Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lopis

wyjasnijcie mi po co ubieracie niemowlaki jak dorosłych

Polecane posty

Gość gość
Własnie, dzisiejsze matki takie niby zabiegane, a siedzą na forach po kilka godzin i pieprzą bzdury:O:O

Gość ElenaElena
Są skarpetki które nie spadają i ładnie przylegają - to te z podwójnym wywinięciem nad kostką. Są w sieciówkach; pełno ich tam w wielopakach. Dodatkowo można je unieruchomić nogawką lub naciągnąć na nogawkę. U mnie to działa. :)

Gość gość
A mi się bardzo podobają fajnie ubrane maluszki.

Gość gość
"tylko patologia i biedota wychodzi z dzieckiem w spiochach czy pajacu" Tylko patologia prezentuje taki pogląd. Śpiochy i pajace to jak najbardziej ubranie, nie bielizna. Dziecku leżącemu w nich wygodniej niż w spodenkach i koszulach/bluzkach na guziki czy zamki błyskawiczne, zwłaszcza te umieszczone na plecach. Oczywiście gra rolę pora roku - nie ma sensu zakładać ww. ubrań pod kombinezon zimą. A upalnym latem sensowniej jest założyć dziecku body z krótkim rękawem i nakryć pieluszką, niż sukienkę ze skomplikowanym zapięciem czy ocierającym kołnierzykiem.

Gość gość
Body,pajace,spiochy nawet w sklepach internetowych sa w dziale bielizna,nikt w europie tak dzieci nie ubiera na wyjscia,ale polska to polska PGR

Gość gość
Kobieta na poziomie nigdy dziecka w bielizne nie ubierze gdy wychodzi do ludzi,a sama nie wyjdzie w dresie chyba ze biega

Gość gość
ubieramy, zeby zadawal takie glupie pytania I wpierdalala nam sie w zycie...

Gość lopis
Ja chodzę sobie w dresie z wózeczkiem po parku. Wyglądam czysto, schludnie, miło dla oka i adekwatnie do sytuacji. Jeszcze mi brakuje, żebym się stroiła jak do pracy, będąc na macierzyńskim.

ja nie widze nic zlego ze dziecko jest ubierane w koszule i jeansy, moj synek mial dwa miesiace i mial garniturek ubrany i biala koszule, oczywiscie miekkie, urodzil sie zima takze do 6 mc ubieralam dresy itp, a pozniej od czasu do czasu wlasnie jeansy i koszule, sweterki, UBIERAM TAK JAK MI SIE PODOBA, KAZDY MA INNY GUST

Gość gość
No to tylko pogratulowac mezowi takiego wyplosza

Gość Katia 8778
Do Gość 21:02 A jak myślisz dlaczego kobieta wychodzi w dresie jak idzie pobiegać? Bo w jeansach było by jej nie wygodnie, proste... A jak Ty się kładziesz spać to w jeansach czy sukienkach? No chyba nie, więc skoro dziecko w pierwszych miesiącach życia w zasadzie większą część dnia przesypia, więc nie widzę powodu dla jakiego miało by spać w niewygodnych i sztywnych jeansach czy to w domu czy też spacerze, a jak wiadomo większość dzieci spacery przesypia. ja sama jak tylko wchodzę do domu to się w coś luźniejszego ubieram...

Gość gość
Lopis pewnie pochodzisz z klasy robotniczej

Gość gość
to jest dobrze napisana prowokacja, a Wy skaczecie sobie do gardel ...

Gość gość
no jak to, dzieci stroją w taki sposób tylko pyszni i próżni ludzie i te śmieszne lalunie w szpileczkach z tapetą na ryju żeby to pokazać jaka to fajna bogata jestem a łachy kupiła w ciuchlandzie, żałosne idiotki puszczalskie, żal mi tych dzieciaczków biednych w niewygodnych ubraniach żeby mamusia fajnie wyglądała!!!

Gość Katia 8778
Gość 21:21 Dokładnie tak jak mówisz, ta sama sytuacja ma się z ubieraniem psów w tiulowe sukienki i bluzy z kapturkiem :)

Gość gość
"a nie widze nic zlego ze dziecko jest ubierane w koszule i jeansy, moj synek mial dwa miesiace i mial garniturek ubrany i biala koszule" po co 2 miesiecznemu dziecku biała koszula i garniturek?

Gość gość
Tak ubieranie dziecka w spodnie i koszulke zamiast w bielizne/ spiochy jest prozne,co za belkot

Gość gość
A ja nie rozumiem jak mozna wyjsc z dzieckiem wiek 6m np ito dziecko ma na sobie rajtuzki i koszulke.Masakra!!! Tez mialam male dziecko i i naprawde mozna kupic wygodne ubranko i zarazem ladne.Dzinsy na gumce i elastyczne lub legginsy czy ogrodniczki z materialu 100% bawelny.Mozna ubrac i wygodnie i ladnie :)

Gość gość
Etam moje jeździły zawsze w body lub śpiochach :) żeby było im wygodnie .

Gość gość
Najbardziej zalosny widok to dziecko w body I samych rajtkach.majac taki widok przed oczami zastanawiam sie co sklonilo matke do takiej decyzji. Sama w samych rajtach przeciez po miescie nie lata. Z reszta co wygodnego jest w rajtuzach w ktorych 99 procentach sztuk sklepowych gumka jest o min. Jeden rozmiar zanizona.

Gość Katia 8778
Skoro np. pajacyk to według niektóry bielizna tak jak majtki czy stanik to rozumiem, że zakładasz takiego pajaca po jeansy i koszulę? To na pewno dziecku jest w tylu warstwach wygodnie, a skóra może swobodnie oddychać... A jak jest dość gorąco to w co dziecko ubrać?, bo większość matek ubiera właśnie body (teraz nawet body potrafią być przecudne). taka "bielizna niemowlęca"-( bo faktycznie tak to się potocznie nazywa jeżeli chodzi o działy z odzieżą dziecięcą ) jest też dobra dla malutkiego dziecka, że nie uciska żadnymi gumkami np. brzuszka czy też jeszcze nieoderwanej pępowiny.