Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adam1992

złe samopoczucie po zrobieniu tatuażu

Polecane posty

Gość adam1992

Witam, 2 sierpnia zrobiłem sobie mały tatuaż na nadgarstku (1cm x 0,5 cm). Myślę, że wszystko było sterylne (tatuażysta wyciagał przy mnie wszystko z nowych opakowań, tusz wlewał osobno, miał rękawiczki) a sam tatuaż robiłem w znanym i profesjonalnym salonie. Jednakże od minionej soboty pobolewa mnie głowa, w niedzielę znalazłem na boku tułowia czerwony rumień (myślałem że mnie coś ugryzło). Od wczoraj złapalo mnie jakies choróbsko które wygląda jak grypa. Miałem gorączkę ponad 38 stopni, teraz już jest trochę ponad 37 st. Bardzo boli mnie głowa, mam bóle mięsni i kości. Zaczyna mnie bolec trochę gardło. Czy jest możliwość że zarazili mnie HIV?

Gość gość
Ty biegnij się przebadać, bo na forum na bank nikt Ci w tej kwestii nie pomoże. Tylko do jakiegoś bystrego lekarzyny, bo na koło tylu baranów.

Gość gość
niekoniecznie hiv, ale może inny wirus albo alergia na tusz....

Gość gość
dokładnie, to może być wszystko, od zwykłej reakcji na tusz po większe choróbska.

Gość gość
po tak krótkim czasie nie miałbys objawów zakazenia HIV, a nie pociesze cie ale to ze sprzety były zapakowane nie znaczy ze były sterylne

Gość Twoje objawy bardziej wskazują
na zakażenie boreliozą. Nie byłeś gdzieś, gdzie mogłeś złapać kleszcza? Lepiej sprawdź, czy w obrębie rumienia nie widać śladów ukąszenia, bo borelioza to paskudna choroba, a nieleczona może przynieść przykre konsekwencje nawet po latach

Gość Misiu123
przeciez taki tusz to silna toksyna,organizm reaguje niestety

Gość gość
Rumień z jednej strony ciała? Może półpasiec?

Gość Misiu123
Półpasiec od tatuza sie nie zdarza

Gość Misiu123
Editta van K,ciebie pogieło,skoro uwazasz ze tusz jest taki pozywny :D

moj facet ma strudio tatuazu, sama mam kilka tatuazy, tusz nie jest szkodliwy. to tylko pigment. jakim cudem mialby byc toksyczny? to nie trutka na szczury tylko preparat do wtrzykiwania pod skore...

Gość odpowiem Ci tak_
tusz to nie jest toksyna ale jak wszystko moze uczulac. Adamie objawow HIV to sie nie doszukuj bo wirusa zdiagnozuje sie za pomoca testow a nie objawow a i na nie zdecydowanie jest za wczesnie. WZW tez nie daje objawow w postaci rumienia i na objawy jest za wczesnie - test robi sie po ok 6-8 tyg. To wygląda na pólpasiec, jezeli masz objawy gypopodobne, temp. i rumien z boku tułowia. Testy zawsze warto zrobic, chocby dla wlasnej wiedzy i swiadomosci jezeli miales jakies kontakty ale ja bym raczej obstawiala cos innego. Test na hiv ale IV generacji mozesz zrobic po 21 dniach od dnia "0", na wzw troche musisz odczekac.

Gość Misiu123
No i co z tego ze nie trucizna,ale toksyna,ciało obce,wstrzykujac pod skóre dostaje sie do organizmu, i niestety słabsze jednostki moga to odchorowac,Farba do włosów też nie jest trucizną,a jest silna toksyna i wiele wiele innych rzeczy powszechnego uzytku

Gość Misiu123
odpowiem Ci tak_tak jasne tusz jest cudowny,tylko nie zdarza sie tak ze dostajesz połpaścia po zrobieniu tatuazu,to poprostu reakcja organizmu na walke z toksyną

Gość Misiu123
Editta Van K,a w jakim Ty świecie zyjesz,nikt nie bedzie badał kazdej partii tuszu,bo niby musi byc certyfikat,

Gość odpowiem Ci tak_
a czy ja napisalam ze tusz jest cudowny i trzeba sie nim nacierac w celach zdrowotnych? czytasz czy dopowiadasz? Tusz moze wywolac alergie!!! to napisalam ale to nie trucizna. PS. chyba nie wiesz co to pólpasiec i jaki wirus go wywoluje jezeli piszesz ze to odczyn alergiczny :)

Gość odpowiem Ci tak_
tak dla wiadomosci pólpasiec to nic innego jak reaktywacja wirusa ospy ;)

Gość gość
Oj wiemy co to półpasiec i co go wywołuje,ale mówimy o reakcji organizmu na tusz,który jest ciałem obcym i nie jest obojetny dla organizmu

Gość odpowiem Ci tak_
to sie ciesze ze wiecie :) wiec co ma alergia do polpasca? Nic nie pisze ze go tatuaz swędzi albo ma w tym miejscu jakies dziwne podraznienie, oczywiscie inne niz zwyczajnie to bywa po tego rodzaju zabiegu. Tatuaz nie ma nic wspolnego z polpascem. Mogł zarazic sie niezaleznie od zabiegu.

Gość gość
No wiec własnie o tym mówie,ze połpasiec nie ma nic wspolnego z tatuazem,a złe samopoczucie jest,osłabienie organizmu poprzez dostarczenie toksyny do organizmu