Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość asik bez log
Ilonek nic nie bedzie , chociaz moja szwagierka np miala bardzo duze parcie na karmienie piersia jak mialam malo pokarmu chviala isc do szeptuchy nawet i mala ciagle choruje ma roczek a byla juz tyle razuy chora ze nawet nie policze ale mysle ze to wcale nie musi miec zwiazku z tym ze nie karmila piersia porpostu tak ma ;/ ja w sumie teraz sie ciesze ze mam tyle tego mleka bo widze ze ladnie po nim spi i nie ulewa a po tym sztucznym nie zjesc nie zdazy i juz jej sie leje po beku, ale bardzo bym chciala zeby ta piers zlapala zawsze to wygodniej w nocy nawet ;/ ja juz tyle razy chcialam zrezygnowac z karmienia swoim mlekiem , a juz jak laktator rozwalilam to wogole , dobrze ze reczny jest w nim , ale maz ciagle mi powtarza ze poki mam mleko zeby karmic i mnie wspiera bo ja bym juz dawno to rzucila w chole/re, ale jest dobrze tylko zeby miec czas zawsze na odciagniecie heh

Gość swierszczyk
Rany dziewczyny wybralyscie juz jak szczepicie malenstwa?wlasnie siedze i czytam i nie mam pojęcia co wybrac ,czy te skojarzone są bezpieczne? A pneumokoki rota i meningokoki trzeba?

Gość asik bez log
Swierszczyk bezpieczniejsze niz sanepidowskie bo w tamtych jest rtec i nieacelularny krztusiec kt glownie powoduje powiklania, skojarzone nia maja rteci i krztusiec jest acelularny , praktycznie wszedzie w europie id kilkunastu lat szczepuenia skojarzone sa bezplatne i obowiazkowe u nas niestety ciagle to wielki rarytas ale i tez moze polska mentalnosc na to nie pozwala bo boimi sie wszystkiego co lepsze ? Wiec jesli tylko masz na to pieniazki to szczep skojarzona na pewno jest lepsza i jedno uklucie zaiszczedzi dziecku stresu i bolu i tobie tez bo poklute i zanoszace sie dziecko nie jest milym widokiem dla matki :) tyle ode mnie osoby ktora szczepi 5lat :) powiklan nie widzialam nigdy a czesciej lagodne sa po 3 ukluciach typu obrzek zaczerwienienie itp

Gość 33ona
asik- położna zabrała moją kartę szczepień,kartę zdrowia dziecka itp. do przychodni.niby żeby skserować.mały po urodzeniu ważył 3700 i 59 cm , a po wypisie z warszawskiej 3560 jakoś tak, a z dsk- 3975

Gość asik bez log
33ona pewnie nasze dzieciaki beda podobnie rosly bedzie co porownywac hehe :) karta szczepien zostahje w przychodni reszta powinna do ciebie wrocic :D ja ide w piatek do przychodni obok do kolezanek zwazyc mala i odwiedzic bo tyo nowa przychodnia malo pacjentow i luzy sa ale ogolnie dobzi lekarze przyjmuja

Gość swierszczyk
Dzięki asik,tez tak myślę ze lepsze te skojarzone i jest tak ze ludzie z niewiedzy boja się czegoś nowego

Gość Satanna
Dobry wieczór :) My dzisiaj byłyśmy u lekarza POZ i Hania przytyła kilogram przez ten miesiąc :) Dostaliśmy skierowanie na USG bioderek i zagadkę czym szczepić. Chyba zdecydujemy sie na tą skojarzoną aczkolwiek mam kilka obaw... Mała na szczescie ładnie śpi i noce przesypia ale jak zacznie marudzic to oczy jak 5 zł i kilka godzin potrafi patrzec a nie spac. innym razem jak uśnie koło 19 to na siłe ją wybudzam o 24 na karmienie a i tak często je "na spiocha". :) co do mojej rany -byłam u chirurga dzisiaj i robiłam prywatnie posiew. Lekarz jęczał ze nie dali mi zadnego antybiotyku do domu i ze ta rana jest powodem położenia sie na chirurgii. Jutro ide na kontrole do gina na oddział i najpewniej faktycznie skoncze na kilka dni w szpitalu znowu zeby dostac antybiotyki dożylnie ;( I z moim M sie kłóce z kim wtedy bęzie dziecko ...

Satana a nie misłas antybiotyku??? Ja mialam w szpitalu dwa dożylnie i potem jeden do polykania? Na takim etapie jak ty lezalam w szpitalu.

Gość ewinkaa
Nasze dziecko po prawie całodziennym niespaniu, zasnęło o 23ciej a obudzili sie o 3.45,tzn. Zaczelo wydawac z siebie dźwięki świadczące o głodzie,wiec nakarmiłam i dalej śpi.a ja tak dawno nie przespałam ciągiem prawie 5godzin,ze nie mogę za ch/olerę zasnąć juz od godziny.poza tym dzisiaj mamy szczepienie i tak mnie brzuch boli z nerwów jak przed maturą:-(tak bardzo się boję:-(

Gość oczekujaca1234
hej dziewczyny my bedziemy szczepic tymi skojarzonymi jednak chce zaoszczedzic mu bolu.dzis spalam w nocy a m mial dyzur.ale od 3.40ja juz niespie a Igor ani mysli spac a ja juz przewracam sie ze zmeczenia.tak marze o dniu odpoczynku a tu ciagle cos do zrobienia.masakra.santana ja tez z m sie kloce mielismy kryzys i nie wiedzialam jak sie to skonczy.Igor juz 19kponczy dwa miesiace:)

Gość asik bez log
Ewinka bedzie dobrze tylko kup paracetamol w czopkach zeby miec w razie temp, mnie boli juz ddrugi dsien brzuch jakies rewolucje mami nie wiem od czego ciezko mi spac zaraz ziolka wypije , mala zzasypia przed 21 i wstaje po 24 a ja zamiast spac to ogladam tv i nie moge klade sie pprzed polnoca teraz zjadla i cos sie siluje z kupa bo wczoraj tylko jedna byla

Gość esmi90
Dziewczyny zaraz mija miesiaac a ja nadal krwawie ... A Niunio śpi smacznie a ja oglądam m jak miłość i pije kawę :) , bym poszła do rosmana ale w pobliżu żadnego nie ma :( a muszę kilka rzeczy kupić moze popołudniu wyskocze :)

Gość gość
A ja tam myślę że to jednak ilonek dodała ten post, patrz na siebie bo skoro dziecka piersią wykarmić nie umiałaś to trochę Ci brakuje do ideału.....

Gość kruszynka33
Czesć dziewczyny,długo mnie nie było ale mały zabiera mi cały muj czas :-) mały urósł,apetyt ma nieziemski co 3 godziny robie mu mleko 90ml i 3,5 łyżeczki bebiko,niestety nie karmie piersią bo jak ściągne 30ml dziennie to jest sukces,przepłakałam cały tydzień przez to że niemoge karmić cycem ale jak widać się z tym już pogodziłam wczoraj w roosmanie schaczyłam to samo mleko co karmie bebiko z tym że o 10 zł droższe jak się okazało ono jest bardziej lekkostrawne i niezawiera laktozy więc od wczoraj testujemy na małym bo bardzo się męczył przy kupkach,przepajam go też troszke glukozą bo jest bardzo gorąco i małemu chce się pić,parze co jakiś czas koperek włoski i rumianek choć krzywi się i niebardzo chce pić heheh,pieluszki idą jak woda,kupka 2x dziennie,dziewczyny a powiedzcie mi bo muj mały robił i robi żołciutką kupkę ale taką żadszą a od wczoraj to taka już bardziej zbita sorki za wyrażenie czy to dobrze czy żle? jak u waszych maluchów?może za mało pije? agata ja też miałam butelke z aventu i mały ulewał i był cały w mleku po twoim wpisie wczorajszym zmieniłam na lovi i puki co jest ok :-) a ty jakiej uzywasz? pozdrawiam! wrzuce zdjęcie Miłoszka na poczte.

Gość oczekujaca1234
kruszynka a dpokladnie jak naztwa sie to mleko co kupilas?moj maly robi juz jakis czas bardziej zbita kope ,dzis niechce spac.moj robi raz dziennie kope a teraz jakos mniej idzie mi pampersow.

Gość ewinkaa
Kruszynka my tez kiedyś dokarmialiśmy bebiko i n 90ml byly 3 miarki,nie robisz za mocnego mleka? my caly czas rzadka kupa ale to dlategoze na piersi,wiec nie pomogę w tej kwestii. No i lepsza sama woda niż z glukozą,ale to jak kto uważa:-) bo po co od malego cukier wciskać...:-) fajnie kruszynka,ze sie odezwałaś,myslalam nawet dzisiaj o Tobie:-)

Gość gość
Dodam jeszcze,że laktozy w Babydream jest mniej niz w polskich mlekach.Wg skladu ma tyle laktozy co Hipp HA.Babydream ma ogolem ok 7g cukrow w tym laktoze maltoze i glukoze a bebiko 15 g.Pozdrawiam

Gość kruszynka33
Oczekujaca,Bebiko comfort w roosmanie jest kosztuje 27 zł takie samo pomarańczowe pudełko z misiem tylko skład inny i cena ewinka tu masz rację dawaliśmy 3,05 miarki i widocznie za dużo i mały dostał zatwardzenia teraz zrobiłam 3 miareczki i 90ml wody i przepajam dużo też.

Gość kruszynka33
O to mi miło że pomyślałas o mnie ewinka :-) brak czasu ;-) gościu niechce małemu robić zawirowń w brzuszku bo to już by było 3 mleko,w szpitalu karmili nanem,ja bebikiem i teraz znowu humaną narazie poczekamy w poniedziałe bedzie połozna to wypytam co i jak :-)

Gość asik bez log
Moja za chiny nie zje 90 mieszanki a ma juz 3 tyg przez co potafi sie budzic co 1,5h :/ mojego to i 120 zje, kruszynka a czemu poisz glukiza zamiast woda czy rumiankiem ? Ona fermentuje w brzuszku a dziecko sie uzaleznia od cujru

Gość kruszynka33
Asik,tak mi podpowiedziano u nas w szpitalu i też tak podawali,ale dobrze wiedzieć,a ten rumianek to rozcieńczasz z wodą czy zalewasz 1 szaszetke w szklance wody i podajesz? tak samo koperek? co do koperku podobno niewolno przesadzać z nim.

Dziewczyny potrzebuje pomocy. Mała od dwóch dni wyje. Dziś dzień zaczyna się tak samo. Śpi tylko w wózku na spacerze,na szczęście w nocy śpi. Kupy robi,ale cisnie bardzo nie wiem co jest z nią. Dziś zwymiotowala całe mleko i wtedy spala chwilę i znów to samo. Myślę czy nie spróbować mm ale chce ją karmić doradzcie mi co zrobić i jakie mm ewentualnie. Bo tak mi jej szkoda wieczór jest taka zmęczona że pada jak jej pomoc

Gość gość
Kasia,sprubuj mleko modyfikowane,moje dziecko po tym mleku jest całkiem inne,najedzone,spokojne,ładnie śpi a bardzo się meczyło z wypróżnianiem o spaniu niewspomne jest tyle do wyboru napewno znajdziesz odpowiednie.

Mąż ma kupić jak będzie wracał z pracy. A mogę też karmić piersią? Jako wtedy zrobić? Ją tak chce ja karmić ale nie chce żeby tak się męczyła Karmi któras mama nan ?chyba mama3 mi polecala Będę mieć wyrzuty jak przestanę karmić...coś mi psychika siada przez jej płacz już 3 dzień,nie umiem jej pomoc:-(

Gość gość flavia
ja daje bebilon i mały super, nic nie boli, bąki sadzi. jest tez bebilon comfort na kolki i wzdecia. ja dawalam go na poczatku, a teraz ten normalny. kurcze ja mam coraz mniej mleka, mały posscie 10 min i złości się, co tu robic żeby przybrac. chce jeszcze karmic pierscią chociaz do 3 m.ż

Gość ewinkaa
Kasia!!! Nie przestawaj karmić kochana!!! To nie przez Twoje mleko! Moze ma skok rozwojowy?? Ja tez ostatnio przechodzilam przez calodzienne wycie i zmiana mleka to ostatnie o czym pomyslalam! nie sluchaj bzdur,ze masz niedobre mleko,naprawdę!!!

Gość ewinkaa
Zastosuj kropelki na kolki cokolwiek,ale masz mleko to karm,naprawdę. Oczywiscie,ze po mm dzieci dluzej śpią, mleko nasze szybciej przeplywa przez organizm i szybciej dzidziuś jest glodny. Jeśli ma kolki to przez niedojrzalosc ukl.pokarmowego a nie przez Twoje mleko.dziewczyny przerażające jest to jak szybko sie niektore mamy chcą poddawać mimo,ze maja swietne warunki do karmienia. my po szczepieniu,tata trzymam Stasia bo ja nie mialam serca. Wzięliśmy 5w1 i zwykla żółtaczkę,pneumokoki na nastepnej wizycie. Staś chwilke popłakał a teraz zasnal

Gość ewinkaa
Kasia-chyba,ze mleka masz za Malo i mała jest głodna?to wtedy dokarmiaj oczywiście

Gość ewinkaa
Kruszynka wspomnialam o tej miarce bo mojej siostry synek tak strasznie plakal a okazali sie,ze jego tata najpierw wsypywal mleko a potem zalewal woda,co znaczy,ze wody bylo za Malo i mleko bylo za silne. Zawsze tez trzeba miareczki idealnie wygladzac,żeby wlasnie mleka nie bylo za dużo bo dzidziuś sie potem męczy