Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goścowa z kielc

CZY BIJECIE CZASEM SWOJE DZIECI

Polecane posty

Gość gość
"goścowa z kielc ? nie mam na mysli lania, raczej kilka klapsow jak sie nalezą czy nie?" Tak jak zasłuży to dostaje klapsa.

Gość gość
ja biję czasem konia mężowi :)

Gość gość
Klapsy - tak (dla mnie klaps to nie jest bicie ) Bicie -nie

Gość gość
tez Tak

Gość hdjisb
ojtammm ponawiam. Niech Mąż Cię w twarz bije za niewłaściwe zachowanie. A potem Cię przytula i kocha. Dziecko czuje tam samo, ba nawet bardziej intensywnie. Ja nie biję tych, których kocham. Proste i nie trzeba dorabiać ideologii.

Gość ojtammmmm
hdjisb- ty wiesz swoje ja wiem swoje. Kocham rodziców i oni mnie :)

Gość gość
To ze ktoś da dziecku klapsa to nie znaczy ze go nie kocha .

Gość gościótttt
Mój tez nie raz dostaje przez d*psko jak jest mega niegrzeczny . Nie mam zamiary jak niektóre nawiedzone mamuski stać nad wyjącym dzieckiem i tłumaczyć coś setki razy .

Gość hohihh
Kocham. Klapsy też daję. Bicie? Dla mnie klaps a bicie to coś absolutnie innego. Bicie wykluczam, jest zresztą całkowicie zbędne gdy dziecko wie co to klaps.

Gość gość
Panie ktore są takie oburzone ze ktos daje klapsa nich lepiej idą do patologicznych rodzin. Tam gdzie jest alkohol a dzieci bije się pasem albo kablem od żelazka i tam prawcie swoja "mondrości" .

Gość hdjisb
Taaa, rozgraniczajcie sobie, że to TYLKO klaps a nie bicie. Jakoś musicie sobie to tłumaczyć. Proponuję jeszcze strzał z liścia w twarz nie uznawać za bicie, wszak to tylko przywołanie do porządku. Bicie to bicie i koniec. Nie chce Wam się dziecka wychowywać imu tłumaczyć to nie ale przyznajcie same przed sobą,że je bijecie i tyle. Dla mnie to są zachowania patologiczne i choćbyście stawały na rzęsach próbując mi udowodnić,że klaps to nie bicie a ja jestem nawiedzona nie bijąc swojego dziecka, to nie przekonacie mnie, że bicie to nic takiego. Jak już mówiłam pozwólcie Mężowi się trzaskać w twarz za zachowanie, które mu się nie podoba.

Gość gość
hdjisb to teraz d**ę sprzed komputera i idź pouczać tych co bija swoje dzieci kablem albo pasem za byle co.

Gość gość
NIe. Klaps swiadczyłby o tym, ze nie potrafie dzieciom czegos wytlumaczyc. Wole jednak wysilic intetekt. .

Gość gość
rusz d**ę

Nie bije swoich dzieci bo ja bym nie chciala , zeby bil mnie ktos wiekszy i silniejszy ode mnie :) Trzymam dyscypline - dzieci sa grzeczne i mnie sluchaja. Stosuje kary typu- siedzenie na lozku przez 4 min lub stanie w kacie ale to juz za ciezkie przewinienia. Staram sie nie karcic dzieci non stop, duo je chwale, bawie sie z nimi , spedzamy razem czas. Jak dla mnie nie ma nic gorszego niz rozpuszczony dzieciak ktoremu rodzice nie daja rady.

Gość gość
Mnie wychowuje brat i jak coś zmaluję, albo nałapie złych ocen to jest wtedy lanie. Boli, ale staram się więcej nie robić głupich rzeczy, bo nie lubię jak mnie leje i rozumiem, że źle zrobiłam.

Gość ładnamama
niektóre z was już straciły orientacje miedzy klapsem a biciem

Gość gość
ja daje czasami klapsa

nie biję swoich dzieci . Ale karałam fizycznie wedle " zasług " :)

Gość gość
Kocham moje dzieci ale czasami dostana klapsa przez d*psko. Jak przekroczą granice i tłumaczenie czegoś 100 razy nie działa to wtedy jest klaps .

Gość terazJAA
Moja tez czasem dostanie klapsa . allium a ty już masz dorosłe dzieci?

Gość gość
A mnie udalo sie wychowac dzieci bez jakichkolwiek kar ( tak fizycznych, jak psychicznych)- tylko tłumaczenie i rozsadny przyklad ( niekoniecznie własny). Na poczatku trzeba wlozyc w to bardzo duzo wysiłku, ale potem samo działa. Mnie i siostre tez tak wychowano , moja mame i babcie także.

Gość ładnamama
gość A mnie udalo sie wychowac dzieci bez jakichkolwiek kar ( tak fizycznych, jak psychicznych)- tylko tłumaczenie i rozsadny przyklad ( niekoniecznie własny). Na poczatku trzeba wlozyc w to bardzo duzo wysiłku, ale potem samo działa. Mnie i siostre tez tak wychowano , moja mame i babcie także. x xx x karnego jeża stosujesz hehe (żart)

tak , moje dzieci są już dorosłe - a przynajmniej tak im się wydaje :)

Gość gość
piszę,ze nie stosowalam zadnych kar - ani fizycznych, ani psychicznych ( wiec i karnego jeza tez nie, zabraniania tv, komputera itp.)

Gość ładnamama
no nie wierze że nigdy niczego nie przeskrobały ?

Gość gość
alium biłaś swoje dzieci różańcem ?:D