Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reformator30

Konieczne elementy reformy gospodarczej Polski

Polecane posty

Gość gość
I wierzysz, że to wszystko takie łatwe? Nie bałbyś się swojego reformatorstwa? Szybko by Cie z niego wyleczono, albo wyleczyłbys się sam. Tak jak w polityce, gęby pełne frazesów, a biednym uczciwym wiatr jak oczy wiał tak wieje

Gość gość
Nic dziwnego, ten ustrój i Salomona by do korupcji nakłonił, a prawda jest taka że większość polityków w normalnym państwie była by uczciwa.

Gość Ale klecha
REFORMATOR>>>>>>>>> Zapomniałeś element wyliczanki. Faktyczne oddzielenie państwa od kościoła, zaprzestanie finansowania kościoła jednej z największych pijawek, powrót z nauka religii do salek katechetycznych. Opodatkowanie wszelkiej działalności dochodowej kleru, w tej chwili jest to jedna wielka mętna strefa, brak nadzoru wręcz zachęca do wszelkich przekrętów i prania brudnej kasy. Odzyskanie niesłusznie przekazanego mienia w przestępczej działalności komisji majątkowej, itd, itd. Likwidacja Sejmowej Komisji Przeciwdziałającej Ateizacji Państwa (znaczy mamy państwo wyznaniowe proste)

Gość Reformator30
A pro pos kościoła - dla mnie sprawy "światopoglądowe" są na drugim miejscu, najważniejsze są zmiany ekonomiczne. Wszystko pozostałe jest tylko pochodną. Kwestia polityki sensu stricto. Ja jestem profesjonalistą i dlatego nie mógłbym zostać politykiem. Nie potrafię kłamać ludziom prosto w oczy, iść na kompromisy w sprawach oczywistych czy grzęznąć w sporach o związki partnerskie, co jest dla mnie kwestią "50 wagi". Te reformy trzeba po prostu przeprowadzić i tyle. Czy to się komuś podoba czy nie - inaczej wszyscy pójdziemy na dno. Powtórzę raz jeszcze: to jest czysta matematyka. I jakby ktoś nie zaklinał rzeczywistości i co by nie mówił, tego nie zmieni. Reszta jest kwestią niewiedzy, ignorancji czy wprost - głupoty przede wszystkim wyborców.