Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łososiowa12345

nowa misjaaa

Polecane posty

Zaczynam od dziś zmagania z nadprogramowymi kilogramami. Cel nr 1. zobaczyć 6 zamiast 7. Cel 2: waga 60-63. Marzenie do którego będę dążyć. Plan: pierwsze 4 tygodnie- żelazne zasady. 1. 5 posiłków dziennie, co 3 h 2. Woda w dużych ilościach. 3. Ruch Ruch Ruch. Siłownia codziennie 4. Eliminacja: makaron, fast foody, słodycze, napoje gazowane. 5. Dużo warzyw, owoców, białka. 6. Dzienna ilość kcal: 1000-1200 na najbliższe 4 tygodnie rezygnuje z kawy. Ogólnie pierwsze 4 tygodnie chce trzymać się w ryzach. Ktoś ze mną???START 02.09, 173/77,4

Gość gość
a ziemniaki , ryz ,kasze , jesz czy tylko makaronu nie

Ziemniaki sporadycznie np w mieszance warzyw na patelnie, ryz oraz kasza calkowicie nie. Przynajmniej w pierwszym miesiącu. Znajdę jakąś chętną ?

Gość Wielorybek 2013
Właśnie straciłam pracę i mam czas w końcu dla siebie. Postanowiłam ,że do końca września bede ważyć 70 kg. Teraz ważę 79kg i 168cm. Jestem z tobą!

Gość gość
a co z chlebem jesc ciemny czy zaden , jak myslicie?

Wielorybek cześć, powiem Ci że mamy cel taki sam i jestesmy juz dwie a nie same ze sobą. Mało tego za miesiac tez prawdopodobnie strace prace. No i czeka mnie szukanie nowej a wyglad ma sporo do rzeczy przy pierwszym wrazeniu tak wiec chce zrzucic do konca miesiaca 7-8 kg chociaż. Jaki plan wielorybku??? Jaka dieta??

Gość to ja tez chce zaczac
ja jem ale ciemny. :) lepiej "zapycha" :) wlasnie jestem w trakcie szukania topiku motywacyjnego.. w sumie nie waze bardzo duzo..ale figury idealnej nie mam. Chce schudnac ok 5 kg...co dla mnie nie jest latwym wyzwaniem, bo kocham jesc...a ruchu mi brakuje..

Gość 1marysia
Możesz też wyłączyć słodkie soki owocowe, bo też są kaloryczne tak, jak te gazowane napoje. Ja również jestem na diecie i ograniczam do minimum wszystko co słodki i tłuste. Do tego zaczynam łykać tabletki wspomagające odchudzanie ( dokładnie takie http://nutrina.pl/28,slimette.html ), by szybciej schudnąć. Oczywiście mam też plan na ruch – będę chodzić na zajęcia do klubu fitness.

co do chleba- ja lubie ciemny chleb, bulki grahamki, fitness w kazdym badz razie nie jadam jasnego pieczywa, raz-dwa razy w tygodniu pozwole sobiue na bulke grahamke z wedlina chuda na przyklad.

Gość Wielorybek 2013
Ja osobiście jem mało chleba a tyję od słodyczy. Jem kiedy mi się podoba i dlatego tyję. A powinnam co 3 godziny tak przynajmniej powiedziała mi pani dietetyk. Powiedziała ,że powinnam jeść wszystko w małych ilościach bo potem po diecie łatwiej mi będzie utrzymać wagę. Więc jem co 3 godziny, małe ilości i dodatkowo nie łączę np. ziemniaki i mięso. A co dalej bedzie zobaczymy?Nie jestem już najmłodsza więc bede jezdzić na rowerku stacjonarnym.

witaj gosciu witaj "to ja też chce zacza". Zaczynajcie :)) bedzie milej i razniej, motywacja nam wszystkim potrzebna Motywacja wzajemna na pierwszym miejscu, ja nie chwaląc za szybko dzis rano wstałam z ogromną siła do działania. powiedziałam sobie ze za 4 poniedziałki bedzie lzej jesli bede wytrwala.

Gość gość
ja tez juz nie mam nascie lat ;(

wielorybek ile masz lat? Jedzenie co 3 h jest na prawde skuteczne, mniej a czesciej to na prawde dobre. Moj najwiekszy problem to rowniez slodycze ale kiedys wytrzymalam miesiac to teraz tez musze.

Gość Wielorybek 2013
W grudniu obchodzę moje ostatnie trzydzieści, praktycznie mogę nazywać sie czterdziestką. Dlatego chce wyglądać lepiej niż teraz.

:) ja na karku 30... dlatego tez postanowilam sie wziac za siebie..bo jednak im wiecej lat, tym trudniej utrzymac ladna figure. I w ogole chce zaczac zdrowiej jesc..

no musimy... :) Bede na zmiane cwiczyc albo na orbitreku albo z Chodakowska..co drugi dzien. Codzennie nie dam rady cwiczyc, najnormalniej w swiecie jestem leniuchem jesli chodzi o trening.. :O

Gość Wielorybek 2013
Jesteśmy....tylko jak to rano trzeba dzieci wysłać do szkoły , zakupy i dopiero teraz mam czas siąść i czytać . Moja dietka trwa, właśnie kupiłam bakłażana tylko nie mam pomysłu co z nim zrobić dobrego

witaj wielorybek, ja jak narazie bezdzietnna wiec nie mam tyle na glowie co Ty. Moze mix warzyw, udus albo cos w tym stylu.. szczerze tez nie mam doswiadczenia z baklazanem

Gość grudniowaa
ja już 2 tyg na diecie i -3 kilo, wiec niezle. Powiem ci ze ja jem chlebek ciemny, na sniadanie i ew. 2 sniadanie, tak do 14, pozniej juz chleba nie jem bo ciezki jest do trawienia. Jak już jem to popijam posiłek jakas herbatką zieloną jak jaśminowa czy figura detox. Czasem zastepuje pieczywo cykorią albo waflami ryżowymi. Pamietaj, zeby pić bardzo duzo wody! ja 2 litry to minimum!

Gość Wielorybek 2013
co tutaj taka cisza? nikt nie dietuje? Ja toczę walkę dalej .

Bardzo fajny tytuł topiku,chętnie zacznę z Wami :) Na początek Mż,niech spadnie z 10kg to dołącze ćwiczenia na poszczególne partie ciała. startuje z 85kg więc Wielorybku,to ja powinnam taki nick mieć ;)

Gość Koniczynka27
ja też na diecie,ale ciągle myślę o węglowodanach, najlepiej pieczywku :( jem tylko białko,zdrowe tłuszcze i dostaje kota, do tej pory nie myślałam,że można tyle myśleć o jedzeniu...a wystarczy węgle odstawić, kupiłam figurę no-appetite, bo widziałam reklamę w tv,że pomaga mi oszukać mózg,bo zawiera błonnik, no i specjalnie nie zaburza diety,bo to tylko 3kcal. jak mi się włacza ssanie albo poczuję pieczywko to sobie zapodaje właśnie to.

Siemka. Założyłam wprawdzie swój temat, ale chętnie się tu zadomowię :). Mam 26 lat, 159 cm i 57 kilo. Mój cel to 48- 50 kilo. Chcę jeść pięć posiłków dziennie, głównie białko i nie przekraczać 1200 kalorii. Do tego ćwiczenia 5 razy w tygodniu i tyle :)

Gość Wielorybek 2013
Ja na razie woda z cytryną , potem 2 kromki chleba ciemnego a na obiad cukinia faszerowana, fajnie ,że pojawiają się nowe dziewczyny,ale gdzie nasza autorka?

Gość w sumie to ja
czesc :) mozna sie dolaczyc?

Gość Linka22
Hej. To moze i ja bym sie dolaczyla jesli pozwolicie? Moj topik wlasnie chyba padl:-( stosuje mz od maja (jesli mozna tak to nazwac bo normalne obiadki rzadko zjadam)...

Jestem!!! Z dużą energią którą mam nadzieje zaraże was. wczoraj spedziłam na siłowni 1,5h i odżyłam czułam zmęczenie ale takie pozytywne. Dziś też pędze na siłownie, zamierzam do soboty włącznie zeby troche z siebie wycisnąc. Moje menu na dzis: płatki z jogurtem naturalnym, banan, 2 brzoskwinie, activia i serek wiejski. Musze sie troche oczyscic bo czuje sie jak balon. Witam nowe dziewczyny.