Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

asik a mam pytanie czy mogę podać paracetamol dla Kuby chodź nie ma gorączki ale jest bardzo płaczliwy ? tzn ma temp 37. I dzisiaj pierwszy raz dla Kuby poszło nosem mleko aż się wystraszyliśmy bo jakby nie mógł wziąć oddechu ... :( dobrze, że mąż był heh

Gość nomadic
Esmi mój też zrobił się marudny może i coś go boli po szczepieniach, ale robi bolesne baki i coś mu się w brzuszku przelewa nie wiem jak mu pomoc. Kuba super wyszedł na zdjęciach. Milenka to krolowa opasek i śliczna smieszka:) 33ona dzisiaj widziałam twoje zdjęcie na laptopie i całkiem inaczej sobie ciebie wyobrazalam::)

Gość nomadic
Oczekująca Igorek jest starszy równy miesiąc i zawsze jak piszesz to porównuje co będzie u nas za miesiąc i dzisiaj jak oglądałam zdjęcie to pomyślałam: Kuba za miesiąc będzie trzymał butelkę :D

Gość gość asik
moje dziecko caly dzien spi a ja przesiedzialam caly dzien na kompie taka pogoda do du py ;/ masakra, mala cos kicha chyba jej dzis nie bede kapac a maz wroci pozniej wiec musialabym ja to robi a wstyd sie przyznac kapalam ja tylko 2 razy jak przyszlismy ze szpitala wrzask byl :) i raz jak maz pozniej wrocil i tez wrzeszczala :D wysylam na poczte mojego siłacza jak głowe trzyma :D 4 dni temu skonczyla 2mc ale czas leci ...

Gość gość asik
Esmi mozesz mozedsz ja podalam przy 37,5 chociaz to nie temp ale na noc mogla wzrosnac wiec wolalam dac niz wstawac co 30 minut i mierzyc :) 10-15mg na kg mc , maksymalbie moze podac 20mg / na kg mc

Gość gość asik
nomadic sprobuj czy juz nie trzyma ja mam zdjecia jak moja trzyma hehe ale nie ma sily docisku wiec wypada z dzioba :)

Gość gość asik
Nomadic zakladam jej te opaski bo ona jest tak podobna do mojego meza ze widze w niej czasami chlopca haha i ma malo wlosow na gorze glowy to zawsze chroni ta glowe i uszy :D ale ogolnie fajne te opaski moglabym coraz zamawiac tylko ona taka smieszna w nich :D a w czapce to juz wogole wyglada komicznie biedne nieswiadome dziecko hehe

Gość gość asik
Nomadic a dajesz rumianek do picia ja daje to troche pije na brzuszek dobrze :) poza tym dociskam nozki robie rowerek , masuj****lsamem dwiema dlonmi naprzemian z gory na dol no i leki i suszarka to na brzuszek zawsze dziala i klade ja na swoim brzuchu ludzie zaraz 10 postow napisze ;p

Gość mamakubusia09
Nasz dzień już na mecie :) rano spacer jak zawsze z Kubusiem i Michałem potem m przyjechał i wszyscy pojechaliśmy na szczepienie Michałek ma 3 Mc waży 7660 głową 40 cm wiec łeb jak sklep klatka piersiową 42 cm jest duży wszystko z nim Oki my biedniejsi o 700zl dostał rola pneumo i ta 3 w jednym póki co normalny jest śpi juz na noc bo mało w dzień spał. Kubusiowi musimy sprawdzić czy ten kleszcz wiosna nie zostawił boleriozy. Tez musze kupić kombinezon na jesień mam ale już mały taki jak bluza z hm taki co ewinka ma. Dziś kupiłam książeczkę małemu takie zwierzątka wyjmuje się ze strony Fisher price zwierzątka a wydawnictwo olejuszek. Super i wiecie mały patrzy i się śmieje pokazuje mu stronę i za jakiś czas wyjmuje to zwierzątko i on się aż tak przestraszył a potem śmieje. W ogóle na głos juz się dużo śmieje i tylko aby z nim wyprawiać np całuski w szyjkę , samolocik, hop hop jedzie chłop i tylko wyglupy. Asik zazdroszczę takiego śpiocha Michałek wstał o 6:30 o 8 zasnąć na 45 min potem o 10 do 11:40 spacer spanie następne od 14 do 14:40 po szczepieniu i ostatnia drzemka około 16 :20 do 17. Teraz jeszcze cycka tuli ale już dla niego noc.

asik fajna Milenka i jak podnosi wysoko głowkę super ! :) Kuba płacze caly czas m zabawia ale nic nie pomaga ... dałam czopka zobaczymy czy pomoże :)

Gość nomadic
Zaparzylam koperek zaraz dam bardzo się przy cycu denerwuje chyba wsadze mu viburcol dzisiaj. Opaski są super:) A i dostaniemy kombinezon od dziadków wiec nie muszę się juz martwic:) a co pod kombinezon?

Gość gość asik
esmi a jak placze glosno krzyczy czy jak? bo to po krztuscu jest taki objaw ok 6h po szczepieniu taki nieutulony placz i krzyk

Esmi moja jak się zakrztusi to mleko i nosem idzie. Nie dawaj paracetamolu,u dzieci takich małych dopiero od 37,5. Byliśmy w majstrze dziś,była promocja na storczyki po 15zł wzięłam dwa,bo normalnie płace jeszcze raz tyle. Kupiłam zuzi szczepionkę. Zjadła i śpi ale to spanie trwa chwilę,zaraz wstanie i dopiero o 22.30 zasnie . Kupiłam ręczny wertykulator bo minusem mieszkania w lesie est mech w trawie i będę jutro walczyć,więc wyrobie mięśnie:-) Nie mogę wejść na pocztę i obejrzeć nowych zdjęć:-(

Już widziałam ;-) ale wielki jest;-) zuzia to połowa z niego;-) ale świetnie trzyma butelkę,moja tak trzyma ale cyca żeby jej nie zabrać;-) jutro chyba będę mieć zdj z chrzcin to może wrzuce jutro

Gość gość asik
Esmi jak tylko z bolu placze to po paracetamolu powino przejsc

Naczytalam się i wysłałam m do apteki bo ja mam paracetamol w takich kropelkach i pomyślałam że nie wiem czy wypije wraz ie co więc m pojechał po czopki. ASIK malutka to dama nie ma co :). Esmi twój Kubuś jest słodki, a jak patrze na Adasia to zupełnie jak Agata. Chciałabym cofnąć się kilka stron wstecz można tak żeby nie strona po stronie tylko przejść np do 400.?

Gość gość flavia
Ja ostatnio czytałam te posty kiedy urodziłam, aż mi sie łazka zakręciła ale trzeba dużo się cofac. u nas dziś był problem z kupą, w końcu dałam czopka to poszło na 2 razy. my dziś my bylismy u spowiedzie, w niedziele chrzest Krystianka, denerwuje się:) Oglądałam zjd i wszystkie super i dzieciaki i dziewczyny:) wysyłam tez zdjęcie mojego niunia jak się dziś bawił zabawkami, a tak gadał do nich, udaje mu się wypowiadac coraz to nowe słowa:) dziś do kaczki krzyczał LA:D Chciałam odpisac każdej z was ale tyle pisałyscie ze juz nie wiem co chciałam napisac:)

Gość Darianna89
Witam czerwcowe mamusie. Tak sobie czytam wpisy i porównuje do mojego 3 mc malucha. Zaledwie ma 5 kg bo to wielki niejadek. Teraz pije mleko bebilon pepti i nie przepada za nim. Teraz będzie nas czekać kolejne szczepienia. Zdecydowałam się na 5 w 1 i pneumokoki bo do żłobka ma iść maluch. A wy jak szczepicie, bo są różne nauki.

Jesteśmy po pierwszej kąpieli w wannie, bo wanienka zrobiła się za ciasna i rewelacja :) Dużo miejsca, mała zachwycona ( ona uwielbia się kąpać ). Najpierw przez parę dni wstawiałam wanienkę do wanny, żeby maleńka się przyzwyczaiła do miejsca, a dziś cmyk i do wanny :) Z jedzeniem lepiej ( zjadła łącznie 700ml ) ale dalej nie jest normalnie coś tam ewidentnie ją boli w tej buzce. Jolka a jak z jedzeniem u Twojej małej, pytałam już, ale albo przegapiłaś pytanie, albo ja odpowiedz :)

Darianna89 moja córka waży jakieś 5600 g, czyli wielka też nie jest i ostatnio coś nie chce jeść. My szczepiliśmy 5 w 1 tak jak Ty.

Gość 33ona
hello:) byłam w szpitalu DSK poradni- i poleciła masaż oczka i antybiotyk w kropelkach - czy po masażu Wam fluk wylatywał z oka? Agata= zdaje się Ty oczko masowałas? dla mnie to masakra- m to robi -dziś przyjęłam przyjaciółkę- nie wiem co jest ale jak mam gości albo sama jestem gościem- to mały zawsze śpi;) i każdy mówi jaki to aniołek a to wiskun:) - dziś znowu karmiłam małego w aucie- jednak dobrze mieć cyca:)

Gość gość asik
Ilonek a jak masz wanienke ja mam 86 i chlapie nogami sie odpycha kupilismuy stojak wkoncu bedzie wygpodniej , nie bede kupowala chyba wanienki 102 moze w tej sie pomiesci dopoki nie bedzie juz siedziec w sensie trzymana to pozniej ja do wanny przesadze a jak w wannie tak jak w wanience normlanie ? ale chyba niewygodnie ja to nie moge za bardzo tak bo bym sie nie wyprostowala pozniej heh :) ale i tak maz kąpie ale to jeszcze ciezej bo wyzszy :) moja dzis wrąbala 915ml mleka Ja tez szczepilam 5 w 1 i rota bylo ok :) Esmi jak tam?

Gość gość asik
33ona dobrze miec ;p ja mam dwa i co mi z nich haaha

Asik u nas też 86 cm. Mi w wannie wygodniej, siadam sobie obok po turecku i działam. Myję Polę a potem w nieskończoność oblewam ją wodą z kubeczka :) Jazda zaczyna się jak trzeba ją wyciągnąć, wystarczy, że włożę pod nią rękę a ona w ryk. Tak więc wycieramy się i ubieramy przy suszarce :)

Gość Darianna89
Czy wasze maluchy też tak mało śpią? W ciągu dnia może z jedna godz. Drzemki i czasami jedna 30min. Za to w nocy budzi się o 2 godz i ok 6 więc bez tragedii

Gość gość asik
Ilonek ale jak po turecku w wannie tak? bo chyba nie obok hehehe

Gość 33ona
asik- skąd wiesz jak nie teraz to może kiedyś się przydadza:)

Gość gość asik
Darianna ja nie pomoge bo moja to śpioch patentowany ze szok duzo bardzo spi przed jedzeniem zmieniamy pampersa bawimy sie pozniej je a po jedzneiu kima odrazu czasem ma krotsze drzemki a czasem do kolejnego karmiena zalezy od dnia na dworze to ze 3 godziny spi tez , budzi sie w nocy tez dwa razy zalezy miedzy 24-2 a pozniej 3-5 zalezy o ktorej sie obudzi wczesniej , a spac chodzi ok 20 Ilonek ja kapalam mala tylko dwa razy ;p dzis mialam kapac ale pomyslalam zimno nie bede - a tak napawtrde to bylo moje lenistwo ., moj maz juz ma wprawe to niech dziala ;p

Gość 33ona
Darianna- u mnie różnie, raz śpi długo, raz prawie wogóle, różnie:) a Wasze dzieci regularne mają pory wypróżnień? bo u mnie coś patrzę,że ma jedną porę

Asik obok wanny :) Trochę po turecku, trochę na kolanach jakoś daję radę. Już przećwiczyłam jak to robić bo kilka razy wanienka była w wannie :) Wracam z naszej poczty. Flavia Krystian ma dużo zabawek :) Milenka ślicznie trzyma główkę i robi się coraz ładniejsza. Igorek super trzyma buteleczkę :)