Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć niemowlaka zasypiać samodzielnie

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że to moja wina, "rozdziadowałam" go i tyle. Po powrocie ze szpitala zasypiał pięknie sam, później kolejno na rękach, w wózku i teraz muszę bujać go w leżaczku - zarówno w trakcie dnia jak i na noc. Czy jest jakaś metoda żeby zasypiał sam położony do łóżeczka? Dodam, że jak zaśnie, to zawsze jest przenoszony do łóżeczka i śpi w nim chętnie. Ma 5 miesięcy i już z tego leżaczka wyrasta, poza tym chyba czas najwyższy na samodzielne zasypianie:)

Gość gość
DZIECKO 5 miesięczne nie jest już niemowlakiem !!!

Gość gość
Wiek niemowlęcy to okres od urodzenia do końca pierwszego roku.

Gość gość
To go przestań bujać, bujnij dwa, trzy razy i czekaj.

no u nas było tak, że mała zasypiała przy piersi czyli przy ostatnim karmieniu, obecnie daję jej butlę sinlacu przeważnie, obecnie daję butlę w łóżeczku i mała zasypia i tak śpi do ok. 5.

Gość gość
A jak zmeczonego polozysz do lozeczka to co robi?drze sie ?moj czasem pomarudzi ale zasnie. Ja zawsze go klade,daje buziaka i wychodze. Moja obecnosc go rozprasza i wtedy zasnac nie moze. A jak wyjde to chwile posteka i zasypia. Ale to sporadycznie te stekania,jak bardzo zmeczony jest. zazwyczaj go odkladam wychodze i spi.

Gość gość
najgorsze dopiero przed Tobą. zobaczysz jak to jest usypiać roczne dziecko które potrafi już chodzić i za wszelką cenę nie chce leżeć. Przerabiałam to z moją dwójką. Więc teraz co możesz zrobić by go szybko uśpić to wsadzaj do wózka i bujaj. będzie starsze to wystarczy że będzie siedział w wózku i np.oglądając bajkę samo zaśnie. tak ok 18msc- 2lata jak już będzie coś rozumieć i będzie mieć już swoje łóżko możesz przy nim siedzieć do upadłego (jak będzie w swoim łóżku oczywiście) aż samo nie zaśnie. z dnia na dzień czas jego zasypiania wtedy będzie się skrócał...

Gość gość
Ploz w lozeczku I siedz przy dziecku. Pospiewaj, ponuc cos zeby wyciszyc, nie nos na rekach. Teraz to jakies 7 kilo potem bedzie 10 do noszenia I z czasem coraz dluzej.wozek jest od spacerow a nie od usypiania. Dziecko powinno zasypiac tam gdzie spi. Moze obudzic sie w nocy I wystraszyc " nowego" miejsca

Gość gość
"rozdziadowałaś" pięciomiesięczne dziecko? bzdury. gdy był noworodkiem to zasypiał sam, bo noworodek jeszcze nawet nie wie co się z nim dzieje a jego egzystencja sprowadza się niemal wyłącznie do spania.

Gość gość
A nie słyszałaś o tym, że bujanie szkodzi dzieciom?!

Gość gość
Moja też 5 miesięcy i nie zaśnie sama. Na początku przy piersi a teraz tylko przy butli nawet jak nie jest głódna to pociągnie 20ml i dopiero zaśnie. Inaczej sie nie da bo jest jeden wielki krzyk. Raz udało mi sie ja uśpić bez butli ale trwało to prawie godzinę. Siedzialam przy łozeczku i ciągle coś mruczalam, cichutko spiewalam, a reke musialam miec w lozeczku i delikatnie ja masowac bo inaczej płakała. Po za tym to może ze 3 razy od urodzenia zdarzyło sie że sama zasnela. No chyba. Że w nocy sie przebudzi i marudzi to tylko ja kocykiem przykryje i zaśnie.

Gość gość
ja tez z tym walczylam córka ma obecnie 7 miesiecy poprostu po zjedzeniu kładłam do łozeczka dawałam pieluszke i smoka i siedzialałam obok , krecila sie , wypluwała smoka, nakrywała pileucha , stekała marudzila itp.. potrafi 100 razy przekrecic sie z boku na bok i wkoncu zasypia z kazdym dniem czas sie skracał teraz zajmuje jej to góra 10 min

Gość gość
moja coreczka ma 8 miesięcy i od urodzenia jej zasypianie wygląda tak, że dostaje butlę z mlekiem , wypija i odkładam ją do łóżeczka( śpi od zawsze tylko i wylącznie na brzuszku, teraz już zmienia pozycje), kładę na brzuszku, daję jej pieluszkę, właczam kołysanki i wychodzę. Czasem zasypia po 5 minutach, czasem godzinę leży i sobie "gada" :) jak płacze to wchodzę i sprawdzam co sie dzieje, daję buziaka mowię dobranoc i wychodzę

Gość gość
On jest jeszcze na piersi, ale już przy niej nie zasypia. Nawet jak mu się zdarzy i chcę go odłożyć od razu do łóżeczka to się natychmiast wybudza i muszę go pobujać w leżaczku. Próbowałam kilkakrotnie zostawić go do zaśnięcia w łóżeczku. Na próbę siedziałam, głaskałam i śpiewałam jak i wychodziłam, żeby został sam. Oba sposoby kończyły się wielkim płaczem, a tak przecież też być nie może. Nie chcę żeby zasypiał z wycieńczenia od płaczu. Będę próbować. Może się nauczy zanim się leżak pod nim zapadnie:), bo ma już 9 kg.