Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gazy u 6tygodniowego maluszka bardzo proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Otóz mojego maluszka od jakiegos tygodnia strasznie mecza gazy :( wczesniej zdarzalo sie to tylko na wieczór a teraz caly dzien jest niespokojny placze wygina sie ja juz nie wiem co mam robic :( od urodzenia karmię do aptamilem ( odpowiednik w polsce bebilonu) jak myslicie czy zmienic mu mleko? np na comfort?Mam juz dosyc boli mnie glowa od placzu dodam że poodaje mu od wczoraj kropelki sab simplex i nic nie dziala :(

Gość gość
ja karmiłam piersią i jak młody miał takie problemy to zaczęłam pic herbate koperkowa z hippa i pomagało,mi smakuje wiec pije codziennie:) można ja tez podac dziecku ona jest od 1 tyg chyba.

Gość gość
te herbatki nic nie pomagają miałam taką samą sytuację. małej dawałam bebiko. kup espumisan baby w wielu przypadkach w mojej rodzinie sprawdzało się . A poza tym masuj dziecku brzuszek z godnie ze wskazówkami zegara często,napewno przed każdym jedzeniem z dziesięć minut nawet. mi pediatra pokazał że trzeba dzidzie posadzić na swoim kolanie (dokł.udzie)na brzouszku i tak nim delikatnie kręcić żeby w brzuszku jelita zaczęły pracowac :) pomaga. ma też problemy z kupką?

Jejku jak ja Ci współczuję... Jak wspominam kolki syna to mam ochotę się powiesić. Wyginanie się,prężenie przy gazach to właśniekolkaniemowlęca. Najgorzej, że to musi samo przejść. Możesz ulżyć dziecku masażami, termoforem na brzuszek czy poduszką grzejącą lub ciepłymi okładami. Ja w chwilach rozpaczy lałam spirytus na chusteczkę i przykładałam do brzuszka, żeby choć chwilę był spokojny. Poza tym cała masa kropelek, herbatki nic nie dawały. Espumisan kiepski, Delikol nic nie dawał, Infacol to samo,normalnie porażka. Pomogła zmiana mleka. Na Pepti. Comfort ciut ulżył, ale młody skręcał się dalej. Musisz próbować, żeby nie zwariować...

Aha, cały koszmar zaczął się w drugim tygodniu życia syna, a skończył 3 dni przed skończeniem 3 miesięcy. Chyba nigdy nie zapomnę tych dat ;)

Gość gość
herbatke mu daje od wczoraj koperkowa z hippa, jezeli chodzi o kupki to ma problem z ich zrobieniem ale jak juz robi to sa zolte i rzadkie nie ma twardych :( wlasnie przed chwila mu 'pomoglam' ja zrobic przystawiajac nozki do brzuszka stękal stękał i zrobił..

Gość gość
moje też miało problemy z kupką. nie musisz d razu zmieniać mleka. wystarczy troche masażu i cuerpliwości. jest jeszcze dobre acidolac baby 2-3razy dzienne potem zmniejszać dawkę . zobaczysz jak maleństwu ulzysz:) i sobie ::)

Gość gość
ja mieszkam w anglii wiec nie moge tu kupic czegos takiego sama juz niewiem co mam robić łapie doła bo jestem w kropce czytalam o masazach o kropelkach o tym zeby moze mleko zmienic dawac herbatki tyle tego jest ze juz glowe mam kwadratową :( czy poprostu to trzeba przeczekac? ale juz nie daje rady dzien w dzien jestem sama z malenstwem maz wraca po 16 wiec tylko siedze i slucham placzu i marudzenia idzie dostac do glowy :((

Gość gość
Mojej małej pomogła zmiana mleka na Nutramigen i Delicol. Do tego jak ma bóle to kładę ją na brzuszku.

Gość gość
Herbatka Hipp w granulkach to sam cukier i 0,5% aromatu z kopru. Kup w aptece suszony koper w saszetkach to sama natura. Radze uwazac bo koper u jednych pomaga na wzdecia u innych szkodzi. Stosuj Bobotic lub inne kropelki ktore nie szkodza bo sa wydalane z organizmu, a nie wchlaniane. U nas najlepiej dzialal Sam Simplex.

Gość gość
kup windi do odgazowywania dziecka, pomoze napewno!

Gość gość
mojej córce przy podobnych problemach pomógł debridat, latopic, i katerer rektalny.Debridat można podawać dośćkrótko-chyba jakieś 2 tygodnie,latopic trzeba podawać przez 3 m-c-bo to są bakterie i muszą się skolonizować a katerer stosowalam doraźnie-i od razu przynosił ulgę.Dobrze robił też masaż brzuszka i ogrzewanie suszarką.

Gość gość
Windi pomoże

Gość gość
Mój synek też się męczył, wierzgał nóżkami, stękał.. Był wtedy na mleku nan pro. (plus nutriton), zmieniłam na bebilon ar (dla ulewających), to miał problemy ze zrobieniem kupy. Wszystko się uspokoiło jak kolejny raz zmieniłam mleko.. ENFAMIL (plus nutriton). I żadnych problemów!!

Gość Agusia_06
Witam przyszłe Mamy :) Mam na sprzedaż ciuszki dla chłopca(rozm. 50-110) i dziewczynki (rozm.50-80) Rzeczy były zakupione w Holandii i są w b.dobrym stanie. Mogę przesłać zdjęcia na e-mail. Cena 4zł/szt