Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to by teraz bylo jakbym zaszla w ciaze boje sie

Polecane posty

Gość gość

Corka ma rok. Byla to ciaza zagrozona, przelezana na L4. Przed ciaza pracowalam 5 lat, za niewielka stawke 1500 zl. Na L4 dostawalam to samo. Wykorzystalam macierzynski i urlop, obecnie jestem na wychowawczym do wrzesnia. Gdybym teraz zaszla w ciaze i ciaza bylaby zagrozona to moge przerwac wychowawczy i isc na platne L4? Zawsze cos bym dostala od zusu, a tak to nie ma nic. Czy jakbym poszla na L4 to pozniej nalezy mi sie macierzynski roczny? Ew jakbym zostala na wychowawczym to czy mi sie nalezy? Ostatni moj przychod to wlasnie macierzynski a wczesniej kasa od zusu gdy bylam na L4 bedac jeszcze w ciazy. Ktos wie?

Gość Gościwita
Oj kombinujesz kobietko, kombinujesz :) Z tego co mi sie zdaje, to jest mozliwosc przerwania urlopu wychowawczego i pojscie na L-4 (tzn. niby taki powrót do pracy) i potem urlop macierzyński normalnie Ci sie należy. Są to jednak sprawy, ktore dobrze jest ustalić z kadrami czy pracodawcą. Ale skoro sie boisz, to moze poczekaj na lepszy moment. Po wychowawczym wróć do pracy i wtedy na spokojnie sie staraj.

Gość gość
Szefowa poszlaby mi na reke, z reszta io takplacilaby mi tylko miesiac :P