Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o antyaborcyjnej propagandzie w Polsce

Polecane posty

Gość gość
nawet najbardziej humanitarne aborcja to i tak morderstwo i to najpodlejsze z podlych bo dzieciatka ktore nie jest nawet w stanie wolac o pomoc. gdzie ty masz sumienie...

ja nikogo nie bronie, tylko tlumacze na czym polega aborcja od strony medycznej, bo widac wiekszosc osob tych najprostszych faktow nie zna. . nie wypowiadam sie w kwestii etycznej ani religijnej.

Gość Aaliyah Haughtonnnn
nie ma we mnie ani zła ani nienawisci, przeciwnicy aborcji maja bardzo ograniczony tok myslenia, rocznie 40 milionów kobiet na całym swiecie usuwa ciaze, sa zwykłymi normalnymi dobrymi kobietami które z jakiegos powodu decyduja sie na aborcje i całe szczescie ze maja do tego prawo.. Ty gosciu co tu tak duzo krzyczysz, załóż fundacje i wspieraj kobiety które zdecyduja sie jednak urodzic, wspieraj je finansowo i w wychowaniu dziecka, zrób cos a nie tylko obrazasz i nic wiecej

Gość gość
dokładnie, na szczęście to już nie średniowiecze i większość ludzi nie daje się propagandzie...

Gość gość
bron sie dalej i tak wiekszosc ludzi ktorym przyznala bys sie do aborcji czy to w polsce czy USA ktore wbrew pozorom jest w wiekszosci konserwatywne patrzyli by na ciebie z obrzydzeniem

Gość gość
no i zaczęła się propaganda radiomaryjna, "nienarodzone dziecko", polegli w Smoleńsku, zaczęło się. Nienarodzone dziecko ma swoją nazwę od zapłodnienia i nie jest dzieckiem tylko płodem

"nawet najbardziej humanitarne aborcja to i tak morderstwo i to najpodlejsze z podlych bo dzieciatka ktore nie jest nawet w stanie wolac o pomoc. gdzie ty masz sumienie... " . nie jest w stanie wolac o pomoc, poniewaz, zeby wolac o pomoc trzeba najpierw odczuc atak. czy jak jesz jajko to tez zdajesz sobei sprawe, ze to zoltko (jesli jajko jest zaplodnione) nie jest w stanie wolac o pomoc? . tylko prosze bez argumentow o duszy, bo dusza akurat na aborcji nic nie ucierpi, a wrecz odwrotnie, idzie prosto do nieba ;)

Gość gość
jak na ironie teraz tych nienarodzonych dzieci broni ateistka wiec nie pierdziel mi o radiu maryja

Gość zwolenniczka aborcji
Zarodek oraz płód nie ma duszy, dlatego Kościół odmawia pogrzebów dzieci poronionych. Utylizuje sie je tak jak np amputowane nogi czy ręce.

Gość gość
może zajmijcie się obroną tych narodzonych, którym dzieje się krzywda, większy pożytek z tego będzie...

Gość gość
ateistka ale o mentalności radiomaryjnej

Gość gość
skoro masz juz tak klarowne poglady to czemu probujesz bez ustanku przekonywac innych do swojej racji ? odpowiedz jest prosta bo nie jestes do konca pewna slusznosci czynu ktory popelnilas i probujesz szukac akceptacji stad to wynika.

Gość Aaliyah Haughtonnn
wiesz mi wisi co o mnie mysla ludzie twojego pokroju ;) nie mam wyrzutów sumienia i nigdy nie bede miała, to była dobrze przemyslana decyzja, własnie mysle o wystepie w TV zeby wesprzec takie kobiety jak ja, zeby nie czuły sie zaszczute przez takie "katolickie" krzykaczki które duzo krzycza a nic nie robia. Zobacz ile pytan tu padłopod twoim adresem , na zadne nie potrafisz odpowiedziec

"bron sie dalej i tak wiekszosc ludzi ktorym przyznala bys sie do aborcji czy to w polsce czy USA ktore wbrew pozorom jest w wiekszosci konserwatywne patrzyli by na ciebie z obrzydzeniem" . primo: gdzie ty tu widzisz, ze ktos sie broni? zeby sie bronic, trzeba byc zaatakowanym. . secundo: ja bym nawet nie rozmawiala z osobami, ktore wbrew zaleceniom boga, w ktorego rzekomo wierza, osadzaja ludzi i patrza na nich z obrzydzeniem.

Gość gość
atak w stylu ciemnogrod radio maryja jest aktem desperacji chwytaja sie jego ci ktorym brakuje juz argumentow, morderstwo to mordersto sumienia nie oszukasz na dlugo

Gość XPMaximusP
zwolenniczka aborcji Zarodek oraz płód nie ma duszy, dlatego Kościół odmawia pogrzebów dzieci poronionych. Utylizuje sie je tak jak np amputowane nogi czy ręce. y y z Doktor kościoła powiedział coś takiego, w płód męski dusza wciela się 14 tygodniu ciąży, a w płód dziewczynki nie, bo dziewczynka powstaje na skutek wilgotnych wiatrów. Czyli chłopiec powinien być pochowany jako w pełni rytuału

Gość Aaliyah Haughtonnn
mysl co chcesz, ja czuje sie szczesliwa ze podjełam taka decyzje i wszystkie kobiety które dokonały aborcji czuja ulge, żadna nie ma wyrzutów ani nie wpada w depresje bo usuwaja kobiety tylko w 100% pewne tej decyzji

Gość kalinciaa
niestety mylisz sie zwolenniczko aborcji zanim wypowiesz sie na temat kosciola poczytaj wpierw według kościoła od najwczesniejszych momentow zaplodnienia zarodek ma dusze

Gość gość
Nie ma sensu nikogo wyzywać od morderczyń one to to dobrze wiedza i wcześniej czy później źle skończą

Gość gość
Kosciol nie ma patentu na prawde i wiedze, moga klamac

Gość Aaliyah Haughtonnn
skoro zarodek ma dusze to dlaczego księża każą spalac płody i nie chca ich chowac na cmentarzu???

Gość gość
gdybys byla szczesliwa i czulabys sie dobrze z popelnionym morderstwem nie szukalabys tu rozmowy i nie probowala bys przekonywac nieprzekonanych, tak jak pisalam wczesniej sumienia nie oszukasz

Już w 7 tygodniu życia dziecka, reaguje ono całym ciałem na dotyk skóry w okolicach warg, natomiast w tygodniu 9 odczuwa ono ból reagując na niego jak człowiek dorosły – stara się odsunąć od jego źródła, g***townie porusza rękami i nogami, na jego twarzy pojawia się grymas. W okresie prenatalnym, wszystkie zmysły dziecka są już aktywne:

Gość Aaliyah Haughtonnn
haha miałabym zle skonczyc bo usunełam ciaze??? bardzo zabawne :)

Gość Aaliyah Haughtonnn
nikogo nie przekonuje wiszą mi opinie innych, a wyrzutów nie mam bo nie mam powodów do tego, uwazam ze podjełam jedyna słuszna decyzje, wsparli mnie w tym najblizsi i przyjeciele :) No 7 tygodniowy faktycznie macha rekami i nogami.. zwazywszy na to ze nie ma ich wykształconych..

Gość gość
haha miałabym zle skonczyc bo zamordowalam czlowieka??? bardzo zabawne :)

Gość gość
wklejalam juz zdjecia dzieciatka w 6 tyg ciazy ze strony medycznej i mialo raczki i nozki

Gość zwolenniczka aborcji
Prawdę mówiąc, mnie stanowisko Kościoła w sprawie duszy zarodka średnio interesuje. Z tego co wiem, św. Tomasz uważał, że dusza wstępuje w ciało kilkadziesiąt dni po poczęciu, ale być może (jak to zwykle bywa w Kościele) nie jest to stanowisko jedyne.

Gość Aaliyah Haughtonnn
w moim mniemaniu nikogo nie zamordowałam ani nie zabiłam a Ty mozesz nawet myslec ze pociachałam kogos tasakiem :)