Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIe tuczcie tak tych dzieci

Polecane posty

Gość gość

zanim napiszecie, ze niejadek, to sprawdzcie w siatkach centylowych. Waga, nawet w dolnej granicy jest ok! Dbajcie oz droweurozmaicone posilki co 4 godziny! Bedziecie miec zdrowe szczesliwe dzieci!

Gość gość
Niech Cie nie obchodzą cudze dzieci. Poświęć czas lepiej na polski,bo kiepsko z tym widzę u Ciebie.

Gość gość
Posiłki powinny być co 3 godziny. Niewielkie i urozmaicone.

Gość gość
Obchodza mnie, bo co chwila jest tamt o tym, ze dziecko niejadek! a 90% dzieci jest w normie! Albo wrecz za duzych i za grubych! Co masz do zarzucenia? oprocz literowek?

Gość gość
Posilkow powinna byc 4 maksymalnie 5 w ciagu dnia!

Gość gość
Że moje będzie jadło tak jak ja będę chciała,a Ty nie będziesz się wpierdalać,proste :) Nara

Gość gość
moje dziecko je wszystko czipsy czekolady i ma niedowage jelopko tycie jest w genech a nie w jedzeniu.

Gość gość
Jełopie tycie może być w genach ale też w jedzeniu! Ale lepiej wmawiać,że tycie jest tylko w genach :D Ja kiedyś jadłam dużo tłustego i przytyłam,na szczęście szybko zgubiłam i pilnuję swoją wagę.

Te niejadki mieszczą się w siatkach centylowych kosztem wielogodzinnych posiadówek nad talerzem czy miseczką zupy. Dla mnie niejadek to taki, któremu jedzenie sprawia ból (np. mój ;)). W siatkach się mieści, jednak samo się to nie dzieje. Każdy posiłek jest walką i żebym te walki przegrywała to szybko by wypadł z tabelki.

Gość gość
to co to za niejadek, ze je czipsy ui czekolade? nie lepij dstawic smieciowe jedzenie i dac mu dopstep do wartosciowego pozywienia?

Gość w duuupie mama te twoje
Siatki. Wage bierze sie w odniesieniu do wzrostu. Co z tego ze moj jest w 50 centylu,jak wzrostem sie w siatce nie miesici. Jest duzo wyzszy a wage ma srodkowa. I jest z niego szkieletorek. Ale co mam mu nie wciskac jedzenia bo ma wage idealna?idealna dla kogo? Jak nie bede wciskac to bedzie jeszcze z tych centyli spadac. Widac ze nie mialas do czynienia z prawdziwym niejadkiem.

Siatki. Wage bierze sie w odniesieniu do wzrostu. Co z tego ze moj jest w 50 centylu,jak wzrostem sie w siatce nie miesici. Jest duzo wyzszy a wage ma srodkowa. I jest z niego szkieletorek. Ale co mam mu nie wciskac jedzenia bo ma wage idealna?idealna dla kogo? Jak nie bede wciskac to bedzie jeszcze z tych centyli spadac. Widac ze nie mialas do czynienia z prawdziwym niejadkiem.

Gość gość
Z wagi w dolnej ganicy siatki centylowej wcale nie tak latwo dziecka utuczyc. W zasadzie to chyba niemozliwe.

Gość gość
zajmij sie sobą kobieto z nie zakładaj durne tematy.

Gość gość
Nie wiem czy Autorka założyła durny temat Ulicami toczą się te tłuste, wielkie mamuśki a za sobą ciągną trzymające w łapkach paczkę chipsów grubaśne baryłki To że matki tłuste, olbrzymie to pal je sześć, mają wymówkę że rodziły- tyle, że 3,4 lata temu, więc gdzie tu związek Ale dzieci mi żal, one nie mają wyboru, to nieodpowiedzialne matki je tuczą A potem, że grube, że brzydkie- nie oszukujmy się, że grube jest ładne i że choroby się przyplątują

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą. Latem często byłam na plaży i rzucało się niestety w oczy, jak dużo jest dzieci z nadwagą i otyłych. Zastanawiałam się, ile przypadków nadwagi czy otyłości u dzieci spowodowane jest jakąś chorobą, a ile jest z winy rodziców.

Gość gość
" Nie wiem czy Autorka założyła durny temat Ulicami toczą się te tłuste, wielkie mamuśki a za sobą ciągną trzymające w łapkach paczkę chipsów grubaśne baryłki" xxxxxxxxxxxxxxxxx nie wiem skąd masz takie obserwacje bo ja na swoich ulicach (krakow) widzę w większości normalne dzieci. Te grube to tylko ułamek. zawsze, na całym swiecie byli grubsi i tak pozostanie, tak samo jak biedni i bogaci. myślisz że twój temat cos zmieni??? zajmij sie swoim dzieckiem lepiej i swoim zyciem i zamiast marnowac tutaj czas idż zrób zdrowy posiłek dla swojej rodziny!

Gość gość
Nie jestem Autorką Do Pani wyżej To zazdroszczę miejsca zamieszkania Na ulicach w moim mieście, nie przesadzając, ale jakieś 30% to grube dzieci I skądś to się bierze, patrzę wyżej i już widzę- mamusia 100 kg lekko A o moją rodzinę proszę się nie martwić, prowadzimy zdrowy tryb życia Zauważanie i skomentowanie, że otyłe dzieci to jest coraz poważniejszy problem nie jest niczym złym Zastanawiam się czy to burzą się otyłe mamy czy o co chodzi?

ja akurat jestm chuda i mam bardzo chude dziecko. I ja bylam takim niejadkiem. Ale otylosc to nie kwestia wpychania jedzenia a jedzenie przetworzone na kazdym kroku juz od pierwszych posilkow. Fast foody na kazdym kroku-ekspresowe kaszki,deserki z cukrem. Gdzie sa cale i swieze owoce i warzywa? Gdzie kasze i platki pelnoziarniste? Najprosciej dac: Zupke ze sloiczka Obiadek ze sloiczke Kaszke do zalania ciepla woda Potem platki kukurydziane Itd. Jak dziecko je wiecznie sloiczki to potem matka raptem z dnia na dzien ugotuje mu obiad?bo juz moze jesc domowe jedzenie? Potem zostaje znow dawanie szajsu a na obiad zabranie do mc donalda czy na pizze. I to nie od swieta.

Gość gość
to ja zalozylam ten temat. Bo dookola same mamusie, ktore maja zdrowe normalnie jedzace dzieci a skarza sie, ze takie niejadki i lataja za nimi z jedzeniem. Tymczasem wystarczy troche poczytac o rozwoju dziecka i wtedy jest jasne ze po 2 roku zycia apetyt maleje, bo dziecko nie rosnie tak szybko jak wczesniej.

Gość gość
tycie nie jest tylko w genach! wiekszoc ludzi z nadwaga to wina diety i przetworzonej zywnosci! Przypatrzcie sie czasem jak naprawde jedza ludzie szczupli a jak otyli.

Gość gość
dzis na sniadanie: jendo dziecko lat 4kubek 200 ml kakao chelab nie chcialo drugie dziecko lat 2 kakao nie wypilo za to wyjadlo mazsz z kroki chelba z maslem wg was to niejadki?

Gość gość
a mój 1,5 roku - sniadanie: chlebka nie, czy z masłem: nie, serek biały - nie, a może z bazylią: nie, 5 łyżeczek kaszki z zagadywaniem, aż zjadł sam 2 plasterki szynki (tak,tak, zdrowa, z kurczaka wiejskiego, ponad 40zł/kg). i krąży miedzy 20 a 3 centylem. to jest niejadek wyrośnięty z niemowlaka który miał ostry refluks pokarmowy i je malutko ostrożnie, najchętniej sam. kiedyś się tym zamartwiałam ale dziecko prawidłowo sie rozwija, nie choruje, jest wesołe, r***liwe, dałam spokój, zje to dobrze nie zje to zje wiecej na kolacje

Gość nie przekarmiam
dwulatek zjadl dzies! pol kromki chcleba z maslem dwa jogurty naturalne pol miski zupy jarzynowej ziemniaki, fasolke szparagowa i jajko sadzone cwiartke jablka dwa herbatniki z czekolada wg was to duzo czy malo?

Gość gość
Wg mnie w sam raz

Gość gość
nie rozumiem tego gadania, co Cię obchodzą cudze dzieci. jak pedofile będą je g****iły pod moim blokiem to też mam nie reagować, bo nie moje dziecko i rodzice tak je wychowali, że z pedofilami teraz hasa?:O

Gość gość
Dokładnie. Tak mi szkoda tych dzieciaków, ale zamiast zdrowego i pełnowartościowego posiłku taka jedna z drugą krową zaprowadzi dzieciaka do mc donaldsa, to ja się w ogóle nie dziwię. Ostatnio sama miałam ochotę na zestaw w macu i a propos zakupów w centrum handlowym wstąpiłam, ile tam jest dzieciaków z nadwagą to głowa boli.