Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati przez duże P

Dlaczego w Polsce Ikea to symbol luksusu i zachodu

Polecane posty

Gość Pati przez duże P

Dlaczego w Polsce ludzie tak podniecają się Ikeą? Nie rozumiem tego? Całe rodziny tam jadą, chodzą z tymi torbami. Każdy z rodziny prawie ma żółtą torbę a w niej świeczki i jakieś tam pierdoły. Moim zdaniem meble z Ikei to żaden luksus! To zwykłe meble, gdzie na zachodzie nie są niczym super. Nie rozumiem tego Polskiego Zachwytu na słowo Ikea

Gość gosc niedzielny
ja nie rozumiem twojego zachwytu tym ze oni sie zachwycaja :O:D

Gość gdzie ta keja a przy niej ten
nie ma przepisu ze trzeba wszystko rozumiec :classic_cool:

Gość Pati przez duże P
Niech mi ktoś nasra do ryja.:O

Gość Pati przez duże P
Ooo wiedzę że mój post uraził jakiegoś Polaka hahhaa

Gość gość
ja nie mam Ikei w domu ...

Gość gość
przede wszystkim straszne dziadostwo tam jest, ale firma jest w Polsce od lat 70 i ma inne rzeczy niż w ogółach sklepów. Na ogół nowinki, tyle że badziewne. A ludzie gonią za modą od zawsze. Niewazne czy ładne, nieważne czy trwałe. Ważne że modne :)

ja lubię ikeę za wzronictwo, które mi odpowiada (oczywiście nie wszystko), za to, że jak potrzebujesz na szybko urządzić wnętrze to możesz to zrobić naprawdę niskim kosztem. nie uważam ikei za jakikolwiek luksus, to meble przeciętne, ale na pewno jeśli chodzi o design na wyższym poziomie niż inne tego typu, jak brw, agata meble itp. jest idealna dla młodych ludzi, którzy często się przeprowadzają albo mają mało kasy na urządzenie się. mam sporo rzeczy z ikea i jestem z nich zadowolona, nie narzekam - a gdy kupuję coś naprawdę taniego to nie zakładam, ze zostanie to ze mną przez następnych 10 lat.

Gość gość
bo wyobraz sobie, ze polskie firmy meblowe to dno i kilometr mulu :O ze meble rozwalaja sie po zaledwie pol roku, szuflady z komody rozpadaja sie chyba ze z zewnatrz przybijesz je do bokow gwozdziami nie baczac na wyglad komody. polskie meble to kicz i tandeta, a Ikea faktycznie, nie ma mebli rewelacyjnych na te kase (bo to wciaz nie jest wcale taki tani sklep jak by sie moglo wydawac i jak chca te Ikee prezentowac) ale przynajmniej sa dobrze wykonane

Gość gość
sama sobie przeczysz, autorko. Jesli byłby to luksusowy sklep, nie byloby w nim tak tłoczno. Sa to meble na kieszen przecietnego obywatela do tego KAZDY element wyposazenia jest zaprojektowany przez profesjonalistę, ktory podpisuje go swoim nazwiskiem. Elementy latwo sie zestawia, sa praktyczne, szczególnie dla mlodych na ich pierwsze miaszkanie. A co do tłoku - tloczno jest takze w kazdej galerii handlowej i supermarkecie, nie znaczy, ze sprzedaja tam luksusy. W Ikei dodtkowo jest tania i smaczna restauracja i przyjazne dzieciom kaciki.

Gość gość
A może po prostu Polakom odpowiada styl/wzornictwo Ikei?