Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda_E

Imię dla chłopca Luty 2014

Polecane posty

Gość Ruda_E

Kochane, jakie imię dla chłopca? Wpadło Wam coś szczególnego w ucho? Dla dziewczynki miałam gotowca, ale mój mały ekshibicjonista pokazał już, że bynajmniej nie będzie dziewczynką ;-) Ja upieram się przy Leonie. Imię i dla chłopca (Leonek, Leoś, Leo) i dla dorosłego mężczyzny, ale rodzina się krzywi na tę propozycję. Co poniektórzy mówią nawet, że zrobię dziecku krzywdę (!) Jak myślicie? P.S Są tu może przyszłe mamusie, z terminem 20.02.2014 albo okolicach? :-)

Gość gość
a oprócz Leosia coś innego? Mnie się nie podoba..

A mi sie podoba:) Pamietaj to wybór twój i męża. Chociaż ja swojemu powiedziałam ty dajesz nazwisko a ja imię :)

Gość gość
ja przy każdym dziecku słyszałam, że je "skrzywdzę" guzik mnie i męża to obchodziło;) Twoje dziecko więc i Twój / Wasz wybór;) Leoś, bardzo ładnie:)

Gość gość
Leon, ladnie;) ja mam Mikołaja;), ale podoba mi sie tez Patryk i Konrad. a jakie mialas dla dziewczynki? bo ja pomyslu na córe nie mam;p

Gość gość
Mnie też Leon się podoba :) Cieszę się, że ludzie wracają do pięknych, polskich imion. Po co wybierać jakieś obce, dziwnie brzmiące imiona, skoro mamy tyle pięknych polskich? :)

Gość gość
Konrad- mój mąż.. ja chciałam córcię, wyszedł synek.. Jeśli chodzi o imię postawiłam na swoim.. i już.. urabiałam męża, aż się zgodził ;) A co powiedzą inni, miałam gdzieś. A dla córki chciałam Marta, Ewa, Agnieszka, Laura.. coś z tego..

Gość gość
agnieszka ladne imie, ale zas za duzo agnieszek znam i corce bym nie dala:P. w ogole ciezej chyba (przynajmniej mnie) wymysles imie dla dziewczynki bo kazde mi sie z jakas znajoma kojarzy

Gość gość
Mnie sie podoba. Moje propozycje na luty 2013 to byly m in Karol emil aleksander eryk

Gość Ruda_E
Mimo tego, że tradycjonalistką nie jestem, nie dałabym synkowi na imię np. Xavier. Nie chcę też nazwać synka imieniem, na dźwięk którego w szkole odwróci się połowa klasy ;-) Co do Leosia, zarówno mój dziadek jak i dziadek męża nosili takie imię. Notabene - jeden i drugi podbojów miłosnych miał krocie, więc ciekawe co z mojego wyrośnie ;) Dla dziewczynki miałam przygotowaną Katję. Poznałam kiedyś dziewczynkę o takim imieniu, która była chyba najwspanialszym dzieckiem jakie poznałam w życiu. Grzeczna, mądra, inteligentna i do tego śliczna :) Mężowi podobała się Natasza :) Dziewczyny, która z Was aktualnie nosi maleństwo w brzuchu?

Gość gość
Mnie się Leon nie podoba, za to baaardzo podoba mi się Antek, Franek, Wojtek, Kuba.

Gość gość
Ja mam na 22 lutego ;) za tydzień ide potwierdzić plec ale chciałabym dziewczynkę BB już mam synka w domu. Dla dziewczynki będzie Olga a dla chłopca Piotruś choć tu jeszcze biore opcję. Leon bardzo mi się podoba. Rozwaze :D

Gość gość
Tobie imiona żeńskie się kojarzą ze znajomymi, a co ja mam powiedzieć? Przez 6 lat pracowałam z dziećmi (3-9 lat)... to większość imion mi się jakoś kojarzy.. albo wrzucam je do jednego wora i jak dane imię (czyt. Jakub), to od razu mam obraz "zachowania dziecka" albo po prostu dane imię kojarzy mi się z konkretną osobą.. często niestety źle. Nic na to nie poradzę.. I miałam problem, by wybrać imię dla chłopca.. dla dziewczynki, któreś z tych czterech podanych wyżej.. a dla chłopca było ciężko.

my mamy termin na koniec kwietnia nie wiemy jeszcze czy chłopiec czy dziewczynka ale Mężowi się strasznie podoba imię Dominik (sam sobie wziął tak na bierzmowanie) a mi się bardzo dla dziewczynki Dominika podoba więc generalnie co by nie było będzie Dominikowe ;)

Gość fffffrrrr
tez myslalm nad Leonem, nawet napisalam to imie w jakims poscie kilka dni temu:P

Gość gość
Ale Leon jest coraz bardziej popularne. Ładne ale nie mysl, że będzie jedyny w szkole. Na szkole rodzenia gdzie chodzę jest 12 kobiet a szykują się dwa Leosie.

Gość gość
Leon-okropne i pretensjonalne

Gość gość
czy wy musicie od celebrytow ściagać imiona?:D Leon u Steczkowskiej jest:D

Gość gość
Osobiście uważam że Leon to bardzo ładne imię. Jeśli ci się podoba to nie łam się.. rodzina miała już albo będzie mogła się wykazać inwencją przy własnych dzieciach

Gość Ruda_E
Pewnie nie będzie jedyny, ale jednak nie jest to TOP 10 na liście popularności. A co do podejrzenia, że imię zostało ściągnięte od Steczkowskiej - nie miałam zielonego pojęcia, jak jej dzieci mają na imię. Ogólnie daleka jestem od śledzenia losów celebrytów na Pudelku ;-) Dlaczego pretensjonalne? Poprosiłabym o uzasadnienie, bo szczerze mówiąc pretensjonalny może być Vizir (wzięłam to z listy najdziwniejszych imion nadawanych dzieciom, poszukajcie w Internecie...ciarki po plecach przechodzą) Do dziewczyny, z podobnym do mojego terminu: może skontaktujemy się np. drogą mailową? Nie chcę zaśmiecać forum, a ciężko trafić na kogoś na identycznym etapie ciąży, a sporo rzeczy można przedyskutować :P

Gość gość
Jacus, Michas, Wojtus, Mateuszek, Potrus ladnie sie zdrabnia, a i w doroslej formie sa bardzo ladne:)

Gość gość
Adam, Olaf, Filip , zarówno dla dużego jak i małego chłopca. Leon ok, ale jak Viola kołakowska dała imię Leon, to trochę go nie lubię:)

Gość Ruda_E
A Juliusz?

Gość gość
my mamy termin na 18 lutego i podoba nam sie Kacper. co myślicie?

Gość gość
Nie martw się. Ja tu kiedyś napisałam że dla chłopca wybraliśmy Wojtek to mi tu kilka pań napisało że skrzywdzę dziecko. Koniec końców urodziła się Marysia, oj jak tu pomstowały na to imię to szok. Mam to gdzieś, mnie się od zawsze podobało, mojemu mężowi na szczęście też.

Gość gość
Leon - nieładne.. Mi sie podoba Nikodem, albo Samuel :)

Gość gość
A ja już bym wolała tego całego Leona (choć też nie w moim guście) niż Nikodema czy Samuela. Jak dla mnie te imiona są okropne. Tak więc co kto lubi.

Ruda=> Leon - ładne :-) a jeszcze ładniejsze... Leonard :-) Zapraszamy na topik LUTY MARZEC 2014 :-)

Gość gość
Nikodem, samuel...pretensjonalne nieco, szczególnie Samuel (chyba, że jesteś Żydówką) Leon bardzo ładne imię. I nie żaden Leo, Leon właśnie.