Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzenie ciązy pozamacicznej

Polecane posty

Gość gość

Bardzo mnie boli/kuje w prawym boku,Mam dreszcze i szybki puls .Nie plamię. Jestem w 6 tc. Jeszcze nie miałam Usg. czy jeśli to ciąża pozamaciczna to nic się nie stanie do 7 tc.( np. pęknięcie jajowodu.) Za tydzień mam Usg.

Gość gość
Biegiem do szpitala, bo może już pękł ci jajowód, krwotok wewnętrzny ci grozi!

Gość gość
trudno oceniać, 2 tyg temu też panikowałąm z tego powodu a okazało się że wszystko dobrze, jak byłam na badaniu jeszcze przed usg to lekarka badała brzuch, jak jest miękki to dobrze nie dobrze jak jest twardy i to miejsce gdzie bolałao też naciskała nie była tam nic wyczuwalnego i podczas jeje ucisku nie bolałao, u mnie dzidziuś okazał się na właściwym miejscu a przyczyny bólu nie zostały określone

Gość gość
i też pytała o dreszcze, wymioty i bóle w okolicy barku bo ponoć przy krwotoku wewnętrznym tam boli, jak cię bardzo boli to zawsze możesz podjechać na pogotowie niech ci sprawdzą

Gość gość
a i jeszcze u mnie była macica rozpulchniona jakoś to określiła na podstawie dotyku i też to potraktowała jako wskazuwkę że ciąża nie jest pozamaciczna, jednak zawsze warto sprawdzić

Gość gość
Przy ciąży pozamacicznej macica też może być rozpulchniona. Oby to nie było cp, ale jak cię mocno boli, to i tak wskazane jest pojechanie do szpitala.

Gość gość
Na pękniecie jajowodu to chyba jeszcze za wcześnie. Ciąża za mała. Ale warto zrobić szybciej USG.

Gość gość
Własnie z powodu mozliwości ciąży pozamacicznej lekarz zalecił mi pierwszą wizytę w 6 tc, W 5tc i 1dw macicy widoczny był pęcherzyk. Jeżeli ból jest mocny pojechałabym do szpitala albo jesli to możliwe do jakiegoś gina.

Gość gość
Doczytałam - z takimi objawami ja na pewno pojechałbym na IP