Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość guziczekgg
haha tak mi sie wspomnialo,mi tesciowa ukradla moj najlepszy sweter ciazowy ,poprostu znikl i oczywiscie nie bylo winnego:) Przeszukalam 3-pokojowe mieszkanie i nic,a i odciagacz do pokarmu tez wsiaknelo:( Dlatego zbawieniem bylo ze sie wyprowadzilismy:) Narescie odzyskalam spokoj,bo tesciowie i tak nas nie odwiedzali,a moj tez nie chcial ich widziec :)

Gość guziczekgg
Ja pisalam o olejku,w pierwszej ciazy zaczelam go stosowac dopiero w 3 trymestrze bo wczesniej nie wiedzialam ze cos takiego jest.Obecnie juz go stusuje kilka razy w tygodniu jak nie zapomne.Kupilam sobie z weleda ale zwykla oliwka tez mozna.

Gość Flavia234
no własnie gdzie nie czytam to piszą że miękka szyjka stanowi zagrożenie, lekarz powiedział że teraz zagrożenia nie ma, ale czy ona wytrzyma jeszcze 20 tygodni? przeciez to jeszcze kupa czasu, a wiem że to niedobrze, że jest miękka. Nie może byc dobrze, ten ciągły strach doprowadza mnie do paranoi

Gość Maałaa23
Isteresuje mnie to smarowanie sromu. Serio wtedy podczas porodu się nie popęka? Polecicie jakiś konkretny preparat?

Gość Flavia234
nie, nic o tym nie mówil ponieważ na razie szyjka nie skraca się. Ja już nie wiem co mam robic sama, to czekanie mnie dobija:( w pn mam kolejną wizytę.

Flavia moim zdaniem nie powinnaś się aż tak denerwować tylko pozytywnie myśleć :) ja odkąd wiem, że jestem w ciąży to staram się myśleć pozytywnie... :)

Gość Flavia234
ale jak myślec pozytywnie kiedy coś jest nie tak? Jesli coś się stanie mojemu maleństwu to ja tego nie przeżyje

Flavia,w poniedziałek wypytaj lekarza o zgrozenia,poradź sie go jakie jest najlepsze rozwiązanie-moze na kilka dni do szpitala?

Gość Flavia234
ale ja go dzisiaj o wszystko wypytałam. lekarz powiedział, że ktg nie pokazało żadnego zagrożenia. w poniedziałek zrobi mi ponownie i jesli tez wyjdzie brak skurczy tzn że brzuch twardnieje ale nie są to skurcze. Tylko ta szyjka miękka. Pytałam co mam przez to rozumiec ze jest miękka powiedział że "na razie szyjka trzyma i wazne aby nie spowodowała rozwarcia". Czytalam w necie, że miekka szyjka może doprowadzic do poronienia/ przewczesnego porodu. dziewczyny pisały że też miały miekką ale na większosci tematów piszą ze mają taką ok 30 tygodnia, a ja jestem na początku 20 i boje się, że nie wytrzymam do terminu. Lekarz zapisał mi fenoterol i powiedzial że zapisuje mi je troche na wyrost i jesli będę się po nich zle czuła to nie brac, ale w aptece powiedzieli że te tabletki zostały wycofane. mam brac tez luteinę 2x2, dużo leżec, nie dzwigac, nie uprawiac sexu i oszczędzac się, to tyle. Jeszcze ta biegunka mi się przypałętała. Nie dosc że prawie nie tyje to teraz jeszcze dieta ze względu na biegunkę

Gość mozeniejeden
flavia-a moze to przez te leki? mowilas ze bralas nospe a w polaczeniu z luteina moglo dac taki efekt.. moze to wlasnie to?

Gość Flavia234
luteinę biorę dopochwowo. nospę i magnez brałam na skurcze, ale dzis kazał odstawic bo spowodowały u mnie biegunkę. brac tylko luteine. Słuchajcie ja już sama nie wiem, zgłupiałam z tego wszystkiego

Gość gość
flavia moja szwagierka w 20tyg miala szyjke 1,5 cm i lezala , druga z koleji w 6mc miala skorcze i tez lezala ze szwem wiec napawred mysle ze nie masz czyms sie przejmowac

Gość Maałaa23
A nie boicie się że dziecko kiedy tak dużo się rusza to może się owinac w pępowine? czy tylko ja tak swiruje :p

Gość gość
zanim zaczelam tu pisac poczytalam troche. Flavia, wiesz dobrze ze to nie trwa tydzien czy dwa. Musisz przestac myslec o tym i byc silna dla swojego synka tak jak on dla Ciebie. Gdyby cos mialo sie stac juz by sie stalo. On w pewien sposob tez walczy wiec nie przejmuj sie! Bo do cholery on tam jest, daje Ci znac. Lekarz powiedzial ze w poniedzialek kontrola, gdyby bylo cos nie tak i bardzo go niepokoilo nie pozwolil by Ci wyjsc, tylko od razu Cie polozyl. Musisz sie uspokoic bo to duzo daje. Szczegolnie teraz! od 19 tygodnia maluch juz ma wszystkie organy dobrze rozwiniete i tylko juz rosnie i juz potrafi slyszec! odbiera dzwieki! i czuje mocniej. gdy Ty sie denerwujesz on odbiera sygnaly Twojego ciala i tez sie denerwuje. Bedzie dobrze. Uwierz!

Gość guziczekgg
mala23 100°/° gwarancji zaden Produkt ci nie zapewni,nawet na roztepy,ale napewno skora w tej okolicy bedzie bardziej elastyczna i daje wieksza mozliwosc wytrzymania przy porodzie.ja uzywalam z firmy weleda i jeszcze jeden mialam ale nie pamietam nazwy.Popytaj w aptekach.

Gość Sisilka
Hej kobitki. Oczekujaca serdecznie ci wspolczuje ale na pewno sama wiesz ze musisz dzialac. Jedna z nas napisala abyscie przeprowadzili sie do twojego taty a maz zeby dojezdzal na gospodarstwo. Mysle ze to swietny pomysl. Moze czegos nauczy twoich tesciow. Nie mozesz zyc w takim stresie, jestes najwazniejsza z dzieckiem. Chcialabym ci jakos pomoc. Mam nadzieje ze nasze wsparcie zmusi cie do dzialania. Ja wrocilam do pracy i czasami gdy za bardzo sie stresuje twadnieje mi brzuch. Moj m mowi ze promienieje w ciazy, a mnie ttak bola biodra :) chlopy ;) Mala i kruszynka ja rowniez jestem z zachodniopomorskiego. Jesli moge was zapytac z ktorej czesci wojewodztwa jestescie.

Gość guziczekgg
Mala23 w brzuszku dziecku sie nic nie stanie,a do porodu,to lekarz napewno jeszcze skontroluje stan ulozenia pepowiny.Nie bojcie sie na zapas:) Flavia moim zdaniem za bardzo sie przejmujesz,nie czytaj za duzo negatywnych stronek bo pozniej zle mysli cie dobijaja.bylas u lekarza,wypytalas,wyjasnil twoje watpliwosci wiec jest spoko.jemu powinnas zaufac bo on sie na tym zna i prowadzi twoja ciaze. Ciesz sie ciaza,a nie zamartwiaj sie:)

Gość Flavia234
Dziękuję za pocieszenie ale jak ja czytam takie słowa to od razu płacze, jak sobie pomysle że moje maleństwo tam jest zależne od losu. Jeszcze 4,5 mies do terminu a czas tak mi się dłuży. Wiem ze się przejmuje ale nie umiem inaczej. Lekarz mnie uspokoił co do skurczy, ale ta szyjka nie daje mi spokoju, czy mozliwe że mimo że jest miekka to nie zacznie się skracac czy otwierac?

Gość guziczekgg
gosciu 14.43 my juz zaciazylismy :)

Flavia jesli byla by taka mozliwosc ze szyjka zacznie sie rozwierac i skracac to nikt by cie do domu nie puscil jaka masz dl szyjki moja kolezanka jest w 22tyg szyjke ma ponizej 2cm i nikt nic nie mowil ze jakies zagrozenie jest czy cos ...

Gość mozeniejeden
Dziewczyno, prosze Cie. Najchetniej polala bym Cie kublem zimnej wody. Myslisz ze by Cie wypuscil gdyby byla taka mozliwosc? do poniedzialku moze dopiero zacznie sie nieco skracac, ale na tyle ze maluch nadal bedzie bezpieczny. Skad wiem? moja ciotka rodzila 3 lata temu blizniaki, miala skrocona od poczatku i w polowie ciazy nie dawali jej szans na donoszenie. a donosila, nie do terminu, ale urodzila w 36 tygodniu gdy maluchy byly juz na tyle duze by zyc! wiec przestan. ona miala tak ze w 25 tyg zaczely jej wyplywac wody bo szyjka tak sie skorczyla i zaczela sie otwierac. pomysl. szyjka zacznie teraz twardniec-po luteinie bedzie dobrze, naprawde. gdyby bylo zagrozenie na tym etapie robili by wszystko by wam pomoc wiec nie martw sie.

Gość guziczekgg
Flavia dosyc.......... skad wiesz ze jest miekka dotykalas? czy lekarz c***owiedzial? Ty sie zadreczysz dziewczyno......... jeszcze sobie cos wmowisz lub wywolasz.Nie mysl tak negatywnie,przeciez nic ci nie jest :) Jak by ci cos bylo to juz bys w szpitalu lezala.Obejrzyj sobie Jakis relaksujacy program w tele lub poczytaj ksiazke,tylko nie o zagrozeniach w ciazy!!!! Albo jeszcze lepiej idz na spacer i wyobraz sobie,ze spacerujesz juz z wozkiem;)

Flavia nic nie nie martw napewno wszystko będzie dobrze.A jeśli chodzi o owinięcie pępowina to mój drugi synek miał okreconą wokół szyji.Położna podczas porodu dobrze o tym wiedziała,ale nic mi nie mówiła,żebym się nie potrzebnie nie denerwowała.Mój mąż mi opowiadał ,że jak mały się rodził to w trakcie porodu położna odciągała mu pępowine żeby nie zacisneła mu się na szyjce.Także przy porodzie dobrze wiedzą co robią

Gość Flavia234
dzięki za słowa otuchy. wiem że jest miekka bo jak byłam w sylwestra na izbie w szpitalu to lekarka powiedziała i dziś lekarz podczas badanie stwierdził że rzeczywiście miekka. 10 dni temu miała dł 3,67cm a dziś lekarz nie robił mi usg dopochwowego tylko badanie na fotelu. postaram się myslec pozytywnie

łoo to długasna szyjka nie ma co sie bac wogole a co do psychiki tpo prawda ze takim wmawianiem mozna wiecej biedy narobic niz jest ..

Gość gość
Flavia...nadal panikujesz? co przeczytalas takiego ze szukasz tych tabletek?

Gość Flavia234
jakich tabletek?