Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość który wybrać

Dino Zatorland czy Jurapark Krasiejów

Polecane posty

Gość gość
Ale w tym roku mają wiele rzeczy modernizować, aby było jeszcze lepiej, może zrobią rollercoaster?

Gość AdrianPAN
Tak, już dawno o tym słyszałem, ale wydaje mi się że to raczej odległe plany. W każdym razie na pewno szykuje się coś ekstra. A może coś z Ameryki fajnego sprowadzą, skoro tam teraz budują taki park to na zasadzie wymiany.

Gość Izkaaaaa88
Tak może sprowadzą z Ameryki jakiegoś żywego dinozaura, bylo by super:) byle nie Godżillę:)

Gość gość
Mam nadzieję, że w Krasiejowie będzie jeszcze lepiej niż dotychczas, na pewno na wiosnę wybiorę się tam z synkiem, na jego urodziny :)

Gość gość
"przypadkowy turysta" dzięki za rzetelną opinię i porównanie! przyda się ta wiedza planując wycieczkę

Gość Dino90
proszę zwrócić uwagę, że w juraparku powstało muzeum Park Nauki i Ewolucji o Człowieku, jest to bardzo nowoczesne miejsce, zwiedza się w specjalnym kasku ;)

Gość gość
może rollercoaster, a może coś innego podpatrzyli w USA, podobno właściciele tam ostatnio pomagali budować taki sam park, Amerykanie nam pozazdrościli ;D

Gość gość
nie byłam ani tu, ani tu - ale po komentarzach widzę, że chyba jednak Krasiejów odwiedzę jako pierwszy

Gość gość
krasiejowski jurapark zawsze i wszędzie, sprawdzone!!!!!!!! teraz do końca marca mają modernizację :(

Gość gość
Mi się marzy wycieczka do juraparku, obojętnie jakiego, byle tylko zobaczyć dinozaury!

Gość gość
A ja uważam, że jak już się wybierać to w sprawdzone i polecane miejsce, np. jurapark w Krasiejowie jest bardzo ok, mogę polecić na wiosenną wycieczkę

Gość gość
Już chyba wszystko zostało powiedziane, najlepiej i tak sprawdzić samemu :D

Gość Rino
W USA powstał Moab Giants odwzorowany na naszym Juraparku w Krasiejowie cieszy się dużą popularnością :)

Gość gość
wow, a skąd w Ameryce dowiedzieli o naszym Juraparku pod Opolem?

Gość Rino
Jurapark ma tyle atrakcji, że nie tylko jest sławny w Polsce ale odwiedza go też masa zagranicznych turystów

Gość Wikimao
a ktoś coś opowie co tam jest?

Gość Rino
przede wszystkim są dwa kompleksy Jurapark, z dinozaurami, zbudowany na czynnym stanowisku paleontologicznym i Park Nauki Ewolucji Człowieka, jak sama nazwa wskazuje - o naszej ewolucji, najbardziej multimedialny w Europie, oba obiekty są super

Gość gość
brzmi ciekawie, a jak to czynne stanowisko to jak archeolodzy radzą sobie z pracą przy takiej ilości zwiedzających?

Gość Rino
Mają swoje metody, podglądać pracę można latem, na niektórych obszarach utworzyli pawilon, z przeszkloną podłogą dzięki czemu można przyjrzeć się wykopaliskom, są też organizowane warsztaty paleontologiczne dla chętnych

Gość Ada555
to chyba najbardziej wyróżnia jurapark, że wszystko jest autentyczne, dotykaliście kiedyś czegoś co ma 2,5 miliona lat? w juraparku można :)

Gość Rino
zęby mamuta miały 2,5 miliarda lat i można było pomacać na rodzinnych warsztatach odkrywców przeszłości, nie wiem skąd je wytrzasnęli, bo dowiedziałem się, że mamut miał tylko 4 zęby!

Gość FenekColi
potwierdzam, że są tam takie prehistoryczne skarby, jak my byliśmy akurat dzień wcześniej padało, ale przed wejściem na pawilon dostaliśmy filcowe osłonki na buty, żeby nie pomazać szklanej podłogi i wszystko było widać idealnie, także radzą sobie.

Gość gość
a co można zobaczyć w Parku o człowieku? Jest połączony z Juraparkiem?

Gość Rino
całość to Park Nauki i rozrywki w Krasiejowie, dzieli się na dwa obiekty Jurapark i PNIEC (parku nauki i ewolucji człowieka), wejścia są osobne, za dużo jest atrakcji, żeby na raz wszystko móc zobaczyć

Gość gość
w parku ewolucji człowieka odbywa się podróż w czasie promem kosmicznym, tak na prawdę jest to dobrze zbudowane kino 5 D z odpowiednimi efektami, cofamy się o jakieś 66 mln lat

Gość FenekColi
a do tego dostaje się super fajne kaski z głosem przewodnika wewnątrz, samemu decyduje się czy go uruchomić, stając w odpowiednich miejscach, które uaktywniają odpowiednią narracje przy danym miejscu, zwiedzający to temponauci, właśnie od kosmicznego podróżowania w czasie

Gość Wikimao
brzmi interesująco, ciekawe jest opowiadanie o czasach prehistorycznych w taki nowoczesny sposób

Gość gość
ja się dowiedziałam w tym parku, że Ziemia była w swojej historii kodową kulą, można się dokształcić o początkach życia, całego wszechświata

Gość Daniel239
tak tunel czasu jest ekstra, przejazd przez całe dzieje Ziemi!

Gość One T
fajne jest połączenie, że w juraparku dowiadujemy się o wszystkim co działo się przed człowiekiem, a w muzeum ewolucji o początkach człowieka, jakby dalszy ciąg prehistorii