Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajedna

SAMOTNOŚĆ

Polecane posty

Gość zakręcona w lewą stronę
klimatyczny, owszem ale robi się z pokoju kotłownia! był na planie, ale i tak nie ogrzałby ogromnego domu, jedynie stałaby antrapa i mnie zaraz atak kaszlu męczy od palonego drewna, nie mogę siedzieć w takim pomieszczeniu

Gość samajedna
Cześć kobitki, przyszłam powiedzieć dobranoc. Miałam dziś cały dzień zajęty, bylam nawet za miastem, trochę połaziłam po lesie i teraz z przyjemnością siedzę sobie w domku :)

Gość TWA w pomarańczy_
Sama, nie znaczy samotna Kobiety wolne, wbrew powszechnie panujących opinii nie są brzydkie, niemądre i "po prostu nikt ich nie chciał". Szkoda, że nie wszyscy rozumieją, że bycie singlem to świadomy wybór. Kobiety potrafią być szczęśliwe również bez mężczyzn Tajemnica kobiecego szczęścia polega na życiu bez mężczyzny - to zdumiewający wynik sondażu przeprowadzonego wśród 4,5 tys. kobiet przez brytyjskie czasopismo poświęcone zagadnieniom społecznym. Wyniki ankiety sugerują, że kobiety żyjące samotnie cieszą się lepszym psychicznym samopoczuciem od pań, które wyszły za mąż lub są po rozpadzie związku. Wolą żyć solo. Zanim złożą ślubną przysięgę mają czas na to, aby ukończyć studia, znaleźć ciekawą pracę, awansować na wyższe stanowisko czy wreszcie wyszumieć się towarzysko. Nabierają pewności siebie, są atrakcyjne i zadbane. Taki model życia dostarcza im satysfakcji pod warunkiem, że potrafią odrzucać przyjęte stereotypy, są odważne i chcą postępować zgodnie ze swoimi upodobaniami. Mogą też do woli zmieniać swoich partnerów. Małżeństwo czy stały związek odsuwają na bliżej nieokreśloną przyszłość. Na pierwszym miejscu stawiają wykształcenie i karierę zawodową, która gwarantuje im finansową niezależność. Mają własne mieszkania, samochody, wyjeżdżają na zagraniczne urlopy. Niech żyją wolne kobiety - mówią i przybijają sobie "piątki" po raz kolejny słysząc, jak ich znajomy odmawia swojej dziewczynie kupna drogich kosmetyków. Po prostu kupią je sobie same i sprawi im to tym większą radość. Są same, ale nie samotne. Zazwyczaj otaczają się gronem przyjaciół i znajomych, od czasu do czasu miewają partnerów, którzy zaspokajają ich potrzeby emocjonalne i seksualne. Nie chcą związywać się z kimś na stałe. Cenią sobie własną wolność. Z odzysku, niektórych wyboru Dla niektórych jest to wolność na nowo odzyskana, po rozwodzie z partnerem, który wciąż "podcinał skrzydła". Inni nie czekają na to, aż na własnej skórze doświadczą nieudanego małżeństwa. Niektóre same świadomie wybierają samotność, za inne wyboru dokonuje los. Są też takie, które nie wykluczają, że kiedyś z kimś się zwiążą, ale nie szukają partnera na siłę. Akceptują to, że na razie są same i pozostają otwarte na to, co może się w ich życiu prędzej czy później zmienić. Nie zamartwiają się z powodu swojej samotności, nie zamykają w sobie i nie myślą z przerażeniem o upływie czasu. Są pogodne, znają swoją wartość i potrafią cieszyć się życiem. Nie unikają towarzystwa, łatwo nawiązują nowe kontakty. Nikt nie powiedział, że takie podejście do życia to prosta sprawa. Warto jednak popracować trochę nad sobą, aby czas przeżyty solo dostarczył nam wielu satysfakcji. Oczywiście, że bycie singlem, jako wariant życiowy nie jest dobry dla każdej osoby. Do stanu wolnego raczej nie nadają się ludzie słabi psychicznie, niesamodzielni i niezaradni życiowo, potrzebujący oparcia, akceptujący tradycyjną rolę kobiety czy mężczyzny w społeczeństwie. Nasze społeczeństwo zbudowało sobie model rodziny i większość uważa, że jest on jedynie słuszny. Ma być 2 + 1, 2 + 2, ale 1 po prostu się nie kalkuluje. Nadal przypina się etykietki "starej panny", i "starego kawalera", choć coraz częściej osoby żyjące w tzw. Długodystansowych związkach patrzą na singli z zazdrością. Plusy bycia wolną kobietą: • Jesteś panią siebie i sama możesz decydować o swoim życiu. • Robisz to, na co masz ochotę, spotykasz się z tym, kim chcesz i kiedy chcesz. • Nie musisz liczyć się ze zdaniem partnera i brać pod uwagę jego opinii. • Masz czas tylko dla siebie i dysponujesz nim według własnego widzimisię. • Zamiast pędzić po pracy do domu, możesz pójść do przyjaciółki, zamiast oglądać z nim mecz, możesz iść do kina. • Nikt nie wypomina ci, że tyle czasu poświęcasz sama sobie. • Możesz o siebie zadbać, bez wyrzutów odpocząć, gdy jesteś zmęczona. • Nie biegasz po domu, sprzątając za nim, nie zastanawiasz się nad jego humorami. • Możesz pomyśleć o swoich zainteresowaniach, pasjach, marzeniach i realizować je. • Jeśli najważniejsza jest dla ciebie praca, stawiasz na karierę zawodową. • I nie zapominasz o tym, aby po prostu dobrze się bawić. dobranoc

Gość zakręcona w lewą stronę
🖐️ u mnie deszcz, wilgoć powoli przebija się słońce wilczku, przyjmę te rady jak dobrą monetę! ..u mnie nieciekawie wczoraj robiłam tort gotuję jarzynę na sałatkę zrobię żurek potem obiad impreza u mnie...zjazd rodzinny ale od jutra ok. 20 odzyskam wolność...i będę robiła to, na co będę miała ochotę:P miłego dnia!:classic_cool:

Gość gość
TWA w pomarańczy_ Miło się to czytało ale jest takie powiedzenie "jak sie ma co sie lubi,to sie lubi co się ma" I to sie sprawdza w życiu. Kazda kobieta chce miec w życiu chłopa i wszystko inne co napisałaś .Chce miec męza,dzieci ale często nie chce obowiązków rodzinnych.Gotowac?NIE-bo nie lubi,Prasować?NIE bo przeciez to zajecie dla gosposi,Sprzatać?NIE,moze zrobic to gosposia i tak by wymieniac ,wymieniać. Facet ma zarobic,umiec zrobic to czego ona nie lubi,nie chce,nie potrafi a ona moze isc do pracy spelniac sie zawodowo,zarobic na swoje waciki i miec wolnośc. W takim razie czemu tak ganiaja za portkami,o co chodzi.Szukaja jeleni w postaci chłopa i tesciowej ,darmowej opiekunki,bo ich własna mamusia jest podobna do córci wiec liczyc na nia nie można.

Gość gość
nudne jest zycie samotnych kobiet,porazka ,w ogole bez dzieci,rodziny,nie wyobrazam sobie

Gość TWA w pomarańczy_
do gościa z 9.27 ᠋ Dlaczego kobiety ganiają za mężczyznami, dlaczego za wszelką cenę chcą wyjść za mąż - to pytanie nie do mnie. Być może powodem jest to, że przez wieki dominacja mężczyzn czyli patriarchat był tego powodem, kobiety były spychane do roli żon i matek, natomiast wszystkie inne dziedziny życia były zarezerwowane dla facetów. I czy kobiecie to się podobało czy nie, tak było, a presje społeczne czy presje rodzinne były bardzo silne. Teraz się czasy zmieniły. Społeczeństwa cywilizowane ewoluowały...kobiety mogą żyć samodzielnie, pracować, kupić mieszkanie i utrzymać wysoki poziom swojego życia. Już do tego nie jest potrzebny mężczyzna, wystarczy wykształcenie, zdolności, ambicje i można karierę zrobić na swoim nazwisku nie męża. Zostały otwarte drzwi, które kiedyś były zamknięte na wiele zamków. I kapłanki domowego ogniska stały się bizneswoman :D

Gość TWA w pomarańczy_
Co do dzieci to się nie wypowiadam. Każdy odpowiedzialny człowiek powinien zdawać sobie sprawę z tego, z czym się wiąże przyjścia na świat dziecka. I czy jest gotowy by podołać obowiązkom. Bo dziecko to nie przedmiot, którego można się pozbyć. A to czy się ma nudne życie czy pasjonujące, zależy wyłącznie od człowieka a nie od ilości posiadanego potomstwa.

Gość TWA w pomarańczy_
A i jeszcze to chciałam napisać, że dzieci to nie jest panaceum na samotność rodziców, wynikłą w wyniku rozwodu czy śmierci małżonka. Dziecko jest odrębną jednostką, pragnącą pragnąca mieć prawo decydowania o tym, czego chce. Oczywiście pomoc, wsparcie rodzicowi, jak najbardziej...ale bez przesady.

Gość gość
10.11.13 Powiedz że żartujesz??? ile to jest u nas w Polsce takich kobiet samowystarczalnych???? a jesli sa to czemu nie sa same, a ganiaja za starymi facetami z grubymi portfelami???A czemuż to każda która chce złapać faceta robi to poprzez kontrolowaną wpadkę by usidlić go dzieckiem???przeciez jak taka samowystarczalna,wykształcona to mogłaby wychowywać sama. Ja odpowiem :łatwiej życ rozwódce niż starej pannie bo to drugie z reguły oznacza ze nikt jej na stałe nie chciał a jedynie na jedna noc i to nie zawsze. Dzisiejsze kobiety są towarem,można je kupić .Nie przebierają w środkach,wystarczy poczytac fora kobiece i włosy dęba stają.Nie róbmy z nich tego kim nie są i nigdy nie będą,to gatunek który przebija na głowe najmądrzejszego faceta.Nikt nie dorówna im w manipulacji,bezczelnosci i zazdrosci.

Gość TWA w pomarańczy_
Drogi gościu nie podejmuje się dyskusji na temat dlaczego to ? dlaczego tamto ? Wielkie umysły tego świata głowią się nad zawiłościami psychiki człowieka ...a Ty wymagasz cudów :p ode mnie... Nie jestem naukowcem, nie prowadzę znaczących badań...odpowiedziałam ogólnie co myślę. I tyle. I sądzę że nigdy nie dowiesz się prawdy, bo ludzie nie znoszą się przyznawać do tego, że kierują nimi niskie pobudki, z naciskiem na materialne...a o wielkiej miłości lubią tylko czytać lub oglądać na ekranie.

Gość gość
One nie musza sie przyznawać i widac to w kazdej dziedzinie życia.To nie moja filozofia,to kazdy normalny człowiek widzi i wcale nie trzeba być naukowcem by to zauważyć.Nie miej jednak nie jest to spójne z twoim rozumowaniem w powyższych postach.

Gość TWA w pomarańczy_
Wszystko jest bardzo spójne :D Ale ja się nie interesuje życiem innych, nie siedzę ani w ich domach ani w ich głowach. I niewiele, ależ skąd wcale !!! mnie nie obchodzi, że jakaś kobieta mieszkająca gdzieś tam dalej złapała starego bogatego. Jej życie...jej sprawa. ᠋ Ja mam swoje i temu całą swoją uwagę poświęcam. ps I najlepiej nie uogólniać. Nie wrzucać wszystkich do jednego worka.

Gość gość
10.11.13 to miało być rozważaniem filozoficznym czy opisem rzeczywistości,ZDECYDUJ SIE.Bo prawda życiowa jest zupełnie inna a ty tez tu wrzucasz wszystkich do jednego wora. Ja swoje osady opieram na przykładach i to nie znaczy ze siedze u nich w domu badz sledze czyjes życie.Internet daje nam to wszystko.

Gość TWA w pomarańczy_
o 0.35 to kopia artykułu...przeze mnie wklejona...i tylko... życzę przyjemnej niedzieli

Gość gość
Rowniez:)

Gość ona szuka męża 35 śląsk
Wiecie co nie wszystko jest takie czarno-białe. Kobiety szukają stabilizacji materialnej u boku mężczyz bo są odpowiedzialne za to co dzieciom do garnka włożą. Za co je utrzymają itd. Znaleźć obecnie normalnego mężczyznę graniczy z cudem...

Gość babobij
Gościu Przykłady każdy ma inne tak jak życiorys-każdy ma inny. Natomiast internet daje nam wszystko i nic. Ludzie nawet nie chcą przybrać tymczasowego nika, bo może ktoś ich będzie obserwować. No to chyba nie wierzysz, że piszą zawsze prawdę. Niektórzy piszą bajki, żeby podkręcić temat i mają ubaw po pachy.

Gość ona szuka męża 35 śląsk
Kiedy kogoś poznaję i ten dowiaduje się, że jestem jeszcze "starą panną" to dziwi się i snuje domysły co ze mną jest nie tak. Nigdy nie wpadnie na to, że może "coś nie tak" było z tymi poznanymi kandydatami na męża bo przecież ja mam aż 35lat... Niestety takie czasy, że mało kto żyje wartościami i kieruje się moralnością. Każdy chciałby skonsumować związek w pierwszych trzech miesiącach znajomości bez większego zaangażowania emocjonalnego. A po tem zdziwienie, że frustracja, nic go nie cieszy, depresje itd. Kiedy ludzie nie dają sobie szans poznania się głębiej. Ludzie naoglądali się durnych filmów i myślą, że życie to bajka. Brak mi dojrzałych emocjonalnie ludzi mimio, że mam wielu znajomych w moim i w starszym niż mój wieku. Brak normalności. Każdy kreuje się na super bohatera a w głębi duszy tęskni za zrozumieniem i bliskością drugiego człowieka.

Gość babobij
35 Śląsk Może masz pisane, że będziesz sama. Ale nie ma się czym przejmować. Najważniejsze jest zdrowie i pieniądze, a bez reszty można żyć.

Gość gość
ona szuka męża 35 śląsk Wiecie co nie wszystko jest takie czarno-białe. Kobiety szukają stabilizacji materialnej u boku mężczyz bo są odpowiedzialne za to co dzieciom do garnka włożą. Za co je utrzymają itd. Znaleźć obecnie normalnego mężczyznę graniczy z cudem... Ejjjj,czy to jedyny powód dla ktorego facet ma być bogaty??? Rodzic dzieci tylko dlatego ze wskoczyło sie do łóżka facetowi z kasą??? to jest ta odpowiedzialność.Dla mnie to sie nazywa kalkulacja miła pani. Znalezc dzisiaj kobiete na żone to nie tylko graniczy z cudem ale to tak jak lot na ksiezyc

Gość TWA w pomarańczy_
Babobij fajnie że zajrzałaś... już sobie poszłam bo dyskusja z gościem zaczęła mnie męczyć, jakieś seksistowskie poglądy ma :p Wygłaszać sądy na podstawie tego, co się przeczyta w internecie...zdecydowanie odważne stanowisko...dla mnie trochę za mało 35 Decyzja o zawarciu małżeństwa to była najważniejsza decyzja w moim życiu, więc rozumiem Twoje obawy i dobrze że kierujesz się rozsądkiem... Jest wiele nieudanych małżeństw, które dawno by się rozpadły, gdyby nie to że są ze sobą ludzie w tych małżeństwach ZWIĄZANI I NA PEWNO NIE MIŁOŚCIĄ.

Gość gość
TWA w pomarańczy seksistowskie poglady moze mieć facet,ja jestem kobietą i to co wkleiłas widocznie cie rajcuje.Ja durnych tekstów nie czytam i nie wklejam.Zycie jest życiem i tego sie trzymamNajlepsza obroną jest atak jesli sie nie ma argumentow.Miłego wieczoru.

Gość TWA w pomarańczy_
drogi gościu najlepszą antykoncepcją jest wstrzemięźliwość :D:classic_cool: i wybaczcie miłe koleżanki jeżeli facet chce sobie p******ć :p to musi się z tym liczyć, że może być z tego ciąża więc niech sobie kupi gumową lalkę :p będzie zawsze chętna i nie poda go o alimenty :p

Gość TWA w pomarańczy_
jednak przeczytałaś bo się do niego odniosłaś :p to czy coś jest durne czy nie, to pojęcie względne możesz napisać jedynie, że nie pochwalasz życia wolnej kobiety

Gość gość
sadzisz ze o zabezpieczenie ma zadbac tylko facet?czy kobiecie na tym nie zależy?nie wyobrażam sobie zdać się tylko na męża,a ja w obłokach ,a pózniej pretensje bo niechciana ciąża.Te co tak wpadaja to nie myśl sobie ze nie chcą,dobrze wiedza z kim i kedy trzeba.Słyszy sie czasem w pracy cyt".a co tam,to dobry materiał genetyczny i jeszcze bogaty"

Gość gość
Ależ własnie pochwalam,nikogo nie krzywdzi,nie narzeka i jest szczesliwa.

Gość TWA w pomarańczy_
odniosłam się do stwierdzenia łapania faceta na ciążę...

Gość TWA w pomarańczy_
goście bądźcie uprzejmi się choć ponumerować...bo się małe zamieszanie robi... w końcu nie wiem ...czy nocny tekst durny czy mądry ?:D