Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość almondxx

Kończą się wakacje a ja nie wyszłam z domu ani razu depresja

Polecane posty

Gość saskia233
A ja jakos wole chodzic do kobiet lekarzy. :D I tak usuwa niektore posty. ;) Nie ma mojego, w ktorym opisywalam szczegolowo moja terapie grupowa. :D

Gość almondxx
?ja nie usuwałam żadnych postów. tak myślę, że spiszę wszystkie te objawy na kartce i powiem, bo tak to zapomnę, choć sceptycznie podchodzę do tego, jak już wolałabym brać jakiś lek raz na jakiś czas niż tak dzień w dzień. Zresztą leki nie rozwiążą moich problemów, jestem młoda, chciałabym cieszyć się życiem, (bo jak nie teraz to kiedy) no, ale nie potrafię, wszystko analizuję i w rozmowach z ludźmi układam scenariusz co powiedzieć, jak powiedzieć, kiedy się zaśmiać, zmarszczyć brwi, czoło itd. I tylko ciągle spać mi się chce, ziewam, moja matka stwierdziła, że muszę coś ćpać, bo zachowuję się jakbym była w innym świecie, gdzieś daleko.

Gość kolejna wariatka
dobry:) z facetami fajniej sie rozmawia, ich glos dziala kojaco przynajmniej na mnie :P ....boicie sie tego co bedzie dalej? ja bardzo bo nie wyobrazam sobie doroslego, samodzielnego, odpowiedzialnego zycia bez rodziców i ich pomocy zgine, dla nich staram sie ogarniac i przy nich jako tako egzystowac jak ich nie ma a wlasnie nie bylo ich przez te 3 tyg. to non stop, cpalam psychotropy, pilam, lezalam calymi dniami no i mialam te proby ... jestem niezdolna do samodzielnego zycia, mam obsesje na punkcie wygladu czasami jestem normalna a czasami wpada we mnie taka psycholka i robie takie rzeczy o ktorych nie mowie nawet psychiatrze bo by mnie wsadzil do psychiatryka.. tak wiec wiem ze latwo jest doradzac w teori a w praktyce..inaczej to wyglada teraz jest w miare ok bo nie mam wiekszych stresow i przyjmuje leki regularnie

Gość saskia233
Ja tez sie boje samodzielnego zycia. :( Mam takie przeczucie, ze sobie sama nie poradze i ze wyladuje pod mostem. Chociaz nie jestem jakas gorsza od innych, a w niektorych dziedzinach nawet lepsza od wielu ludzi to caly czas mam w glowie najczarniesze scenariusze. :( Boje sie strasznie samodzielnosci i na razie z tego strachu (ale tez z powodu marzen ;)) planuje pojsc na drugi kierunek studiow i studiowac do 30. :D :D

Gość saskia233
I tez ukladam sobie co mam poweidziec. :( Moze nie w przypadku tych najblizszych osob jak rodzina czy przyjaciólki, ale np w sytuacji z nowo poznanym chlopakiem nie wiem co mowic i musze miec przed spotkaniem przygotowane tematy. Caly czas martwie sie ze wychodze na nudna.:( Albo w tych bardziej oficjalnych kontaktch musze miec przygotowane to co chce powiedziec. :O I wychodzi na to ze przygotowanie sie do wizyty np w dziekanacie zajmuje mi wiecej czasu niz sama wizyta! :O Troche to meczace, ale co mam zrobic. Mam nadzieje ze po terapii to sie zmieni na plus. :P

Gość saskia233
A posty sie same usuwaja. :P Od czasu zmiany wystroju kafeteria jest jeszcze bardziej popieprzona i nie dziala tak jak nalezy.

Gość gosciówaaaaa
to musicie sie wziac w garsc !

Gość kolejna wariatka
tylko ze "wez sie w garsc" przy powaznych zaburzeniach w ogole nie ma racji bytu, bo to nie jest od nas zalezne przy naprawde głebokiej depresji nie jestes w stanie nic zrobić przy ataku paniki czy lęku myslisz tylko o tym zeby pozbyc sie jego zródla nie da sie wtedy myslec racjonalnie no po prostu sie nie da

Gość gość
też mam lęki, napady paniki i jak się zaczyna taki napad to przeważnie...masturbuję się, wiem, że to głupie, ale to jedyne co mnie uspokaja i pomaga, najgorsze jest jak mam taki napad w sklepie, w pracy, muszę wtedy szybko pójść do łazienki i... Z tym też mam problem, bo ciągle myślę o seksie i muszę się masturbować conajmniej 5-6x dziennie, ;/

Gość saskia233
ja "bralam sie w garsc" przez 4 lata i gowno to dało :O dopiero psychiatra mi pomogl

Gość gość
ja chyba nie mam depresji ale pewne elementy fobii spolecznej(drzenie rak i ciala w pewnych sytuacjach spoleczny ).niby chodze do pracy,wychodze do sklepow ale zycie przecieka mi miiedzy palcami. wlasnie konczy mi sie urlop ktory spedzilam w dommu glownie przy tv i kompie, jestem samotna mimo 37 lat. moje zycie to taka wegetacja, unikanie sytuacji wywolujacych drzenie :-(

Gość multixxxxx
witam was, też mam podobne problemy, depresja, lęki, nic mnie nie cieszy, różne myśli chodza po głowie, eh...do tego bulimia, nie mogę sobie już z tym poradzić, to mnie niszczy. Czy psychiatra mógłby coś poradzić na bulimię, jakieś leki? po prostu to niszczy moje zdrowie, ciało, psychikę:((

Gość saskia233
Wiem, ze na bulimie niekotrzy przepisuja fluoksetyne, ale czy ona dziala to nie wiem. Moze lepsza bylaby jakas terapia z psychoterapeuta? :)

Gość saskia233
Ostatnio poznalam chlopaka. I juz sie zaczelo - wyszukuje w nim na sile wady, zeby sie tylko z nim nie spotykac. Przykladowe odkryte przeze mnie "wady": jest dla mnie zbyt przyzwoity, jest wierzacy (ja jestem watpliwej wiary :D), ma zbyt dobra prace itp. Ale ze mnie beznadziejny przypadek. :O :O A przeciez nie chce byc samotna do konca zycia. :( :O :O

Gość worg555
a ja zawsze szukam facetów, którzy są zajęcia, niedostępni emocjonalnie, bo wiem, że mnie odrzucą i chcę być odrzucana, nie wiem dlaczego:( w ogóle wszystko jest c*****e, płaczę codziennie, nie mogę przestać:(

Gość almondxx
smutek, smutek i pustka w sercu, płacz, wszystko jest bez sensu:(

Gość saskia233
nie mysl tak almondxx :( kiedys sobie odbijemy :D

Gość kolejna wariatka
ja nie tak dawno zakonczylam swój związek tak naprawde boje sie byc z kims blisko bo nie chce zeby ten ktoś zobaczył moją prawdziwa twarz tzn takiej smutnej psycholki do tego dzisiaj mam zły dzień 😭 okropnie sie czuje chce, mam dola, chce mi sie wyć i widze wszystko w czarnych barwach myśle juz tylko o tym jak sie za chwile zacpam uspokajajacym psychotropem i znowu planuje swoje samobojstwo :(

Gość saskia233
Moj ostatni chlopak powiedzial mi ze jestem przygnebiajaca i nie chcial sie ze mna spotykac, bo zle wplywalam na jego psychike. :O A ja wcale sie za taka nie uwazalam. :( Myslalam ze jestem normalna. ;) Ale rzeczywiscie seks byl bardzo przygnebiajacy. :( To co mi powiedzial troche mnie dobilo i to glownie przez to poszlam do psychiatry. Ile ja lez przez niego wylalam to juz nie zlicze. :D Dzis sie poklocilam z ojcem i tez mam slaby humor. Dodatkowo stresuje sie tym, ze niedlugo bede miala rekrutacje na studia II stopnia, a potem bede musiala sie starac o ITS i zamartwiam sie tym, ze mi go nie przyznaja. :( Kolejna wariatka mam nadzieje ze nie zrobilas nic glupiego. :( Moze zalozymy sobie jakas grupe samopomocy? ;)

Gość saskia233
Ktoras pisala o bulimii. Ja bylam bardzo blisko tej choroby. :O Tylko wizja pęknietego przelyku powstrzymywala mnie przed wymiotowaniem. ;) No i wiedzialam, ze jak juz raz zaczne to bardzo trudno bedzie to skonczyc. :(