Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama cc

dlaczego tak bardzo chcecie mieć cc

Polecane posty

Gość mama cc

wszyscy chcą mieć cc , a ja nie. niestety bedę ją mieć.zanim sie skomplikowało miałam wybór czy mam rodzic cc czy sn. cala moja rodzina przekonywała mnie żebym wybrała cc, mama, siostra, przyjaciolka. tylko jedna przyjaciolka , która rodziła sn polecała mi sn.dlaczego wszyscy tak sie upierają,że cc jest lepsze. przeciez gdybym miała sn bez komplikacji to lepiej dla dziecka niz cc.wiem ,że tyle się słyszy o tym że jak są komplikacje to lekarze nie robią cc. ja jednak ufam mojemu lekarzowi i ogólnie szpital ma dobrą opinie. nie rozumiem tego wpływania na mnie że warto cc.dlaczego wolicie cc?

Gość Zdjecie z Pamiatkowa
ja wole ccc

Gość gość
20 minut i po zawodach tylko z dobrym zespołem a nie z przypadku

Gość gość
ja mialam cc i chce cc bo: -konkretny termin -bezpieczniejsze dla dziecka -nie ma rozwalonego krocza

Gość gość
Wole cc bo mam porownanie. Rodzilam i cc i sn i niestety cc to bajka a sn to rzez... W moim przypadku. Wiec wlasnie dlatego teraz wybieram cc.

Gość gość
Bo to modne jak kremy cc, helołłłłłłłłłłłłłłłł.

Gość mama cc
co najlepsze mama rodziła 2 razy sn, a siostra wcale. ale one najlepiej wiedziały że powinnam wybrać cc. i ze jestem jakas głupia ze moge wybrać a sie waham.

Gość gość
to wcale nie moda kto dla mody da się kroić i łazić zgięty

Gość mama cc
z kom nie rozmawiam to każda kobieta traktuje cc jak zbawienie...

Gość gość
jak wybierzesz sn to zrozumiesz czemu wolimy cc :-D

Gość gość
bo to zbawienie każda moja koleżanka powiedziała, ze nigdy więcej sn, no i jak narazie mają po 1 dziecku a dzie te mają po 11, 13 lat

Gość mama cc
no niestety po ostatnich komplikacjach nie mam już wyboru. lekarz powiedział, że bedzie cc.

Gość gość
no i czym sie martwisz, nie umęczysz się przynajmniej i dziecka też nie ja będę miała też 2 cesarkę, boje się, ale o sn wogóle nie myślę

Widziasz- mama miała sn i wie, jak to wygląda, dlatego odradza Ci sn. Oczywiście od czasu, kiedy ona rodzila wiele się zmieniło, ale ból to ból. Ja bardzo chciałabym mieć cc i nie chodzi mi tu o wygodę, bólu też się nie boję, bo nie wiem, czego się spodziewać, ponieważ jeszcze nie rodzilam, a niestety znam przypadki gdzie przez sn dzieci do dziś nie mogą samodzielnie funkcjonować bez rodziców i pewnie do końca życia nie będą mogły.

Gość gość
cc jest spoko, ciężkie pierwsze 2-3 dni a potem luzik a nie nietrzymanie moczu inne badziewia ja bym sie bala o dziecko, ze niedotlenione bedzie przy sn i potem jarzyna do konca zycia

Gość gość
jeżeli sn przebiegnie bez powikłań to jest o wiele lepsze od cc. w cc przecinają ci skórę, mięśnie, macicę... znam kobiety które zaraz po sn śmigały po oddziale, po miesiącu już nie pamiętały co to poród, a te po cc ciągle musiały uważać na bliznę i ją czuły. jednak NAJGORSZE JEST TO że jak jest jakieś zagrożenie albo dziecko waży 4kg+ i kobieta ma problemy to nie robią cc tylko czekają jak sadyści... sama jestem w ciaży i chciałabym rodzić sn bo kiedyś miałam operację - przeciete mieśnie, skóra - panicznie boję się wspomnienia tamtego bólu dlatego chce sn ale boję się że w razie komplikacji nie doprosze się o cc :o

Gość gość
sama jestem w ciaży i nie wiem co wybrać :o chciałabym rodzić sn bo kiedyś miałam operację - przeciete mieśnie, skóra - panicznie boję się wspomnienia tamtego bólu dlatego chce sn ale boję się że w razie komplikacji nie doprosze się o cc :o

Nie wiem co to za mity o kobietach, które x czasu dochodzą do siebie po cc. W tym roku dwie moje znajome miały cc i obie następnego dnia śmigały po oddziale. Oczywiście nie mówię, że biegały, ale mogły w miarę normalnie funkjonować, a teraz nie mają z powodu cc żadnych dolegliwości. Oczywiście, że trochę dłużej trwa dochodzenie do siebie. Ale ile? Niech trwa nawet tydzień albo 2, lepsze to niż męczenie się ileś godzin i urodzenie niedotlenionego dziecka.

Gość gość
jeżeli sn przebiegnie bez powikłań to jest o wiele lepsze od cc. tylko kto zagwarantuje, że poród odbędzie się bez komplikacji?!

Gość gość
przecięte albo rozwalone krocze też fajne nie jest znajoma sama pękła w srodku jak rodziła 1 syna, normlanie przez miesiac nie siadła, to ja po cc siedziałam 1 dnia różne są sytuacje

Gość gość
aj tam aj tam ja mialam cc i nie pamietam specjalnego bólu, jak zaczynalo bolec to prosilam pielegniarke o cos p/bolowego i finito, w domu byłam na trzeci dzień, 9 dni po cc mogla swobodnie posprzatac dom, dzieckiem zajmowalam sie w szpitalu sama z wylaczeniem pierwszej nocy po cc, ktore mialam okolo 15, nie ma strachu naprawdę nic specjalnego to cc

Gość gość
dokłądnie, 1 dzień kiepski bardzo, ale następne tabletka przeciwbólowa i ból leciutki jak przy słabiutkiej miesiączce, prawie nieodczuwalny

Gość gość gość
Ja uważam, że sn jest faktycznie spoko jeśli np. dzieje się to w cywilizowanym kraju. Znieczulenie porządne, opieka położnej, która zamiast pić kawę w pokoju piguł nie odstępuje rodzącej na krok, no i najważniejsze jak tylko jest coś nie tak to natychmiastowa decyzja o cc a nie czekanie, aż dziecku tętno całkiem ustanie :/ A w Polsce... O znieczuleniu można w wielu miastach pomarzyć, a nawet jak "niby jest taka możliwość" ale jakoś zawsze jak położna zdąży się zorientować to już za duże rozwarcie na zzo i za późno :( Dziwne, że w innych krajach takie rzeczy się nie zdarzają. Położna zamiast pomóc i pilnować rodzącej to wydrze się na nią, że ta krzyczy z bólu i przeszkadza jej widocznie w piciu kawy i pogaduchach z pozostałymi pigułami. No i najważniejsze w Polsce lekarze mają prykas robienia cc tylko w ostateczności (bo to kosztuje szpital) i czekają aż albo dziecku tetno zaczyna ustawać, albo jak rodząca kilkadziesiąt godzin z sił opada i traci przytomność wtedy wyjścia nie mają i cc muszą zrobic tyle, że czasem jest już za późno :(

Gość gość
jak mozna miec cc to sie nie ma co zastanawiac - dziecko bezpieczne bo jakos nie slyszalam zeby w wyniku planowanego cc urodzilo sie dziecko z porazeniem mozgowym albo uszkodzonym splotem barkowym, z tym, że nie mówie o cc wykonanym po 16h meczenia sn i wyciaganiu pol zywego dzieciaczka :-/

Gość gość
ja też rodziłam sn a druga ciąża skończyla sie cc i to była dla mnie maskara. blizna goiła mi się dwa miesiące, miałam zakażenie, antybiotyki, dziecka nie mogłam nosić. dziś jest rok od cc i momentami rana mnie tak "ciągnie" lekarz mówi że ok, że to normalne.... ta linia po cc jest wciąż dość mocno widoczna, czasem z bikini nawet wychodzi.

Gość gość
to sobie kup wyzsze bikini :-D ja jestem 13 mc po cc, za miesiac rodze drugie dziecko (chciane, planowane, lekarz pozwolil - uprzede chamskie komentarze) i tez bedzie cc, nic mnie nie bolalo ani nie boli, nie ciągnie, zamiast blizny mam kreseczke :-)

Gość gość
Powikłania moga się zdarzyc tak po sn, jak i po cc. Ale ja majac za soba obydwa rodzaje porodow, zdecydowanie opowiadam sie po stronie SN! Pierwsze dziecko tez urodzilam w piatek wieczorem, w niedziele w poludnie wyszlismy do domu usmiech.gif Bardzo sie dziwie kobietom, ze nie probujac urodzic naturalnie, tak walcza, aby je krojono

Gość gość
ja rodziłam sn i nie żałuję, miałam lekki poród mnie po cc przeraża, że nie możesz od razu śmigać przy dziecku, bo mi po 2 godzinach dali już dziecko iwszystko robiłam w okół niego. ja znieczulenia nie miałam, potem dostałam tyko cos przeciwbólowego i było ok, zasypiałam między skurczami

Gość gość gość
No właśnie, ja tak jak pisałam wyżej jestem za cc i generalnie bym każde pieniądze zapłaciła żeby mi zrobili gdyby nie to, że moja kuzynka miała 2x cc ze względu na bardzo dużą wadę wzroku i drugi synek jak go lekarz wyciągał zakrztusił się wodami płodowymi i potem było widać różnicę w rozwoju, że jednak nie jest tak jak być powinno. Nie jest jakis opóźniony, ale kuzynka widzi, że nie jest ok. to jedyny przypadek cc który znam z jakimiś powikłaniami i już sama nie wiem ...