Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam niepracujacych

Polecane posty

Gość gość
myslisz że jak kiedyś babka miała 5 dzieci + pranie ręczne, gotowanie, praca w polu to miała czas każde wychować i każdemu troskliwie poświecić czas? gówno prawda, wam coś się wydaje że keidyś było lepiej ale fakty mówią same za siebie - porozmawiaj z babcią to się przekonasz

Gość gość
te mieszkania na kredyt po grzyba bierzecie? ja wynajmuje za 500 zł + opłaty 3 pokojowe (1 dziecko) i domek pod miastem budujemy i dzięki temu ze pracuje nie muszę brać kredytów, budujemy się za swoje, koneic budowy będzie za 3 lata czyli łącnzie budować się będziemy 5 lat to chyba nie tak źle?

Gość gość
''nikogo nie interesuje twoje zdanie na żaden temat.'' Mnie interesuje.

Gość gość
taaa wy wszystcy bierzecie te kredyty jak ostatnie głupi i sami sie dajecie zrobić w konia, tak jak znajomi teraz wzieli kredyt na mieszkanie, oczywiście w nowym bloku (czyli stan deweloperski, muszą jeszcze na położenie płytek, umywalki wydać kasę żeby w ogole mieszkać), mieszkanie 60m2, w dużym mieście, mieskznaie po spłącie wyjdzie 600 tysi kredyt na 30 lat, ud***eni że aż żal i sami się zgodzili, całe życie yebać na mieszkanie żal oczywiście wesele też wyprawiali za 30tysi, na to odkładali, oboje po studiach a finansowo głupi jak dzieci :D

Gość gość
Wiadomo że teraz jest lepiej, ale tylko ze względu na dostępną technologię. A kobiety owszem miały więcej obowiązków, ale były razem, babka, matka, ciotki pomagały sobie nawzajem, jedna pilnowała dzieci, inna gotowała obiad. Do tej pory tak jest w niektórych częściach świata, że kobiety razem wychowują dzieci i się wspierają, a nie przekrzykują i wyzywają!

Gość gość
no może u ciebie twoja babka matka były razem, bo u mnie babcia na wsi z 7 dzieci była sama, mąż (dziadek) chlał, potem moja mama tez była sama bo z ojcem przeprowadzili sie do innego miasta.... kiedyś było chvjowo i w życiu bym się nei chciała cofnąć do tamtych czasów NEVER

Gość gość
moja babcia tez była sama bo jej rodzice i teściowie szybko umarli, prawie ich nie pamięta, a dziadek całe dnie w polu wiec była sama z 5 dzieci i też w pole chodziła

Gość gość
a teraz możesz zamówić żarcie z dowozem do domu, albo kupić w garmażerce domowy obiad, młodsza kuzynka za 20 zł na wieczór moze zostać ze śpiącym mluchem a wy do kina.... nie przesadzaj, teraz jest łatwiej o wszystko, kiedyś to nie było życie tylko przetrwanie

Gość gość
A po to sie bierze kredyt aby miec cos swojego i dzieciom potem zostawic,a nie narobic dzieci i niech sie o siebie martwia,na tym polega zycie aby kazde nastepne pokolenie mialo lepiej tylko patologia tego nie rozumie

Gość gość
wiesz te 500zl za mieszkanie to chyba w chotomowie ahhahaha u mnie 3 pokoje kosztuja 2 tys i wiecejL:) a jak milam cale zycie komus placic i wywali mnie w kazdej chwili to wole placic kredyt nigdy na spadek nie licze bo nie bedzie nie kazdy dostaje od rodzicow mieszkanko

Gość gość
No ja nie mówię o takich przypadkach jak ostatnie kilkadziesiąt lat, raczej o znacznie wsześniejszych, zresztą nieważne. A jak babcia była sierotą, bo chyba wcześnie straciła rodziców, skoro ich nie pamięta i nie miała pomocy, to sama sobie winna że się wpakowała w 5 dzieci i takiego chłopa, czyż nie? Dziś byście taką zjadły żywcem.

No i co z tego, ze babki X lat temu mialy zle ? Co mnie to obchodzi? Ja patrze na zycie z wlasnej perspektywy co mnei inni ludzie obchodza? moim zdnaiem bez sensu takie porownania.

Gość gość
no tak jagodę tylko własny tyłek interesuje...

Gość gość
Mąż zarabia,ale ja trzymam kasę. Mu to odpowiada,że ja myślę o rachunkach,zakupach,o tym co trzeba dzieciom kupić,na co odłożyć itd. To mąż dostaje kieszonkowe :)

Gość gość
Ale ja wciąż nie wiem co was tak dziwi, mąż zarabia pracując poza domem, a żona w domu, więc chyba naturalne jest że się jej coś należy, przecież nie leży do góry d**ą cały dzień. Gdyby ja nie robiła prac domowych, to mój mąż musiałby sobie kogoś nająć do tego i mu zapłacić tak czy siak.

Gość gość
przecież ten temt to Prowo trzeba podnieść ciśnieinie na kafe a nic tak nie działa jak pytanie pt ile mąż daje ci kasy :)

Gość gość
Wiemy że to prowo, jak większość na kafe które są sztucznie tworzone i potrzymywane, by kasę zarabiać. Smutne to faktycznie :O

Gość gość
większość naszych babć było sierotami przez wojnę przecież... moja babcia musiała po wodę chodzić do studni i nie miała łazienki (kto wtedy miał) i to wcale nie było tyle lat temu bo dziś ma 70 lat... to jak się poprawiło to naprawdę zasługa ostatnich 20-30 lat wcześniej była MASAKRA

Gość gość
"nie miała pomocy, to sama sobie winna że się wpakowała w 5 dzieci i takiego chłopa, czyż nie?" - kiedyś nie szłaś do apteki czy podjeżdżałaś na stację i kupiłaś prezerwatywy, a chłop jak się nachlał to i wymuszał swoje - na wsiach tak było, naprawdę mało wiecie a to przecież nie było tak dawno...