Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanamatkadwojga

tesciowa zneca sie nad moim dzieckiem

Polecane posty

Gość zalamanamatkadwojga

Jestem mamą dwojki dzieci.Przy pierwszym dziecku jeszcze studiowalam i tesciowa stwierdziła,że jest na emeryturze,wiec zebym studiowala a ona zajmie się moją córką Ewa.Wszystko było ok w zeslzym roku studia skonczylam(licencjat) i rozpoczęłam zaocznie magisterkę.Przyszła pora na powiększenie rodziny.Tak urodziła nam sie druga córka. I tu zaczął się problem. Zauwazylam dziwne zachowania wobec mlodszej corki. Zaczęło się od tekstow,ktore w sumie rzucala przy mnie i bez skrepowania-ze mlodsza jest gorsza od jej wnusi-Ewusi)tak ją nazywała),bo nie umie zalatwiac sie na nocnik,ze nic nie je,wiec pewnie ma tasiemca albo pasozyty i inne dzieci beda sie z niej smialy,ze jakos koslawo chodzi i mało mówi jakas taka zacofana w rozwoju.Smiała się z niej publicznie.To bylo uszczypliwe i przykre,ale postanowiłam ją zignorować,bo jest starszą osobą i powinnam być wdzięczne,że babcia opiekuje sie dziewczynami,kiedy ja sie ucze.I wiem,że zrobilam źle.Raz wrocilam wczesniej ze szkoly zaglądam do pokoju a ta na siłę usypia dziecko i uwaga!!Powiedziala:Jesli sie nie uspokoisz to zaraz bedziesz spala na strychu sama tam są pająki zobaczysz nie zobaczysz wiecej rodzicow (mała panicznie boi sie strychu). Byłam w szoku. Odebrałam dziecko bez słowa i wyszłam wsciekła. Kolejnym razem dziewczynki zostaly na noc przychodzę z samego rana niezapowiedzianie a młodsza córcia(18miesiecy)) śpi sama na dole zamknieta w pokoju na klucz!!! a tesciowa ze starsza Ewą(4 lata) razem na górze Tesciowa sie zasmiala stwierdzila,ze to pewnie Ewcia przekrecila,bo tak sie bawily wieczorem w zamykanie sie i pukanie do siebie.Zaniepokojona teraz w wakacje staralam sie nie dawac dzieci pod jej opieke,ale w koncu dalam sie przekonać i podwiezlismy z mezem corki do niej,zeby jechac na zakupy. tesciowa powiedziala,ze nie ma problemu,zeby je przywiezc. Potem wypakowaliśmy siaty i zostawilam meza pod domem a sama pojechalam po corki. Patrze a tesciowa na spacerze szarpie doslownie szarpie młodszą córkę a ta przeraźliwie płacze. Zatrzymałam sie i powiedzialam,ze nie zycze sobie tego a ona na to,ze wydawało mi sie,ze ona kocha dziewczynki i mała jak zwykle była niegrzeczna nie to co Ewusia. Powiedzialam o tym dla meza,ale on mi nie wierzy,bo jego mama jest cudowna i kocha dzieci Następna sytuacja przydarzyła się w urodziny starszej córki.Robiłam tort z tesciowa na zgode,dzieci bawily sie na podworku.Okazalo sie,ze obie pochlapały się z weza ogrodowego i był zupełnie mokre. Było to w zeszla srode i byla niska temperatura,deszczowo i pochmurnie.Tesciowa powiedziala,ze je przebierze. Za godzine przychodze do ogrodu i starsza jest przebrana a młodsza dalej lata na boso i w mokrych ubrankach :( Co mam robic?Zaraz pazdziernik.Jak jezdze na zjazdy to maz pracuje drugiej babci nie ma a na nianie nas nie stac!

Gość gość
twoja teściowa jest nienormalna.

Gość rudy_rydz
wez te kobiete posadz na d***e i zapytaj dlaczego

Gość zalamanamatkadwojga
Rozmawialam z mezem,ze cos jest nie tak,ale on nie widzi nic niepokojącego uwaza,ze ja histeryzuję,bo zna swoją matkę i nie jest zdolna do pastwienia sie tym bardziej,ze nad jedna tak a nad druga nie. oszaleje naprawde

Gość gość
najpierw trzeba było studia skończyć a dopiero potem dzieci rodzić

Gość gość
wyglada nato ,ze tylko jednej dziewczynki nie lubi.A moze to twoje dzieci sa okropne i nieznosne a ty jako matka zakochana w dzieciakach tego nie widzisz.

Gość gość
poproś kiedyś męża żeby niespodziewanie wcześniej odebrał dziewczynki i zobaczył czy wszystko ok z młodszą... a faktycznie Twoja teściowa jest jakaś nienormalna żeby tak się pastwić nad małym dzieckiem :/

Gość gość
a czy 2corka nie jest bardziej podobna do ciebie niz meza? 2 dziecko sie zesto rodzi bardziej podobne do matki a1 do ojca. moze twoja tesciowa widzi w 2 corci swojeg synusia, lub -O ZGROZO! - siebie? moja mama nie lubi starszej corki mojej siostry, bo ona jest podobna do rodziny ze strony jej ziecia. mlodszego za to ubostwia, bo jest podobny do nas, i w ogole sie z tym nie kryje:O

Gość gość
nigdy tam wiecej dziecka nie zostawiaj bo ta waryjatka wpedzi ja w nerwice....serio mowie a ty bedziesz miala wyrzuty sumienia,,mialam podobna sytuacja tylko to byla druga zona mojego ojca,pilnowala mojego syna a jak raz wrocilam wczesniej dziecko bylo tak zaplakane ze az oddychac nie mo0glo a ona ze dopiero sie obudzil i zaczal plakac,pol godz zajelo mi uspokojenie syna ,,,,,,,zrezygnowalam z pracy i nigdy juz go tam nie zostawilam

Gość gość
Nie zostawilabym nigdy wiecej dziecka z kims,kto sie nad nim zneca.(kropka)

Gość gość
zrób sobie trzecie, to drugiemu stara odpuści. A na serio: to mąż do odstrzału skoro ma w doopie twoja słowa i spostrzeżenia. Czego się w sumie spodziewać skoro jego matka ma zryty beret :O Poza tym dorośnij i zacznij szukać konstruktywnego wyjścia z sytuacji zamiast srać w gacie, że październik za rogiem i znowu będziesz na łasce teściowej. Znajdź inne wyjście, teściowa - jak widzisz - się nie sprawdza w roli opiekunki.

Gość gość
a moze tesciowa nie ma sily na zajmowanie sie takim malym dzieckiem? Moze Twoja starsza corka faktycznie w tym wieku byla bardziej kumata, nie srala pod siebie? Poza tym co innego 4-latka, z ktora sie mozna dogadac i fajnie spedzic czas, a co innego niespelna 2-letnie dziecko, za ktorym trzeba latac, karmic i d*psko mu podcierac. Nie pomyslalas tez, ze 2 dzieci dla kobiety w jej wieku to za duzo? Pewnie nie, siedzisz cicho, bo nie masz co z dzieciakami zrobic, wielka pani studia konczy a na koncie 2 dzieci juz, ktore wiecznie podrzucane sa tesciowej.

Gość gość
Sama jesteś sobie winna niestety. Teściowa jest pieprznięta ale Ty też nie grzeszysz rozumem skoro wiedząc co się dzieje robisz sobie z nią torciki na zgodę. Po pierwszym incydencie moje dziecko nie zostało by więcej z taką Babcią.

Gość gość
"Co mam robic?Zaraz pazdziernik.Jak jezdze na zjazdy to maz pracuje drugiej babci nie ma a na nianie nas nie stac!" Proste jak budowa cepa... zostajesz z dziećmi w domu.

Gość gość
Po jednej, dwóch takich akcjach nie zostawiłabym dziecka z taką wariatką, a ty ją tam non stop oddajesz! Nie masz pojęcia nawet co teściowa odpieprza kiedy wie, że na 100% jeszcze nie wrócisz bo za mało czasu minęło od twojego wyjazdu. Sama mam dwuletnią córkę i krew mi się gotuje gdy myślę, że ktoś mógłby tak ją traktować. A mężowi zrób awanturę, żeby się facet nie pozbierał. Jak to cholera nie wierzy, co to w ogóle ma być?

Gość gość
najgorzej jest gdy dla matki jej własne potrzeby są ważniejsze niż dobro dziecka... krew mnie zalewa no!