Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ateizm to zło tego świata

Polecane posty

Gość gość
naucz sie pisac a dopiero pozniej sie wypowiadaj matole.

czy jeśli Bóg byłby namacalnie obecny na ziemi - czy byłaby to wiara ? Wierzenie w coś co da sie fizycznie namierzyć - pomacać - czy to nie jest doświadczenie ? a ajki idiota nie wierzy w coś co da sie zobaczyć ? gdzie w tym wszystkim element zaufania ?

Allium twój mały, bezsilny rozumek przyprawia siłę wyższą o śmiech i politowanie zarazem.

Gość gość
To ja poprosze dowod na nieistnienie Boga. Dziekuje x A proszę bardzo: Wystarczającym obecnie dowodem nieistnienia boga jest fakt, że nie da się dowieść jego istnienia. Póki co kwestia istnienia boga jest jedynie hipotezą, jak wiele innych.

Gość gość
no to dowaliles gosciu. Usmialem sie po raz kolejny dzieki. Czyli mamy niepodwazalny dowod na to ze Bog nie istnieje. Masakra ze tacy ludzie jak ty zyja na tej ziemi. Ale jak to ktos kiedys powiedzial "Debili nigdy nie brakuje"

Żadni bożkowie nie istnieją ani nigdy nie istnieli a ludzie skrzywieni i wpatrzeni w nich umrą razem z nimi. Taki ich nędzny koniec.

jedno jest pewne - każdy z nas , osobiście i indywidualnie dowie sie prędzej czy później czy Bóg istnieje czy też nie :) i tak samo - osobiście i indywidualnie doświadczy skutków owej wiary :)

Ja już doświadczyłem skutków wiary i tylko największemu wrogowi polecam żarliwą religijną wiarę. A straszenie śmiercią to nędzny argument bo tacy jak ja są nieśmiertelni. Przychodzą i wyłaniają się z najmroczniejszych odmętów snów w które potem znowu zapadają i mogą na ziemi wszystko.

Gość gość
no to dowaliles gosciu. Usmialem sie po raz kolejny dzieki. Czyli mamy niepodwazalny dowod na to ze Bog nie istnieje. Masakra ze tacy ludzie jak ty zyja na tej ziemi. Ale jak to ktos kiedys powiedzial "Debili nigdy nie brakuje" x Masakrą są debile, którzy nie ogarniając pewnych zjawisk, tłumaczą to sobie bogiem - najprostsza ścieżka życiowa leminga. Gratuluję światopoglądu debilu. Krzyż na drogę...

straszenie śmiercią ?:) kto sie urodzi - musi umrzeć . proste . To że ty dzieciaku wolisz udawać ,ze ciebie śmierć nie dotyczy nie oznacza ,że ona nie przyjdzie i do ciebie . I co jest w tym " straszącego " ?:) normalna kolej rzeczy .

Gość gość
"Gratuluję światopoglądu debilu. Krzyż na drogę..." - nie osmieszaj sie juz gosciu bo jestes tylko zalosnym malym czlowieczkiem. I kto powiedzial ze ludzie wierzacy wszystko sobie tlumacza sobie Bogiem ? to chyba tylko ty w to wierzysz lemingu.

Nie alliumku to do ciebie przyjdzie śmierć i dlatego się jej boisz robiąc w portki i chwytając się bożków, bo ja już dawno pokonałem śmierć..

Gość gość
"Gratuluję światopoglądu debilu. Krzyż na drogę..." - nie osmieszaj sie juz gosciu bo jestes tylko zalosnym malym czlowieczkiem. I kto powiedzial ze ludzie wierzacy wszystko sobie tlumacza sobie Bogiem ? to chyba tylko ty w to wierzysz lemingu. x A żyj sobie jak chcesz kurwo, tylko mi nie wchodź w drogę.

Gość gość
ojojj widze ze kogos ponosi i zaczyna sie wyzywanie. Jesli juz sie dowartosciowales to zamilcz na zawsze lemingu. Do kazdego z nas i was przyjdzie smierc czy tego chcecie czy nie a pozniej sie zobaczy co bedzie dalej. jesli Bog istnieje to kara nikogo nie ominie. deal with it.

Gość gość
"A żyj sobie jak chcesz k**wo, tylko mi nie wchodź w drogę." - oj widze ze cos cie zabolało hahaha

Gość gość
ojojj widze ze kogos ponosi i zaczyna sie wyzywanie x Sam zacząłeś wierzący hipokryto - tyle właśnie warta twa wiara. Masz to co zasiałeś.

Straszenie karą, piekłem, sądem? Wszystko na wzór ludzkich odruchów nie dziwi antykatolików to tylko na tyle was stać aby unosić się ze swoją religijną pychą i utwierdzać innych w przekonaniu że wasze religie to zmyślone bzdury.

Gość gość
ale tak nie obstajac przy nicziej stronie to jak wierzacy ze swoim wpojonym przez biblie aktem czynienia milosci i dobra moze wyzywac ateiste od debili? czy to go w ogole czyni wierzacym? :O

Gość gość
"Sam zacząłeś wierzący hipokryto - tyle właśnie warta twa wiara. Masz to co zasiałeś." x A gdzie ja kogos wyzwalem tutaj. Pokaz bo sobie nie przypominam. Dla mnie wszyscy ludzie sa rowni tak samo jak dla Boga ale smieszy mnei to obnoszenie sie ateistow z ta ich niewiara i udowadnianie kazdemu ze oni sa jaka lepsza rasa, sa madrzejsi itp itd. Prawda jest taka ze tak nie jest a komu to nie pasuje to wlasnie wyzywa tutaj innych i sie dowartosciowuje tak jak ty to robisz.

Gość gość
ale tak nie obstajac przy nicziej stronie to jak wierzacy ze swoim wpojonym przez biblie aktem czynienia milosci i dobra moze wyzywac ateiste od debili? czy to go w ogole czyni wierzacym? x 2013-08-06 14:33:34 jak widać "dobry chrześcijanin" może to czynić. Cieszę, się że nie mam w wami, wierzącymi nic wspólnego. Żenada.

Gość gość
Ale prosze was nie mylcie prawdziwych chrzescijan od takich pseudo katolikow ktorzy chodza do kosciolka co niedziele a normalnie sa najgorszym bydlem na tym swiecie. Wy ateisci wrzucacie wszystkich do jednego worka i nazywacie glupimi naiwnymi katolami. I kto tu jest idiota co ?

Gość gość
no ale jakos swoimi wpisami nie dales nam obrazu prawdziwie wierzacego tylko wlasnie katola który potrafi tylko wyzywac innych

A co jeśli mój bóg karze wszystkich którzy wierzyli na ziemi w to że będzie ich karać, a tych którzy wierzyli że nie będzie ich karać choćby popełniali zbrodnie będzie kochać najbardziej? Czy to nie w takim właśnie wzorze waszego boga objawiła by się bezgraniczna miłość? W waszym wzorze wasz bóg jest obrzydliwy jest typowym despotą, chciwym i egoistycznym żydem rabinem, a każdy wie jacy są żydzi ludzie - pazerni i skąpi. Jacy ludzie wymyślili i pisali waszą biblie takiego boga stworzyli. Podli ludzie - podły bóg, dobrze ludzie - dobry bóg. Waszą religie spisali żydzi i wy macie charakter żydów oczywiście nie generalizując. Tak jest w każdej napisanej religii. Chyba tylko ludzie spisujący religie dharmiczne okazali się być bardzo wyrozumiali dla innowierców.

Gość gość
I kolejna sprawa. Temat ma ttul "ateizm to zlo tego swiata" x To czemu do cholery atakujecie tylko jedna religie ? innych nie znacie ? religii jest bardzo wiele a ty ciagle tylko jezus to jezus tamto, biblia blabala bajki dla dzieci szatan itp itd. Czepcie sie idioci inej religii ale pewnie inej nie znacie. I jak tu was nie nazwac debilami no jak ? x Sami sie o to prosicie piszac takie durne komentarze.

Gość gość
"gość no ale jakos swoimi wpisami nie dales nam obrazu prawdziwie wierzacego tylko wlasnie katola który potrafi tylko wyzywac innych" x A moze po prostu niczego nie zrozumiales i dlatego masz takie zdanie.

Gość gość
Już sam tytuł atakuje "ateizm to zlo tego swiata" A wiara - jak widać, obojętnie jaka, byle dalej ode mnie.

Gość Lelolelo
Wam na prawdę sprawia przyjemność i daje satysfakcje takie obrzucanie się błotem? Przecież to jest bez sensu.

Gość gość
Racjonalna dyskusja jest bezcelowa i nie ma sensu. Z mojej strony EOT

Gość Tars Tarkan
W kazdym temacie poswieconym wierze w Boga, ateizmowi itp najwiecej do powiedzenia maja ludzie ktorzy nie maja totalnie pojecia w temacie czyt.Ateisci. Staraja sie dowartosciowac i na sile chca kazdemu udowodnic swoja racje przy okazji wyzywajac kazdego od najgorszych. x Wystarczy delikatna prowokacja zeby zlecialo sie stado rozwscieczonych ateistow i zaczela sie wojna. jakie to plytkie, glupie , smieszne i zalosne. x Ode mnie to tyle. Zegnam wszystkich.

Ateiści nie mają racji jednak katolicy, judaiści i islamiści nie mają jej tym bardziej.