Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość guziczekgg
gosciu ja nie zauwazylam by Flavia cos komu narzucala,dziewczyna pisze o sobie:) jak kazda inna:) A mamy prawo sie wypowiedziec,przeciez o to tu chodzi by sobie miedzy soba pogadac***przedstawic swoje zdanie,nikt sie nikomu nie narzuca. A ty gosciu zaraz nas od durnych bab wyzywasz:( Oj nieladnie Ale coz sa babeczki i babsztyle :D

Gość gość
Hej gosciu 16.31 obrazac to ty se mozesz siebie a nie nas,spojrzyj w lustro,a zobaczysz lumpa. Tak jak sie wyrazasz,tak i wygladasz :( Takie wredniuchy sa tu nie mile widziane,ble.......

Tam gdzie duzo kobiet zawsze sa jakies klotnie mialam kobieca klase w lo na studiach i prace tez to cos o tym wiem :) pewnie zaraz tez ktos mnie obkrzyczy ale farbuje wlosy maluje paznokcie jem sztuczne jedzenie zyje na pelnychh obrotach u ba nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia do leczebua zeba biore to co tu do porodu porownywac chyba nie dobrze sie prezentuje na naszym forum ale uwazam ze nienalezy popadac w paranoje nie boje sie o dziecko wiem ze bedzie ok a i usg tez mam na kazdej wizycie a ponadto pracuje w przychodni gdzie na codzien narazam sie na choroby uwazam ze zdrowiej nam bedzie sie wszystkim nie martwic zlapac troche dystansu i bedzie dobrze zobaczcie ile kobiet ktore zle sie prowadza rodza zdrowe dzieci i na odwrot to wszystko genetyka i tak naprawfe to ona jest odp zawystepowanie wad i chorob , a nie my :) taki wywod moj

Gość Agata89R
Jestem po wizycie, lekarz potwierdził płec, chłopak,mam zdjęcie klejnotów :) zdrowy, wszystko jest ok, termin z miesiączki 5 czerwiec, z usg 3 czerwiec

Agata to gratuluje synusia. Dziewczyny nie zwracajcie uwagi na takie wpisy,zawsze się znajdzie ktoś żeby sprowokować jakaś kłótnie

Gość gość
agata to juz wiesz jaka wyprawke kupowac.dziewczyny kazda ma swoje zdanie i forum jest po to zeby je wyrazic a nie klocic sie.ja czekam na wizyte a tu jeszcze tyle czasu,dzis czulam wyrazne ruchy dzidziusia:) jutro moja mama wyjezdza za granice i bede jezdzic do taty co2dni obiad mu zrobic bo sam w domu.ja mam nadzieje ze na swieta dowiem sie co siedzi w brzuszku:)wiecie co chyba rozstep zrobil mi sie pod kolanem masakra:/oczekujaca

Na badaniach prenatalnych dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie ( nie mylić z przodującym). Przez to mogę pózniej zacząć odczuwać ruchy. Spotkałyście się z czymś takim?

Gość Agata89R
ja czytałam o tym, panie pisały, że praktycznie w ogóle nie wyczuwały ruchów do końca ciąży

Ilonek ja mam na tylnej ale moja kolezanka na przedniej i w ok 17 ju czula ruchy wiec mozna czuc pozniej ale nie zawsze jak widac :)

Gość brzuchatka na czerwiec
kurcze agata ale Ci zazdroszcze że wiesz już jaka płeć ja mam termin z ostaniej wizyty na 30 maja u lekarza byłam w pon i sprawdzał płeć ale powiedział że nie powie bo nie jest pewien. ;( mógł cokolwiek pwoeidzieć :(:(:( ilonek super że u Ciebie też wszystko w porządku martwiłam się bo nić nie pisaaś długo... mi na prenatalnych mówiła że łożysko na tylnej ścianie a w wynikach badania jest napisane że na przedniej i nie wiem kiedy się doktor pomyliła....hmm ja ruchów nie czuję jeszcze :(

Gość Agata89R
nie spodziewałam się, że tak szybko bede znać płeć, a wczoraj na usg widać jak byk chłopca, ja w ogole na badaniu nie myślałam,żeby go zapytać, ale sam wypalił, że będzie syn, i że coś ma między nózkami, zrobił zdjęcie od dołu i jak byk coś wystaje :)))) ale mam niskie ciśnienie, dlatego mam te bóle głowy, chyba zaczne pić dwie kawy bo ta jedna nic mi nie daje

ja się przez mojego męża już tak jakoś na syna nastawiłam że boję się że jak powie że córka to będę się czuła zawiedziona ;( bez sensu przecież to moje pierwsze wyczekane dziecko które będę kochać nad życie i płeć nie powinna mieć tu najmniejszego znaczenia źle się z tym czuję :( myślałam że w święta będziemy mogli rodzince powiezieć już czy wnuk czy wnuczka... ehh

Gość _niebieska_kropka
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie. Dzisiaj zauważyłam że moje sutki zrobiły się ciemno brązowe a na dodatek jakby lekko sine i strasznie obolałe. Wczoraj jeszcze były takie różowe jak zawsze i nie wiem czy są po prostu podrażnione czy to normalne. Może i jestem panikara ale wiem że moja matka w ciąży miała zatory w piersiach, ale dopiero krótko przed terminem.

Gość Agata89R
będziesz się cieszyć zarówno z córki jak i synka, napewno, samo usg na którym sie dowiadujesz płci jest emocionujące i cokolwiek powie lekarz będziesz przeszczęsliwa. niebieska może to żyły dlatego wyglądają jak sine?

Gość _niebieska_kropka_
zyły u mnie widać dobrze i tylko kilka maleńkich idzie przez sutek,a na całej wielkości sutka jest sine . Mam bardzo jasną karnacje a one wyglądają tak jak u mulatek co najmniej i dodam że strasznie nabrzmiałe są całe piersi.

wiem że będę się cieszyć ale jestm niemalże pewna że na kolejnej wizycie będę czekała na 'będzicie syn' wszystko przez męża od pierwszych dni mówi że syn i mi to się tak udzieliło :( niebieska wydaje mi się że sutki ogólnie w ciąży robią się ciemniejsze mi też trochę pociemniały no i że są wrażliwe to też racej normalne chyba nie ma się czym martwić ale jeśli masz wątpliwości to zapytaj gina na wizycie najbliższej będziesz spokojniejsza :) a robi Wam się już ta ciemna linia od pępka w dół? nie pamiętam jak sie fachowo nazywa..

Gość _niebieska_kropka
wizytę mam dopiero 8 stycznia teraz. wiedziałam że ciemnieją ale kurde nie myślałam że w jedną noc i aż tak mocno. No cóż najwyżej będzie chłopak się cieszył że już nie tylko mam taki "murzyński tyłek" ale i cycki mi się takie robią.

Gość Poczatekczerwca
Ja juz mam widoczna krechce.. Sama na nią nie zwróciłam uwagi. Zauważył ja dopiero mój chłopak jak sie przebieralam :) co do piersi to mi tez sciemnialy sutki i brodawki, wydaje mi sie , ze to jest normalne. Agata w którym jestes tygodniu, ze lekarz juz określił płeć ? :)

Gość Agata89R
nabrzmiałe piersi to naturalne, ja też mam i mnie bolą praktycznie cały czas, to, że ciemnieją też jest naturalne, tak myślę.Wiem brzuchatka o czym mówisz, u mnie też wszyscy, że chłopak i trochę się nastawilam na tego synka, ale większość kobiet marzy o córeczce, moja jedna kolezanka dopiero w 20 tygodniu się dowiedziala, że córka i powiedziała, że nie mogło być inaczej, tak jakby chłopiec był gorszy, tak to zabrzmiało.

Gość Agata89R
w 13 określił na prenatalnych, z okresu 14t6d i wczoraj lekarz potwierdził.:)

początek czerwca a jak tam dzidzia? unormowało się już to wszystko? rośnie ta macica razem z dzidziusuem?rozluźniły się te mięśnie? wyszłaś już ze szpitala?

ups wyszło mi sto pytań do :D

Ta linia na brzuchu się nazywa nigra czy jakoś tak.Ja w pierwszej ciąży o płci dowiedziałam się w 14 tygodniu a w drugiej dopiero przy porodzie.Mam taka znajomą co całą ciążę czekali na chłopca bo byli pewni,że urodzi się chłopiec a tu urodziła się dziewczynka

Gość guziczekgg
Czesc dziewczynki Ciekawe co bedzie u mnie? W pierwszej ciazy nie chcialam wiedziec i wytrzymalismy do porodu,miala byc niespodzianka i okazalo sie,ze dziewczynka:) W tej chyba juz nie wytrzymie i bede chciala wiedziec,bo mnie bardziej korci jak piszecie o plci:)

Gość guziczekgg
Zmierzylam sobie dzis brzszek miara krawiecka,od bidra do biodra i ma 30-31 cm :) Mierzyliscie swoje?

zmierzyłam sobie z ciekawości guziczek i mam 34-35 :D

Gość Poczatekczerwca
Tak, jestem juz w domu ;) brzuch mnie pobolewa, ale juz jest znacznie lepiej :) zawsze w pogotowiu mam nospe jakby cos sie dzialo.

Ja tez mam taki sinawy kolor sutkow i zyly na piersiach ale to norma a ta kreska to kresa biala ktora sie pigmentuje w czasie ciazy :-)