Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość który wybrać

Dino Zatorland czy Jurapark Krasiejów

Polecane posty

Gość FrankWilliams
ten live festiwal zapowiadał się bardzo ciekawie - jest gdzieś relacja z niego lub mógłby się ktoś podzielić wrażeniami

Gość kolasek
Na zakończenie wakacji zawsze warto sie rozerwac, i własnie zabrać jeszcze ostatni raz nasze dzieci na taką fajną wyprawe. A na pewno na długo ją zapamietaja.

smijolka my odwiedziliśmy Dinozaury po zmroku bo to zawsze dodatkowa atrakcja dla dzieci, wieczorem nie ma za dużo ludzi więc jest dużo luźniej i łatwiej skorzystać ze wszystkich atrakcji, Park Dinozaurów był otwarty do 23 w ramach biletu można było wejść dwa razy do Parku w dzień i w nocy, Jedyny minus to taki, ze w nocy było już nieco chłodniej, ale radość dzieci wszystko Nam wynagrodziła.

Gość kkkolska23
Oj to naprawde świetnie. My bylismy na poczatku wakacji i powiem szczerze ze jeszcze zastanawiamy sie czy na ich koniec sie tam nie wybrac. A do tego nie wiem czy wiecie ale mozna kupić gadzety z parku na allegro.

Gość Antropolog
Wróciłem właśnie z rodziną z parku w Krasiejowie, ale o ewolucji człowieka, bo najbardziej zaawansowany technologicznie w Europie. Fajne były okna ewolucji i różne mechanizmy reagujące na ruch.

kkkolska23 pomyśl o wycieczce do Zatorlandu we wrześniu, bo 13-14 września odbędzie się Live Festival Zatorland czyli festiwal muzyczno-kabaretowy organizowany przez Park. Widziałam plan Festiwalu i będzie on trwał przez 2 dni, pojawi się wiele gwiazd: Red Lips, Paweł Kukiz, kabaret Smile, Andrzej Grabowski. Tak więc będzie rozrywka i dla dzieci i dla dorosłych.

Gość gość
bylam w Krasiejowie i wszystko super ,ale na obiad proponuje wybrać się o 14-15 myśmy byli przed 13 nasta było super bo mało ludzi ,ale jedzenie odgrzewane chyba z poprzedniego dnia

Gość MamaNowoczesna
a widzieliście prehistoryczne oceanarium? Na mnie największe wrażenie zrobiło, ten rekin gigant co podpływał do szyby a potem w nią uderzał i pękała, aż się zastanawiałam czy nie wiać :) albo się rzucały na jakieś statki czy co to było?

cenna wskazówka dla osób które jeszcze tam nie były, wiadomo, że jak w Parku odbywa się jakaś dodatkowa impreza tak jak np. teraz dwudniowa impreza w dniach 13-14 września czyli Live Festival Zatoralnd to trzeba się spodziewać tego, że ludzi będzie znacznie więcej niż w każdy inny dzień, no i z kolejkami i tłumami trzeba się liczyć.

Gość gość
Hehe widziałam to oceanarium na You Tube faktycznie realistycznie to wygląda, nawet niektóre dzieciaki miały odruch ucieczki :D

Gość gość
W Krasiejowie teraz można zahaczyć o dwa obiekty. Jest tam Jura Park i park Nauki i Ewolucji Człowieka. Obydwa kompleksy są nastawione na wymiar edukacyjny dzieci i młodzieży.

Gość gość
W Krasiejowie chyba najbardziej chyba podoba mi się to, że nie ma fastfoodów, o tak!

Gość gość
A jak działa to kino 5d?

Gość gość
Zakładasz okulary i jak jest w filmie jakiś wiatr to czujesz jak wieje i takie tam :)

Gość gość
w kinie 5D trzęsą się fotele, obraz "wyskakuje" z ekranu i masz go tuż przed oczami, czuje się zapachy, gdy pojawia się woda to także zrasza widzów ;)

Gość Elllla1
fajne, wybrałabym się zobaczyć, kiedyś było w magnoli we Wrocławiu ale jakoś bardzo krótko i nie zdążyłam pójść

Gość gość
Zdecydowanie Krasiejów! Byłam tam z dzieciakami już dwa razy i pewnie pojedziemy trzeci! Park jest potężny, żeby dobrze się wybawić jeden dzień to mało! Dino Zatorland nie robi takie wrażenia, dzieciakom też bardziej podobał się Krasiejów, 'kosztowo' też wypada lepiej.

Gość Mirabelka80
głównym argumentem przemawiającym za Krasiejowem jest bliskość drugiego parku, nauki i rozrywki, więc można za jednym zamachem odwiedzić oba miejsca, są nawet karnety na to z tego co pamiętam

Gość tom_dan_1
Tak, w Krasiejowie najbardziej odpowiadał mi spokój, cisza i brak nachalnych reklam i fastfoodów na każdym kroku. Jak ktoś potrzebuje odpocząć po ciężkim tygodniu to warto się wybrać z dzieciakami, które polatają po parku i pozwolą chwilę od siebie odetchnąć ;)

Gość gość
W krasiejowie rekin 3D prawie pożarł mi rękę! Te okulary są mistrzowskie :D

Gość gość
Przecież rekinów prehistorycznych już dawno nie ma :) od milionów lat

Gość gość
Odwiedzając prehistoryczne oceanarium można spotkać tam rekina giganta, który rozszarpałby wszystko co by wpadło do jego akwarium a nawet soi przed :) Efekty 3D są pod tym względem piorunujące:)

Gość gość
Ja dopiero się wybieram, właśnie zbieram opinie w internecie. Mam do Opola ponad 100 km, ale jeszcze z dziećmi tam nie byliśmy. Myslę, że miasto warte pokazania, a ten park dinozaurów chyba jest teraz główną atrakcją opolskiego :)

Gość Spaleolog
Opolszczyzna jest bardzo ciekawą krainą, często niedocenianą przez potencjalnych turystów. Nie przez przypadek otwierają się tu kolejne atrakcje takie jak park nauki w Krasiejowie. Dobra infrastruktura i warunki do prowadzenia biznesu

Gość Jurtynka
No i ceny są naprawdę przystępne, zamiast płacić za muzea i parki rozrywki w wielkich miastach można stosunkowo niewielkim kosztem spędzić fajnie dzień z całą rodziną. Tylko Opolszczyzna :)

Gość Gwarek
to nie tam jest ten park nauki czy coś? myślimy nad tym od jakiegoś czasu, czy na taką wycieczkę warto brać dzieciaki 7-10 lat?

Gość Gliwka
moje dzieciaki w podobnym wieku ciężko było zabrać z tego miejsca :) całkiem fajna wycieczka nam wyszła mimo że mieliśmy mieszane uczucia na początku jak się okazało bezpodstawnie

Gość Spaleolog
W Krasiejowie jest więcej dinozaurów i atrakcji z nimi związanych w tym wiele dla dzieci ale i więcej ludzi niż w szklarskiej więc to zależy od tego jak chce się spędzić czas

No właśnie mi się podoba to, że w Szklarskiej jest taki luz :) nie trzeba się śpieszyć, dziecko może siewybiegać, pobawić spokojnie na placu zabaw...