Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w betonowej klatce

Mam dość bloku Marzę o domku

Polecane posty

Gość natka mała
wiesz...gdzie bieda to bieda :D:D a w Anglii, USA nio ma??? ;D NA RACHUNKI MAM, pracę mAM, NIE PEACUJE ZA GROSZE...NIE narzekam :D chyba demonizujesz

Gość Chce wrocic do polski
natka mala- dziekuje za twoje odpowiedzi. ALe nie chce sie pchac na gleboka wode. Mozna powiedziec ze tutaj mam zycie poukladane. Mam dobra prace - ale chce wrocic do Pl nie lubie UK nie podoba mi sie tutaj. Chce tylko zeby mi ktos powiedzial czy musze zmieniac prawojazdy z uk na pl, jak jest z praca, czy zycie jest drogie?

Gość gość
no chyba nie musisz jak? po co? na miedzynarodowe sobie zmien I tyle

Gość natka mała
z mojego pktu widzenia - praca jest, ja mam dobrą, życie jest drogie ale co z tego? zarobiłas poza PL to co to dla ciebie? :D

Tak teraz zarabiam na funty potem bede na zl i nie wiem ile

Gość gość
Możesz się w jakiejś brytyjskiej firmie zatrudnić, z bardzo dobrym językiem nie będzie problemu. Możesz przyjechać, na parę tygodni i sama się zorientować w warunkach, masz tu kogoś? W Polsce jak wszędzie prawie, są i bogacze, są i biedaki.

Gość natka mała
wracając do tematu - czyli nie ma nikogo kto by raczej odwrotnei chciał? że wróciłby do bloku z domu z ogrodem?

Gość balanhga
ja na pewno nie :) teraz jak mogę wyjsc i zjesc obiad w cieniu drzew... ehh, szybko się można przyzwyczaić do dobrego

Gość gość
Mieszkanie w bloku to upodlenie :o Majac dziecko koszmar. Na każde wyjście zbieranie się jak na parade- przecież nie wyjde na osiedle w dresie czy etc Najpierw taszczenie zabawek/wózka/pica etc szukanie placu zabaw ławki itp. Dziecko jest n powietrzu dokładnie tyle czasu na ile jesteś w stanie wyjść z domu, często marne 2h :o Majac ogród możesz gotować obiad pilnując dziecka gdy się w nim bawi. Nie wspominając o komforcie mieszkanie w domu, powierzchni, braku sasiadów za ścianą itp

Gość gość
Natka ja Ci powiem jak już będę ten dom z ogrodem mieć ;) jak na razie nie mam porównania, bo całe życie w bloku i kiedyś się bałam tak z dala od ludzi :D ale teraz z M chcemy domu :)

Gość balanhga
ojjj, juz nei pzresadzaj ze upodlenie :o ja tak nie powiem, sama mieszkałam w bloku, tak jak masee ludiz na całym świecie, nie bluźnij wiec. Upodleniem jest mieszkanie w kawalerce w bloku i na 30 patru metrach mieć rodzinę , z dzieckiem, z całym tym majdanem, co gorsza np. bez balkonu, z aneksem kuchennym np., wspólny pokój z dizeckiem, bo saloon ma 15 m2 i jest z kuchnia, łazienka ma neicałe 3m2, nie ma jak powiesic prania, TO JEST UPODLENIE, a tak żyja moje 2 kolezanki, dizeciate... ostatnio jedna sie zapuytała po co nam dwójce taki dom?? ze bawimy sie w pogrodników, ze to tragedia :D wyjasniam - zabawa w ogrodników i ta 'tragedia' to koszenie trawy :D:D:D:D

Gość natka mała
hhmm, czyzby zazdrosc?:) tez mamy dom dla siebie, i siersciucha tylko po co nam on? dla wygody, komfortu zyciowego i radości :) mieszkałam w bloku ale jednak miałam dużo lepsze warunki niz te podane przez ciebie, to co piszesz to jakis ...koszmar :O ze tak ludzie zyją

Gość gość
A na wsi z dzieckiem to fajnie? Ja tak na początku myślałam, ale co z tego że dziecku zbudujesz plac zabaw, postawisz basen... samo się w nim będzie bawić? W mieście to chociaż place zabaw na których dużo dzieci jest, a u mnie na wsi to na palcach jednej ręki można dzieci zliczyć i to w różnym wieku zazwyczaj, albo rodzice ich nawet z ogródka nie wypuszczą żeby z innymi mogły się pobawić. A jak starsze to same do koleżanki z klasy trzy wioski dalej nie pojedzie, bo strach, auta zapierdzielają nawet na rowerzystów nie uważają :( Dzieci jeszcze nie mam, ale planuje w najbliższym czasie i jak z 10 lat będzie mieć to chciałabym się do miasta przeprowadzić. Większy wybór dodatkowych zajęć itp. a tu to bym musiala 20km wozić na angielski...

Natalia wybacz ale wydaje mi sie ze jestes mani padralinska- nie bylas w takiej sytuacji jak ja i ni zycze tego nikomu aby nie mogl albo zeby sie bal wracac do swojego kraju bo sie boi czy da sobie rade. Moj jezyk polski jest ubogi. Robie bledy ortograficzne i interpunkcyjne. Obawiam sie ze nie dam sobie rady.

Gość natka mała
dlatego ja się nie wyprowadziłąm z miasta, działka jest duża, w cichej starszej spokojnej cześci ale jednak w miescie, zlokalizowana tak, ż e niemal mogę latac goła po ogrodzie, zadnych dojazdów, przedzierania sie przez korki

Gość natka mała
chyba to nie było do mnie? nie jestem zadna natalia :D ale to forum raczej nei na temat jest, nie ma nic o powrotach z kraju do kraju itd tylko o DOMACH ZA MIASTEM< MIESZKANIACH :):):) sorry, źle trafiłas

Gość gość
ja tez chce na wies ale 5 km od miasta wszedzie blisko dzieciaki na plac zabaw zabrac to 5 min a gdy chce miec spokoj to zwijam sie na wioske gdzie mi nikt ryja z placu zabaw nie drze lubie dzieci ale nadmiar ich krzykow mnie irytuje

Gość natka mała
ja miałam w bloku plac zabaw pod oknami, chociaz nie mieszkałam na parterze...masakra niesamowita ::O tutaj przynajmniej wiem ze nikt mi nie łazi pod oknami, zadnych placy zabAW, ZADNYCH imprez na ławeczkach itd

Gość gość
wszystko ma plusy i minusy - i dom i mieszkanie...

Gość gość
Ja chce wracać po roku mieszkania na wsi :) Ale nie do mieszkania 40m2 tylko minimum te 65-75 metrów, a to już wydatek :) Ja się na wieś przeprowadziłam to pamiętam jak wiosną wyszłam na balkon w piżamie z kawka w ręku, wzięłam głęboki oddech i z uśmiechem na twarzy popatrzyłam na ogród z krótko skoszoną trawą i wyobraziłam sobie jak moje (przyszłe dzieci) biegają boso po tej trawce, wskakują do basenu... Niedługo będziemy się starać o dziecko i już się zastanawiam co ja tu z tym dzieckiem robić będę? Ile można w ogrodzie pod drzewem siedzieć? W mieście do parku można iść, nad odrę, do cukierni na ciacho dobre, można pozwiedzać z dzieckiem różne place zabaw... Już nie wspomnę o tych włóczących i wyjących po nocy psach, które spać nie dają... najlepiej by było na co dzień mieszkać w miescie, a mieć malutki domek po za miastem taki na weekendy i wakacje :)

Gość natka mała
a oczywiscie, nie twierdze że nie! mieszkanie w bloku zamykałam i miałam wszystko gdzies, tu jest inaczej jak wyjezdzamy, tam był jeszcze ciec któy łaził i pilnował, inni ludize, sąsiedzi... czesto gesto zostawiałam otwarty balkon (3 pietro) i si enie bałam, tu wszystko spawdzam czy pozamykane itd. Np. Ogrzewanie - w bloku, srodkowe mieszkanie, ciepło jak w uchu, tu upss, wydatki sporo wieksze, pomimo ze nei ma czynszu

Gość gość
Nas niestety nie było stać na dom w mieście, to droga impreza. A im bliżej miasta i cywilizacji tym działki i domki droższe...

Gość balanhga
najlepiej kupic cos w centrum miasta, z ogrodem, z tarasem itd, nawet stare kamienice mają wewnetrzne podwórka, ogrody, dostepne tylko dla rodzin tam mieskzających, kameralne, nie widzialne dla ludzi z zewnatrz takie 2 w 1

Gość gość
Z dzieckiem jedynakiem faktycznie może być nieciekawie, ale więcej jak jedno lub kilkoro z sąsiedctwa, to latem spokój, cały dzień dzieci nie ma :D Wszystko zależy od człowieka i jego potrzeb.

Gość gość
jestem Polka i chce wrocic do swojego kraju. Za kazdym razem jak zadaje pytanie na forum czy warto wrocic, kazdy pisze ze nie ze nedza, nie ma pracy, wszystko drozeje- lepiej z tad uciekac niz tu wracac... prosze o informacje %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% ja identycznie bede wracala do PL mam tam mieszkanie ale kupujemy dzialke wlasnie chcemy aby byla jak najdalej od sasiadow :) jezdze czesto do PL trzeba se naglowkowac ale zyje sie OK jak dla mnie nie pieniadze najwazniejsze a mentalnosc spoleczenstwa i to ze tutaj gdzie jestem jedyne na co moge sobie pozwolic to domek z dzialka o powierzchni max 500m2 a to jest wielkie G do tego sasiedzi dookola a to nie dla mnie

Gość balanhga
taaa, trezeba sie nagłówkowac aby przetrwac w Pl :D:DD::D:D wiekszych idiotek nie ma?:P

Ja mieszkalam od urodzenia w bloku ale postanowilismy z mezem ze wybudujemy domek teraz sie ciesze jest komfort totalny ale jedno mnie martwi ze jest malo sasiadow z malymi dziecmi malo nie malo bo 4 sasiadow ma male dzieci ale na blokach jest ich pelno,narazie corcia mala bo ponad roczek ale w pzyszlosci bedzie sie z nimi bawic :) a narazie trzeba jej sprawic brata lub siostryczke zeby jej sie w domu nie nudzilo :) W domku jest super basen hamak wlasny plac zabaw isza sarenki bazanty i usmiech dziecka obserwujacego wszystkie zwierzatka ale czasem za cicho zgielk miasta te czasem jes fajny ale to nigdy sie nie dogodzi hihi

Gość gość
Dokładnie, a nawet jak się znajdzie idealne warunki ''wiejskie'' bliziutko miasta, to trzeba mieć mocno rozciągliwwwwwwwwwwy budżet :O

Dokladnie ja mam do miasta 4 kilometry ale to i tak trzeba autem wiele razy szlam pieszo z dzieckiem w wozku ale w tm upale bylam skonana a tu jeszcze trzeba wrocic hihi wiec paliwo idzie ostro ale za rok na rowery i do plecaczka zakupy, chyba ze sie szczesliwie doczekam drugiego wiec ten czas na rowery sie przedluzy :)

Gość gość
skad wy macie na to kase? pewnei pracowaliscie za granica I teraz wydajecie kase w PL...