Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość capricziosa

opłaty w rodzinnym domu

Polecane posty

Gość gość
Tata stanowczo za duzo od ciebie wymaga na te opłaty, wiec zastanów się czy napewno uda ci sie zaoszczedzic na tej przeprowadzce. Jesli wasza 3 to 600 zł to ojciec i brat kolejne 300 wiec 900 zł opłat za mieszkanie na wiosce to kosmos, tyle to nawet w bloku nie ma opłat! a jescze przeciez czynsz dochodzi, gdzie na wiosce go nie ma!

Gość gość
Sorry nie doczytałam ze to brat a nie matka. Ale na to samo wychodzi. A dlaczego niby ich troje 600zł a ojciec i brat 300? Uwazam ze dorośli więcej oplat zuzywaja niż noworodek....kpiny jakies. U nas w bloku jak się córka urodzila do roczku prawie wogole opłaty nie wzrosły-jedyne co to prąd i woda o jakies 10 miesięcznie bo więcej się pierze przy małym dziecku. Ogrzewanie? Mielismy chłodniej jeszcze bo córcia zle spała w temperaturze powyżej 21 stopni. Male dziecko tylko leży a dorosły? Chodzi, pali światło, spuszcza wode w wc, oglada tv, siedzi na komputerze godzinami, używa mikrofali odkurzacza...

Gość gość
może powinna założyć ojcu sprawę w sądzie o wyłudzenie, co? a może powinna wystąpić do ojca jeszcze o alimenty? albo od razu założyć ojcu i bratu eksmisję, żeby jej w "rodzinnym domu" nie przeszkadzali!!!

Gość gość
ja mieszkam z mezem i rodzicami w domu 230m2 dokładamy sie do rachunków jakies 400 zł ale w zimie do gazu dojdzie z 500 miesiecznie, do tego my drewno na opał do kominka i my za benzyne do kosiarki i takie tam do zycia 800 zł mamy wspolna kuchnie i nie uwazam zeby to było za duzo na jakim ty swiecie zyjesz

Gość gość
do osoby wyzej: albo rodzice robia was w jajo(900 zl za was?:D) dobre zarty albo dom jest bardzo slabo ocieplony i dlatego takie rachunki albo jestescie takimi "dobrymi dziecmi" co utrzymuja swoich rodzicow. ktos tu sciemnia moi drodzy:)

Gość gość
no to powiem jak jest u mnie.mieszkam z tesciami,oni na dole,ja u gory.mamy po 2 pokoje,kuchnie i lazienke,waski przedpokoj.ja gotuje u siebie,ona u siebie.rachunki dzielimy po połowie-u niej sa 3 osoby,u mnie tez.czyli rach za prad 400zł co 2 mce,ja daje200,woda co 2 mce,400,czyli ja 200.z reguly jest troche mniej.opału na zime kupujemy duzo,palimy węglem,ona4tony,ja tyle samo.za wegiel wyszlo mi w tym roku2800.

Gość gość
Ty pól-niemiecka szlampo, jedź do Niemieci i nie okradaj polskiego narodu!

Gość gość
dodam ze dom jest stary,mimo ze okna wymienione,to nie ocieplony do konca.a,i latem,zeby miec ciepla wode,palimy drzewem lub tez na pol kupujemy wegiel.

Gość gość
gość 14:53 - widzisz, ja do kościoła nie chodzę.... w zasadzie już od 2 lat. Wierzę w Boga, ale nie lubię kościołów... nie zgadzam się z polityką księży... i nie lubię słuchać na kazaniach o tym kto dał na remonty kościoła... ;/ Ja Boga mam w sercu i z nim rozmawiam... ślub kościelny nie jest mi bardzo potrzebny, w zasadzie w ogóle nie muszę go mieć... cccccccccccccccccccccccccccccc To nie rozumiem, dlaczego nie macie ślubu i po co ci kościelny, skoro w Boga nie wierzysz... Nie lubisz budynków? Bo to sa kościoły. a Kościół Katolicki to wspólnota, i samo modlenie się w izdebce nie wystarczy - jakbyś częsciej chodziła do kościoła i na katecheze, to byś to wiedziała.

Gość gość
wydaje mi sie,ze ojciec za duzo wola od autorki.tym bardziej ze gniezdza sie w jednym pokoju.

Gość gość
Cztery godziny dziennie pracy czasami przekracza jej możliwości nie mając pomocy takiej instytucji jak babcia. Pewnych niemieckich schematów do dnia dzisiejszego nie rozumiem. ///////////// W Polsce Babcie będa teraz pracować do 67 roku życia, więc jak chcesz im oddać dziecko pod opiekę po tym jak przejda na emeryturę, to powodzenia :D

Gość gość
Chrzciny można zrobić w domu:) sama na pieniądzach nie śpie więc sama gotowałam i dekorowałam wszystko- łączny koszt niecałe 500 zł a jedzenia nam jeszcze na tydzień zostało:)Dla mnie też jest dziwne takie podejście że musi coś być- ślub bez wesela i chrzciny można samemu urządzić...

Gość gość
jakie 900 zł ???