Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę umrzeć

Trądzik najgorsze co może być

Polecane posty

Gość gość
temat ważny und poważny,bo Ty jeszcze nie masz takiego doświadczenia i tak ogromnie szerokiej wiedzy,aby kojarzyc te fakty z tym co było w przeszlosci i tym co Twoja podswiadoma czesc ciebie trzyma w swojej pamieci i jak wpływa ogolnie na nasze zycie i zdrowie,przktycznie na wszystko co nas spotyka,mysli sa przyczynami a warunki skutkami najpierw Ty masz swoja myśl,pozniej ona ma Ciebie,wszystko co sie w Twoim zyciu dzieje,jest kreacją Twoich mysli słow i obrazów z przeszłosci

Niestety blizny już mam i to duże (dwa placki na policzkach plus dwie malutkie) próbuję to zakryć ale za bardzo nie daję rady. Ja o trądziku bardzo dużo czytam na internecie, ale właśnie bardziej o takich rzeczach drogeryjnych (oprócz maści cynkowej).

@ gość owszem, nie uważam się za super oświeconą więc może rzeczywiście jeszcze nie dojrzałam do pewnych wniosków. a skoro do nich nie dojrzałam nie doszłam, to widać nie bez powodu, może po prostu nie jestem na to gotowa.

temat ważny und poważny a co myślisz o jedzeniu przy cerze trądzikowej co odstawić a czego jeść więcej? (słyszałam że mleko ogólnie nabiał źle działa na cerę)

@ Chcę umrzeć to właśnie poszukaj o naturalnych metodach leczenia, bo one zazwyczaj są skuteczniejsze. a poza tym nieraz wychodzą taniej, choćby taki olejek lawendowy kosztuje grosze w porównaniu do tego ile kosztują te apteczne czy drogeryjne maści, żele etc. wiele osób sobie chwaliło właśnie olej tamanu jako coś co nie dość że leczy skórę to jeszcze niweluje ładnie blizny. tak samo olej arganowy bardzo fajnie działa na skórę jeśli chodzi o blizny. ale to są takie droższe. z tych tańszych olejów które np. u mnie zadziałały, to na pewno mogę polecić kokosowy bo moją cerę ładnie "uspokajał", zmiękczał, wygładzał. ale każda skóra co innego lubi, pamietaj o tym jak coś z poleconych rzeczy Ci nie podpasuje to się nie zrażaj. a jeśli chciałabyś oleje stosować to pamiętaj że je dobrze jest nakładać na lekko zwilżona skórę. może być zwilżona wodą albo hydrolatami.

Gość gość
temat ważny und poważny,pewnie tak włąsnie jest ze jeszcze nie dojrzałas ,do tak głebokich wniosków i przemyśleń,do zgłebiania tak śmiałych i daleko idacych wniosków,sa to trudne rzeczy do przyjecia dla przecietnego śmiertelnika,nikt nie chce aby burzyc jego aktualny swiat poukładany wedługo własnych zasad,gdyz natura nie znosi pustki,

jeśli chodzi o dietę to musisz obserwować, u wielu osób ostre rzeczy wzmagają stany zapalne. na pewno warto wyeliminowac kakao bo podnosi poziom histaminy co z kolei ma wpływ na to, że zmiany są zaognione bardziej. na pewno jakieś słodkie bułeczki, zupki chińskie, frytki, hamburgery, słodzone napoje itd. nie są wskazane. warzywa, owoce. no i mleko też warto troszkę ograniczyć bo dorośli ludzie mają dużo mniej enzymu który trawi mleko, ja w ogóle jestem przeciwniczką picia mleka i spożywania nabiału przez dorosłych ludzi.

Gość gość
Bo człowiek dorosły po 4roku rzycia nie ma enzymu trawiacego kazeine,wiec mleko stanowi tylko obciazenie dla dorosłego organizmy tylko kwasne mleko daje pozytywne efekty,gdyz bakterie trawia go za nas

warzywa i owoce są wskazane oczywiście, niejasno się wyraziłam. warzywa zielone, dodam. @ gość jestem też zdania, że wszystko w swoim czasie. jestem refleksyjna ale nie wykluczam że coś może mnie na tym etapie jeszcze blokować. miałam w życiu różne przejścia.

Gość gość
No włąsnie i byc moze te przejscia pozostawiły jakies blokady w podswiadomosci ,ktora generuje na Twoje zycie

Gość gość
Zrób testy alergiczne, idź koniecznie do dermatologa i (tak jak tutaj już pisano) odstaw to czego używasz na rzecz naturalnych olejów, płynów micelarnych, od czasu do czasu mydło siarkowe, kwas salicylowy lub mlekowy (ale z tym ostrożnie, bo można sobie mocno podrażnić skórę), dobrze się odżywiaj - mniej słodyczy, ostrych, smażonych, mocno przetworzonych rzeczy, nie łącz białka z węglowodanami, nie objadaj się - ogólnie zadbaj o to, żeby mieć jak najmniej zanieczyszczone jelita, zbadaj poziom hormonów... postaraj się mieć lepsze nastawienie, bo stres też ma w tym swój udział.

Gość gość
Stres i psychika ma podstawowowy udział,czytaj wyzej

Gość gość
miałam tak samo mnóstwo pryszczy juz o 12/13 roku życia. W gim. poszłam do dermatologa i już od lo było lepiej... okresowo. Czasami miałam tyle pryszczy gł. broda duża i kaszka na czole nosie itp. ze nie chciało mi się z domu wychodzić. Plus tego okresu jest taki, że dużo się przez to uczyłam i czytałam książek itp. ot co moja ucieczka. Teraz mam 26 lat nadal się pryszcze pojawiają gł. na brodzie, hormony w normie, ale taki mój urok.

Gość gość
To przeciez ja nie mówie ze mamy cos na siłe robić,tylko podkreslam i wrzucam problem do rozwagi,a czas i miejsce oraz stan gotowosci zdecyduja kiedy nastapi przełom,lub moze nie nastapic w tym zyciu wcale,kolejne narodziny beda dalsza kontynuacja naszego rozwoju,wszak nikt nie przychodzi na ten swiat by kupowac sobie samochód co 5l,ale ma cos do zrobienia,Co to jest,czego przyszedłem sie tu nauczyc????

Gość gość
temat ważny und poważny,zgadzam sie z Toba ze przyszcze to nie urok,tylko pokazuje ze cos sie w naszym organizmie dzieje,byc moze toksyny,skóra jest tym ostatnim bastionem przez która organizm wydala toksyny,jezeli nerki watrąba juz nie daja sobie rady zostaje skóra

@ gość właśnie zawsze staram się w ten sposób patrzeć jak coś się dzieje w moim życiu "jakie wnioski z tego powinnam wyciągnąć?" i może nie od razu je się wyciąga... ale próbuję. kiedyś tak nie było i z perspektywy czasu dopiero widzę że coś, co się działo, w gruncie rzeczy dobrze się stało że miało miejsce mimo, iż wówczas mi się to nie podobało. ale swój ból też trzeba przeżyć, nie można tego odrzucać.

Gość gość
Ból jest wkalkulowany w nasze zycie tu na ziemi,ma swoje zadanie jak i kazde uczucie czy sytuacja ktora ns spotyka,No dobrze cos sie wydarza,czego mozemy sie z tego nauczyc???jezeli chcesz zwiekszyc ilosc sukcesów musisz zwiekszyc ilosc porazek.Porazka jest nierozłacznym elementem sukcesu

Gość gość
Skóra to najwiekszy organ i stan naszej skóry mówi o naszym zdrowiu,zgodnie z zasada,co w srodku to na zewnatrz

Gość gość
temat ważny und poważny,oczywiście,bo Jezeli wierzysz ze mozesz cos zrobić,lub jesli nie wierzysz,to w obu przypadkach masz racje,mówie o indywidualnej gradacji sukcesu czy porazki,co dla jednego bedzie sukcesem dla drugiego porazka i na odwrót

Gość gość
bo jak zapytany przez reportera trner bejzbolu,jak sie czuje po przegranej jego zespołu,odpowiedział,"Nie przegraliśmy,skonczył nam się tylko czas"

właśnie, to ważne mieć takie podejście, pozytywne właśnie. są sytuacje że nie zawsze się tak da, ale nie ma co się zgłębiać bo to temat rzeka. ja muszę już zmykać, zabrać się do swoich obowiązków. miłego popołudnia :)

Gość gość
Ależ mówienie,ze nie zawsze tak sie da,to tylko zapalenie gruczołów wymówkowych,co jeden czlowiek moze to drugi tez

Gość gość
Moja historia jest o tyle podobna, że też walczę 4 lata, ale o tyle inna, że lat mam 34! Pomogło mi znacznie odstawienie produktów przetworzonych i z glutenem, oraz mleka. Nie jest idealnie, ale jest dużo lepiej kiedy porównuję zdjęcia z dnia dzisiejszego i sprzed roku czy dwóch lat. Co do pielęgnacji, mam skórę wrażliwą na wodę - lepiej się zachowuje przy zmywaniu micelami albo bazą typu Fizjoderm albo Cetaphil. Pogorszenie zauważam kiedy:1. stosuję za dużo kosmetyków i maseczek do cery trądzikowej, w tym toniki z alkoholem 2. jem produkty typu zupki albo chleb czy chipsy (właśnie teraz w wakacje dostałam znowu wysypu, bo będąc na biwaku nie przestrzegałam diety) i inne wysoko przetworzone produkty, ale także za dużo słodkich owoców typu dojrzałe banany, i słodkie mleko 3. stresuję się. Do dermatologów na razie nie chodzę, bo ich kuracje (antybiotyki, maści, preparaty apteczne robione i gotowe) były do d**y i wyglądałam jak krokodyl albo jaszczurka - cud że wątroba przetrwała! Terazt na noc stosuję Acne Derm i krem regenerujący Cicalphate. Jak skończy się lato, planuję wybrać się do dermatologa i poprosić o receptę na Atrederm - efekty które zobaczyłam na blogu "kosmostolog" u dziewczyny która nazywa się Netka bardzo do mnie przemówiły! Na dzień nakładam krem BB Eveline matujący (nie zapycha i ładnie się trzyma) oraz korektor na bardziej czerwone plamki/wypryski (różne - z Oriflame zielono-beżowy albo tego taniocha z Rossmana), i ewentualnie puder Jadwiga - dla 17-latki będzie to tez odpowiedni zestaw, może nawet bez pudru. Po odstawieniu fluidów i ciężkich pudrów w kremie na pewno odczuwam, że skóra może oddychać, więc moja rada - nie pacykuj za mocno :D Powodzenia w walce z tym świństwem!