Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna nie chce ze mną mieszkać

Polecane posty

Gość gość
Rozumiem, że Twoja dziewczyna i osoby popierające ten pogląd zgadzają się całkowicie z tym, że po ślubie jako żona można być kucharką, sprzątaczką itp.???

Gość k1980
ale pieprzenie... ty jako facet masz racje, jestes wporzadku - masz mozliwosc i checi, jestes z nia i chcesz zobaczyc jkaby to bylo wspolnie sobie radzic. nie ma nic lepszego zeby zweryfikowac czy pokochamy sie z naszymi wadami i zaletami , balaganiarstwem, obowiazkami - po co robic to po slubie kiedy wychodza wtedy wszystkie niespodzianki. dziewczyna ma dziwna postawe -"nie rob ze mnie kucharki, sprzataczki nie testuj" - brzmi tak jakby wyniosla zle wzorce z domu, moze jej matka byla wlasnie taka sprzataczaka kucharka i na mysl o tym dziewczyne trzesie, musisz to wziasc pod uwage i zapytac jaki tak naprawde jest powod. innakwestia jest taka ze moze cie do konca dziewczyna nie kocha i tak sobie z toba jest i mieszkanie z toba zwiazaloby jej rece w pewnych kwestiach... nie wiem nie chce sie wypowiadac... jednak jestescie juz od roku wiec cos was laczy... ja jestem kobieta i dla mnie bylo to zawsze cos fajnego mieszkac z kazdym chlopakiem z ktorym bylam, no moze nie z kazdym ale z tymi bardziej powaznymi... i bardzo sie ciesze ze to zrobilismy, to zbliza. jesli zwiazki sa pelne szacunku to i seks na blacie kuchennym bedzie fajnie smakowac, z ktorego wczesniej jedliscie cos co ty albo ona przygotowaliscie. dla mnie to sa jakies dziwne komentarze w stylu "a moze chcesz miec darmowe *****nko" - az smutne , przeciez dobre pieprzenie jest super, a szczegolnie jak sie ma z kim i sie z nim od roku jest - bo zakladam ze uprawiacie seks - no chyba ze jest ortokatoliczka i czeka do slubu - co tez jest ok ale o tym nie wspomniales... dziwne ze nazywa to "testowaniem" 0 chociaz wlasciiwe to nie tylko ty testujesz ale obydwoje obserwujecie i uczycie sie siebie i "testujecie"... posty o wspolnym mieskzaniu ktore nei doprowadzi do niczego dobrego sa bezsensu.... - nie wyobrazam sobie poslubic faceta z ktorym nie mieszkalam, z ktorym nie otarlam sie o nudna smutna rzeczywistosc, rachunki, wspolne gotowanie, sprzatanie - chodzenie w weekendy na pizze i do kina czy romantyczne weekendy sa super ale to nie prawdziwe zycie. ... zwykla rzeczywistosc i niepozmywane gary to rzezcy z ktorymi sobie trzeba radzic wspolnie. i co za bezsensy ze madra dziewczyna ze ona sie wprowadzi a ty jak ona ci sie znudzi ja wywalisz, i zoztsanie z niczym.... zakladam ze skoro proponnujesz jej taki krok wspolny to jest miedzy wami jakies zaufanie, szacunek - w zyciu nic nie jest pewne - ja tez bylam i 5 lat w zwiazku i razem mieszkalismy i sie rozpadlo, i co, tez mieszkalam u kogos, lub wspolnie cos wynajmowalismy... po prostu doswiadczenie +100 i idziemy dalej. zycze ci madrzejszych dziewczyn. pozdrawiam kasia

Gość gość
Mieszkalam z 2 chlopakami (z pierwszym 3 lata a z drugim 4 lata) i na sama mysl o mieszkaniu z kolejnym mam ciarki. Nie wiem czy kiedykolwiek sie przelamie bo mieszkanie z facetem kojarzy mi sie jedynie negatywnie. Wiekszosc facetow potrzebuje mamuni a nie kobiety. Ja dzieki ostatniemu nie dosc, ze zostalam z dlugami to jeszcze zniszczyl mi tak psychike, ze wyladowalam u psychiatry i na terapii. Od pol roku jestem na lekach antydepresyjnych. Dla wlasnego zdrowia psychicznego wole mieszkac sama.

Gość Romek

Ja mam taka sytuację, że dziewczyna unika rozmowy i wprowadzeniu sie do mnie. Pomogła mi wyremontować mieszkanie i cały czas mówiła, że jak sie remont skonczy, a teraz unika tematu. Dziewczyna mieszka z ciocia , która ja wychowała, a jej mama jak była młoda, to wyszła za jej tatę, mieszkali u rodziców i potem wyszło, że ojciec się wyprowadził a mama nie umiałe przeciać pepowiny i została w domu rodziców. Dopóki mi dziewczyna nie udowodni, że umie przerwać pepowinę, nie oświadczę cię. Nie chę się potem rozwodzić, bo żona mieszka z rodzicami i nie umie się wyprowadzić.

Gość gość
2 godziny temu, Gość Romek napisał:

Ja mam taka sytuację, że dziewczyna unika rozmowy i wprowadzeniu sie do mnie. Pomogła mi wyremontować mieszkanie i cały czas mówiła, że jak sie remont skonczy, a teraz unika tematu. Dziewczyna mieszka z ciocia , która ja wychowała, a jej mama jak była młoda, to wyszła za jej tatę, mieszkali u rodziców i potem wyszło, że ojciec się wyprowadził a mama nie umiałe przeciać pepowiny i została w domu rodziców. Dopóki mi dziewczyna nie udowodni, że umie przerwać pepowinę, nie oświadczę cię. Nie chę się potem rozwodzić, bo żona mieszka z rodzicami i nie umie się wyprowadzić.

Powiedziałeś jej to samo co nam teraz piszesz?