Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takigościu

Odchudzanie faceta

Polecane posty

Gość takigościu

Cześć. W sumie nie wiedziałem gdzie to napisać, więc piszę tutaj. W sensie nie wiedziałem na jakie forum iść, a tu pełno kobitek, to pewnie doradzą mi o zdrowym żywieniu etc. Mam 18 lat, ważę 100kg równe, mam 186cm wzrostu. Chcę spalić trochę sadła, brzuch mam taki średni, piersi jak u faceta ciut większe niż powinny być i drugi podbródek. Dam radę jeździć na basen średnio co 2-3 dni. Biegać też mogę. W roku szkolnym będzie ciężej bo będę miał dużo roboty. Moim problemem jest to, że w ciągu dnia nie musze nic zjeść, a w nocy (21-1) potrafię wchłonąć wiele. Proszę o odpowiedzi serio, dodatkowe info mogę dać.

Gość gość
na pewno ktoś tu ma doświadczenie, pomóżcie ;c

Słuchaj, nie jestem specem, ale dam jedną radę. Odwróć miejscami to, kiedy nie jesz i kiedy jesz. Czyli 5-6 posiłków w ciągu dnia (jak nie dasz rady tylu, bo szkoła itp. to upchnij chociaż 4), a nie jedz na noc. Nie wiem o której chodzisz spać, ale fajnie by było tak po 20 już nie jeść (jak jesteś nocnym markiem i chodzisz spać po północy, to nie będzie tragedii jak zjesz coś lekkiego o 21-22, ale niech to nie będzie codziennie). Będzie mi łatwiej pomóc jak powiesz co jesz, co lubisz, czego do ust nie weźmiesz i czy masz jakieś grzechy jedzeniowe, których nie potrafisz sobie odmówić, mimo iż do najzdrowszych nie należą. I może jeszcze jaką masz budowę - w sensie, czy jesteś z natury cięższy i masywniejszy, czy łatwo tyjesz i chudniesz itp. Powtarzam - nie jestem specjalistką, ale trochę się tym interesuję, sama trzymam formę i pomagam utrzymać się w ryzach własnemu Małżonowi (który jest Twojego wzrostu, więc mam pojęcie jak się wtedy wygląda i jakich efektów oczekiwać).

Gość gość
Teraz chodzę spać od 1 do 3. W roku szkolnym nie będzie to później niż 0.00. Nie nawidzę kopru i nie lubię jeść warzyw :c Jeśli chodzi o "niedobre" rzeczy, to tylko mam słabość do słodkich napoi, typu cola. I raczej ciężko chudnę i ciężko tyje.

Gość gość
podbijam.

Najważniejsza jest dieta. Szczerze mówiąc w sprawach odchudzania lepiej nie wchodzić na fora kobiece bo jest tu więcej plotek niż fachowej wiedzy. Porady najlepiej szukać na forach sportowych, w działach poświęconych odżywianiu - jest większa szansa otrzymania fachowej porady. Podstawą są regularne posiłki tak jak napisał ktoś wyżej. Na początku nie będzie łatwo ale z czasem organizm się przestawi. Staraj się ograniczyć węglowodany i nie oszczędzaj białka

Gość gość
no kobiety powinny najlepiej wiedzeić

No właśnie niekoniecznie. Kobiety potrafią odchudzać się latami stosując jakieś zasłyszane podwórkowe metody nie przyswoiwszy w tym czasie elementarnych podstaw dietetyki. Więc zadając pytanie w takim miejscu masz większe szanse dostać garść plotkarskich metod polecanych na zasadzie "Jadzia tak stosowała i schudła"

Gość kkkkkgosc
ja bym poszla do dietetyka

Gość Olcia Dubicka
Już od razu proponuję Ci zmienić ten nawyk głodzenia się cały dzień a na noc obżerania. Porządne śniadanie i później posiłki co 3 góra 4 godziny a ostatni 3 h przed snem i już od zmiany na taki tryb zejdzie Ci trochę jak tu ująłeś sadełka :) A dalej idź za ciose i wprowadzaj po kolei kolejne małe kroczki :) Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.

Dareios ma po części rację. Ja sama zaglądam tu rzadko (zresztą widzisz ile czasu potrzebowałam, by zareagować), ale prędzej bym się z tego forum nauczyła "cudownych" metod na zrzucenie 10 kg w tydzień (i znalazła grupę wsparcia, jak tylko kilogramy wróciłyby wraz z uzupełnieniem deficytu wody :P) niż faktycznie poznała metodę na skuteczne zgubienie paru kg. No dobra, to teraz garśc konkretów. Przede wszystkim - nie dopuścić do powstania uczucia silnego głodu. Tzn. najrozsądniej byłoby narzucić sobie reżim jedzenia co jakieś 3-4 godziny i niejedzenia po 20-21. Nie znam Twojego planu lekcji, więc zakładam coś podobnego jak ja miałam w klasie maturalnej - czyli 3 dni od 8 do 15 i 2 do 13 mniej więcej. Czyli na logikę najlepiej jeść solidne śniadanie w domu, brać ze sobą 2 porcje do szkoły, jeść w miarę normalny (choć nie za ciężki) obiad po powrocie i lekką kolację między 19 a 21. W dni, kiedy chodzisz na basen, możesz (a nawet powinieneś) dorzucić jakiś jeden drobny posiłek, kombinację białka i węglowodanów - od biedy nawet gotowy jogurt z ziarnami zbóż. Słodzone napoje stopniowo odstawić i zastąpić wodą (człowiek potrzebuje jakiegoś tygodnia-dwóch na odzwyczajenie się od cukru, więc po prostu trzeba przetrzymać "głoda"). Podać więcej konkretów czy dasz radę sam?