda religia z biegiem czasu przemijala, biblia to dla mnie taka sama bajka jak mitologia bo nie mam zadnych podstaw zeby wierzyc w tą katolicką bajke

bo to jest przynajmniej logiczne a przynajmniej nie ma w tym nic sprzecznego bo nikt nie wie i nie zna tego czegos lub tego kogos bo nie uwazam ze ludzie sa lepsi od zwierzat bo nie uwazam ze wszechmocny i wszechmilosierny bog mógl stworzyc taki gowniany swiat i po co bo kazda religia z biegiem czasu przemijala, biblia to dla mnie taka sama bajka jak mitologia bo nie mam zadnych podstaw zeby wierzyc w tą katolicką bajke xxxxxxx - co jest logicznego w czymś czego nie jesteś w stanie nawet nazwać ? - ja znam i wielu innych też zna ale nie dlatego ,ze ise z ta iwedżą urodzili ale dlatego że chcieli go poznać - zwierzęta na są ani gorsze ani lepsze od ludzi . To tylko ekologiczne propagandy ustawiają zwierzęta na tym samym poziomie co ludzi . - Bóg stworzył świat doskonały - to my go spieprzyliśmy - to do kogo pretensje ? - religia przemija - Bóg jest wieczny . - Bóg nie jest katolikiem :) Dlatego nie wierzysz w Boga , ob nic o Nim nie wiesz .

no i oczywiście przeczytałaś Biblię żeby stwierdzić ,ze to bajka ?:)

Gość gość
Mozecie sie klocic ile chcecie. Ale prawda jest taka ze Bog istnieje, stworzyl ten swiat wspanalym i ludzi na podobienstwo swoje i dal im wolna wole tak wiec cale to zlo na swiecie jest spowodowane przez ludzi wlasnie, przez slepych glupich ludzi ktorzy pragna tylko pieniedzy slawy i wladzy. Wiara w Boga i kroczenie jego droga to nie slabosc a siła. Slabi ludzie wybieraja najprostsze drogi tworzone przez szatana. Bog stawia nam wysoko poprzeczke dlatego wielu ludizom nie chce sie kroczyc sciezka Pana . Tak zawsze bylo. Wiadomo ze latwiej jest zrobic cos zlego niz dobrego. A prawda jest taka ze po smierci ateisci beda plakac najglosniej bo Bog jest i nic tego nie zmieni.

Gość gość
widze ze allium jedyna ogarnieta na tym forume. Reszta pierniczy glupoty chociaz Bibli nie czytala i o religii nie ma pojecia. Ale tutaj to normalka. Najwiecej do powiedzenia maja ludzie nie majacy pojecia o niczym.

Gość gość
Ateisci zwroccie sie do Boga o łaske. Proscie a bedzie wam dane. Otworzcie oczy. Bog was kocha i jest wokol was.

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
bóg tak samo jak narkotyki i dopalacze powinien byc zakazany bo do jeszcze wiekszych glupot ludzi sklania niz kokaina.

Gość gość
Bog jest i kazdego z was osiadzi takze i mnie bo kazdy ma grzechy na sumieniu.

Ja tam idolem nie jestem jakiegos Mansona,ktory bedzie mi wciskal jak mam zyc za ile i skim.Jego barany beda mi wmawiac ze jestem zlym czlowiekim bo zamiast krzyza nad ddzwiami mam powieszone obrazki moich dzieci. Wiara nie czyni lepszym.Statystyki mowia same za siebie ile nawalonych katoli jezdzi po pijaku,zabija niewinnych,ile maltretuje zwierzeta i swoje zony.100% afer z zabitymi ,maltretowanymi dziecmi w Polsce To wlasnie ci z***bisci wyznawcy cpuna,ktory napisal basn i mial tyle szczescia ze mu uwierzono.Tylko jakks jego wyznawcy maja w doopie jego pomysly na zycie.

Gość gość
To nie ateisci palili czarownice autorze tylko chcrzescijanie.

Gość gość
uwazam ze wiara czyni lepszym i tyle. A co ci szkodzi oprocz obrazkow dzieci powiesic krzyzyk. Przyklad z d**y wziety do tego obrazasz Boga piszac ze jego wyznawcy napisali basn do tego ze on sam byl cpunem. co ty robisz czlowieku. Nie wiesz co piszesz. Ale dzis weekend i pewnie jestes juz nawaliny/a

Gość gość
oni sami sie tak mogli nazywac ale na pewno Bog nie nazwalby ich chrzescijanami. Zadna religia nie nawoluje do zabijania a jesli juz jakas jest to chooj z taka religia i wiara.

Gość gość
Napisanie, ze wiara czyni lepszym jest generalizacja, nie kazdy od wiary musi stac sie dobrym czlowiekiem.

Gość gość
Nie mowimy w tej chwili o tym jak Bog, niewazne z jakiej wiary, nazywa swoich wyznawcow, ale o fakcie, ze wiara moze byc zlem, poniewaz moze popchnqc ludzi do czynienia zla. Pisanie, ze wiara jest zlem swiata to generalisacja, ale to samo tyczy sie ateizmu

Gość gość
wlasciwie kazda najmniejsza rzecz moze popchnac czlowieka do zlego. Wystarczy popatrzec co sie dzieje na swiecie. Ludzie zabijaja sie przez glupoty.

Gość gość
Kochanka franka ale masz nasrane pod kopułą. Ale to chyba nie człowiek ci nasrał tylko takie coś jak ty :-)

Gość gość
Ludzie zabijaja sie i zabijali sie od zarania dziejow, niestety patrzac na historie mozna etwierdzic, ze wiele wojen, cierpienia i zaciemniania umyslow ludzkich mialo zwiazek z wiara, nie mowie tu tylko o chrz3scijanst2ie, ale ogolnie. Sorki sa bleey z tableta pisze.

Gość gość
religia zawsze byla tylko przykrywka. Tylko o wladze i pieniadze chodzilo.

Gość gość
Dokladnie, chodzi tez o zaciemnianie umyslow. Wedlug kosciola grzechem jest chociazby swiadome snienie czy stosowanie technik samorozwoju, bo przeciez nasvszatan opeta, narazamy sie na d4eczenie, to jest oparte na strach6, wystraezone spoleczenstwo latwo kontrolowac.

Gość gość
No niestety tak jest. Kosciol swoje a Biblia swoje. Smutne to.

Gość gość
I wiecie, smutne jest to, ze wielu katolikow nie zna biblii i naiwnie ufa e to, co mowi kosciol. Znajdzcie mi w biblii jakis ftagment mowiacy o istnieniu piekla...

Gość gość
no sorry wystarczy popatrzec co sie dzialo jak chceli przenisc jakis krzyz czy cos. i to byli katolicy. wstyd i chanba

Gość gość
Tu macie baranow w akcji, film juz dosc stary www.youtube.com/watch?v=MAimLSWgF74

Gość gość
jeszcze chwila i by sie pozabijali o kawalek drewna. Masakra jakas.

Gość gość
jesli chodzi o filmik to ci ludzie to jacys fanatycy. To nie sa katolicy bo zadne szanujacy sie katolik nie zachowuje sie w ten sposob.

Gość gość
az z ciekawosci ogladnalem sobie pare filmikow z walki pod krzyzem. Masakra jak ci ludzie sie zachowali. Sredniowiecze.

Gość gość
Szukajcie Boga a znajdziecie go.

Gość gość
ponieważ argumenty raczej nie dotrą, pozostawię po sobie: hahahaha specjalnie dla autora ;) pozdrawiam, agnostyczka ;)