Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kuzynka jest zazdrosna o płeć mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Mam taki problem w rodzinie, obie z kuzynką jesteśmy w ciąży. Ona ma już synka, dla mnie to będzie pierwsze dziecko. Ona bardzo chciała mieć teraz córkę, jednak miesiąc temu na USG lekarka powiedziała jej że jest pewna, iż to chłopiec, i kuzynka bardzo to przeżywała. Dla mnie płeć nie miała znaczenia, jakiś tydzień temu lekarz powiedział, że urodzę córkę, no i od tego momentu kuzynka zrobiła się dla mnie niemiła, uszczypliwa. Nie byłoby problemu, ale mieszkamy blisko siebie i często się widujemy. Jest mi najwyczajniej w świecie przykro, że ona się tak zachowuje. Mam jakoś regować czy czekać aż się zakocha w nowonarodzonym synku i zmieni?? Co byście zrobiły?

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu zazdrościła jej dwóch synów, co ludzie to inaczej, także miej jej zazdrość w doopie i unikaj spotkań.

Gość gość
Zazdrościć dwóch synów, broń panie bosze :D. Sama mam dwóch urwisków i brak mi córki. Moja znajoma urodzi za dwa miesiące córeczkę i zazdroszczę jej również ale tak po cichu bez zawiści, bardziej z uśmiechem . Fakt co ludzie to ludzie , każdy ma inne marzenia. Twoja kuzynka autorko jest zwyczajnie zawistna bo to zazdrość połączona ze złością i z dala od takich ludzi, przynajmniej na jakiś czas, dopóki nie urodzi i nie zajmie się pożyteczniejszymi rzeczami niż złość. Ty skup się na swoim dziecku a ona niech skupi się na swoich sprawach bo będzie teraz mieć ich trochę.

Gość gość
Nie no , jak może ktoś być złośliwy tylko dlatego że ktoś inny będzie miał córeczkę. Ludzie, litości. Też mam synka w domu a marzyłam o córce i co? Wokół mnie chodzą dumne mamy córek a jedyna w towarzystwie mam syna i nie wyobrażam sobie być niemiłą wobec fajnych koleżanek tylko dlatego że mają to czego ja mieć nie będę! Na tym świecie potrzebne są dwie płci, chłopcy i dziewczynki, jednym mamom los przydzielił opiekę i wychowanie nad córką innym nad synem i tak ma być, taka jest naturalna kolej rzeczy. Zazdrościć to ja mogę komuś że wygrał w totka a jeszcze bardziej dobijające jak wygra już dość zamożny ale dziecka zazdrościć? Radziłabym ci trochę poluzować kontakty z kuzynką, nie jakoś widocznie ale trochę poluźnić, rzadziej się widywać bo jednak czyjaś zazdrość wcale nie służy , nie wierzę w zabobony ale w tym wypadku jakoś bym nie ufała .

Gość gość
O masakra jak można zazdrościć komuś płci dziecka? Nienormalną masz tą kuzynkę!

Gość Upp

Up

Gość Gosc
Dnia 11.09.2013 o 20:17, Gość gość napisał:

Ja bym na twoim miejscu zazdrościła jej dwóch synów, co ludzie to inaczej, także miej jej zazdrość w doopie i unikaj spotkań.

Ja tez. 

Gość Bomba

A nie mozecie sie zamienic?

Gość bucik9

ja mam 2 synow i jestem bardzo zadowolona. Z corkami sa tylko problemy bo to taka golabeczka ktor trzeba oddac komus w dobre rece (mezowi) na utrzymanie i caly czas sie martwic , ze cos u niej bedzie nie tak. oza tym utzrymanie corek jest zajebiscie drogie ( stroj na komunie kosztuje u nas drugie dla dziewczynek co dla chlopcow) A poza tym dla moich synow i meza jestem ksiezniczka 😉 a gdyby byla corka to maz na pewno by oszalal - widze to u mojej znajomej ktora ma 2 corki a maz ma ja w dupie, corki z rezta tez 😞 
Najlepiej miec synow sa bardzej zaradni i szybko sie usamodzielniaja. 

Gość gosc
2 minuty temu, Gość bucik9 napisał:

ja mam 2 synow i jestem bardzo zadowolona. Z corkami sa tylko problemy bo to taka golabeczka ktor trzeba oddac komus w dobre rece (mezowi) na utrzymanie i caly czas sie martwic , ze cos u niej bedzie nie tak. oza tym utzrymanie corek jest zajebiscie drogie ( stroj na komunie kosztuje u nas drugie dla dziewczynek co dla chlopcow) A poza tym dla moich synow i meza jestem ksiezniczka 😉 a gdyby byla corka to maz na pewno by oszalal - widze to u mojej znajomej ktora ma 2 corki a maz ma ja w dupie, corki z rezta tez 😞 

Niesamowita glupota ludzi wychodzi wszedzie.  Jedna zazdrosci, ze ta bedzie miala corke, a ta tutaj piepprzy glupoty o corkach i pewnie jak by miala to utopilaby, zeby nie stracic statusu ksiezniczki.  Jak ma byc w tym kraju normalnie jak ludzie sa albo wyjatkowo glupi, albo po prostu chorzy psychiczne.

Czlowiek moze sie tylko prosic, zeby to byly prowokacje.

Ja za czwartym razem urodziłam córeczkę.

Gość gosc
7 minut temu, Wola napisał:

Ja za czwartym razem urodziłam córeczkę.

Moja siostra rowniez i twierdzila, ze to dlatego, ze nie probowala i tak przez przypadek 🙂

1 godzinę temu, Gość bucik9 napisał:

Żal dupę ściska że nie ma córki i na siłę próbuje przekonać siebie że jest inaczej i najgorsze jest to że sama w to wierzy😮