Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciązy a wesele

Ciąża szybki ślub nie chęć teściów

Polecane posty

Gość gość
My ślub za niecałe 20 tysięcy zrobiliśmy, to i za 10 tysięcy można by zrobić. A Twoi rodzice nie pomogą? Patrzysz tylko na teściów. Weźcie skromny ślub. Jak naważyliście piwa musicie je teraz wypić.

Gość Jestem w ciązy a wesle
My planowaliśmy ślub na październik tego roku nikt jeszcze nie wiedział. Szwagier wrócił z wczasów i palnol terminem wszystkim. No i po naszym ślubie. Wtedy w ciąży nie byłam to chyba wiadome.

Gość gość
Wesele to pieniadze wyrzucone w bloto. W zyciu 2 raz bym tej szopki nie chciala. Lepiej sobie zrobcie przyjecie dla najblizszych i ase odluzcie. No i to nie jest tak ze tesciowie czy rodzice maja obowiazek lozyc na wesele. Z jakej paki??

Gość titiriticdfg
Radzę poczekać i wyprawić konkretne wesele,dużo lepsze niż brat Pani narzeczonego. Zresztą to,że brzuszek jest,nie znaczy,że trzeba o razu brać ślub...

Kuźwa oni wesle na 150 osób, on gajer za 3,500tys. dwa dni, ze spaniem w hotelu, orkiestra, 250 zł za osobę, dwóch fotografow, dwóch kamerzystow. I my mamy mieć gorsze.

Gość gość
sami zapłaćcie za wesele jak wam tak śpieszno. Ja nie rozumiem takich akcji - my z mężem sami płaciliśmy za wszystko - udało się zrobić fajne wesele z poprawinami + wszystkie okołoweselne zakupy za 25 tys. Jak nie masz kasy - weź kredyt. ieszkanie zawsze możecie najpierw wynająć a nie kupować. Cóż brat też ma prawo do szczęścia - a takie oczekiwanie od wszystkich na około, że zapłacą za wasze wesele jest z lekka dziecinne i nieodpowiedzialne. Takie jest moje zdanie - mam nadzieję, że Cię nie uraziłam

Gość gość
O matko wez posluchaj ludzi doswidczonych. Wesele to pieniadze wyrzucone w bloto. Duzo nerowo, wchodzisz w d*pe ludziom ktorych nie znasz albo rodznie ktora jeden raz na oczy widzialas. A po fakcie i tak wszytkim nie dochodzisz i i tak beda was obgadywac. I co warto wydac kase, ktora moglaby by byc przeznaczona na czesc mieszkania.

Ale skoro zrobili starszemu synowi wesle to czemu młodemu nie mogą?

Gość gość
Bo nie maja kasy. Koniec, kropka. Nie wysraja ci pieniedzy.

Gość gość
To było się decydować wcześniej przed szwagrem. Teraz musisz odczekać z rok jak chcesz żeby wam teście dołożyli dla mnie to zrozumiałe

Skoro jedemy zrobili to i dla drugiego powinni miec kase odłożoną. Oni nie mają kasy ta nowe auta, wczasy zagranicą i oni kasy nie mają.

My mieliśmy już datę tylko nikt nie wiedział o tym. A in wpadł powiedział że się latają data wszystko ustalone i tylko teście i jej rodzice kasę dali. A młodych było stać.

jak ja nie rozumiem "doroslych" ludzi, ktorzy planuja wesele za pieniadze rodzicow. jesli ich nie stac to niech nie robia wesela - zenada. . Po slubie rodzice beda musieli utrzymywac takie 'zaradne' dzieci

Szwagra było stać bo kupił mieszkanie, nowe auto przed ślubem a rodzice zaplacili za ślub. Ja tego nie rozumiem.

Gość aristocat
Chcialas slubu i wesela, to trzeba bylo sie decydowac. Nikt ci daty ustalic ani rodziny poinformowac nie bronil. Teraz to sobie mozesz plakac, ze oni was uprzedzili, zadna ich w tym wina, bo maja prawo sobie zycie ukladac bez ogladania sie na was. Ty im po prostu zazdroscisz. Pewnie az cie skreca na mysl, ze oni sie zareczyli, pobrali i teraz dobrze im sie powodzi, a twoj cie za nos wodzi od lat, slubu na horyzoncie ani widu ani slychu, a teraz jeszcze z brzuchem chodzisz.

Gość gość
zachowujesz się jak rozwydrzona smarkula, której wszystko się należy!!! trzeba było mówić głośno, że planujecie ślub i tyle - a nie teraz płakać

I pewnie też się by wryli i byśmy musieli czekać, bo przecież on starszy jest.

Gość gość
Autorki a ile ty masz lat? Z tego co piszesz wnioskuję ze ledwie 18skończyła. teściowie mogą wydawać kasę na co chcą a nie muszą brać ciebie pod uwagę. Może liczą ze przez rok ich syn zmieni zdanie i wcale nie będzie chciał ciebie za żonę. A swoją droga to niezły z ciebie materiał

Gość gość
jak ja nie rozumiem i nie lubie takich kobiet jak autorka! jestes dorosla? zrobilas dziecko? to zachowuj sie jak dorosla osoba!!! skoro nikt nie wiedzial o waszych planach to do kogo masz pretensje? mieli przyjechac i pytac czy wy myslicie nad weselem? trezba bylo sie wtedy odezwac jak oni oglaszali nowine, ze y tez juz macie ustalone. ale ustalone tzn wszystko zamowione itp, a z tego co piszesz to wy TYLKO mysleliscie o tym!!! to ich pieniadze i ich sprawa co z nimi zrobia! moga sie nawet podcierac a tobie nic do tego!

Gość gość
prowo a wy łykacie jak głupie

Mam 24 lata. To nie jest tylko mój ślub ale ślub ICH syna. Moi rodzice zapłacą za pół.

Gość gość
ale skad to glupie przekonanie u nas w Polsce, ze to rodzice musza placic za wesele? jesli beda chcieli to ci doloza, moga dac prezent, ale nie musza za wszystko placic. slub oznacza dorosle zycie, a jesli nie stac cie na wesele to nie stac cie na zycie.

Gość gość
nie powinnas miec pretensji do tesciow i szwagra skoro nic nikomu nie powiedzieliscie wczesniej, wrozkami podejrzewam ze nie sa? moim zdaniem powinniscie na poczatek pomyslec z czego kupicie wyprawke, gdzie bedziecie mieszkac a piznuej czy macie slub, nie kazdy musi miec tak samo, czuje zazdrosc w Twoich slowach "bo szwagra stac", jedni sobie radza lepiej a inni gorzej ale ten co ma lepiej nie jest niczemu winny, mysle ze powinnas wyluzowac i odlozyc slub na nastepny rok i zrobic go od razu z chrzcinami, kuzynka tak zrobila, w zaawansowanej ciazy zdecydowali sie na slub cywilny a niedawno koscielny + chrzciny, ustalcie sobie priorytety to bedzie Wam latwiej,

Gość gość
jesteś p******a, nie dość że ta ciąża, ślub, to jeszcze chcesz wesela za c**j wie ile kasy, za ktore ty nie zapłacisz? i weź się naucz pisać po polsku, bo ci słoma z butów wychodzi

Szwagier ma mieszkanie gdzie mieszkał jak był kawalerem i powiedział że możmy tam mieszkać. Te 15 tys to akurat dla dziecka.

Gość gość
No to rodzice ci dołożą 15 i wy macie 15 to razem 30 czule tyle ile wydalszwagier na wesele. Nie chcą dać nic teście to nie. niej trochę chimery i nie prod się o pieniądze. Po weselu utonięcie kontakt i tyle. Żyjcie własnym życiem a nie teściów i szwagra. bije od ciebie zazdrość.

Wesle szwagra kosztowało prawie 60 tys. A nasze 15 tys jest dla dziecka.

Gość gość
a co ty myslisz ze ludzie na kasie spia i czekaja az powiesz o slubie, jak juz zaplacili za jeden i za samochod czy cos tam innego to musza nazbierac, otrzegam Cie ze jesli teraz bedziesz gadala mezowi i darla sie ze jego rodzice to tacy i tacy to Cie zostawi a ty uwazaj z nerwami bo to ciazy szkodzi, zebys wczesniejszego porodu nie wywolala

Moi rodzice mogą nam dać ok. 10 tys bo nie spodziewali się i jeszcze nie nazbierali ale powiedzieli że mogą wziąć kredyt.